Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Cesarskie Miasta 13.01-20.01.2023. Wyjazd bardzo udany, wszystko zgodnie z ofertą🙂, nawet lepiej niż można było oczekiwać🙂. Pani pilot Malgosia K.❤, przemiła Osoba, bardzo taktowna, emanowała spokojem, opanowaniem, dawała poczucie bezpieczeństwa❤, ogromna wiedza, wręcz wyczuwało się pasję. Taka Osoba to Skarb dla biura. Bardzo zorganizowana Pani, zakwaterowania i wszystkie wyjazdy były bardzo sprawne i nieuciążliwe. Hotele b.ladne, b.dobra lokalizacja, posiłki pyszne, polecam❤
Wyjazd na Majorkę odbył się w sierpniu. Wszystkie moje oczekiwania były spełnione, do czasu kiedy na kilkanaście godzin przed powrotem skradziono mi z pokoju hotelowego w hotelu Globales Honolulu pieniądze. Zgłosiłam ten fakt rezydentowi, niestety pani rezydent nic w tej sprawie nie zrobiła ( nawet nie przyjechała na miejsce, nie zawiadomiła policji). Po powrocie do Polski, napisałam reklamację do biura Rainbow, które odrzuciło moje roszczenia.. To dowód, że klient jest nieważny.
Rainbow - ma super ludzi w obsłudze. Na kierunku Jordania Pani Aneta - pilot wycieczki, jest osobą pełną pasji i z humorem. Pani Aneta przekazała nam solidną dawkę wiedzy o kulturze i kuchni, ludziach i ekonomii tego kraju. A nawet nauczyła nas podstaw arabskich zwrotów grzecznościowych, a to zaowocowało podczas pobytu w Aqabie i spotkaniach z ludnością lokalną. Na pewno wrócę na szlak Orientu! Pani Justyna - rezydentka, zawsze pomocna i uśmiechnięta. Rainbow jest OK! Edyta S- Jordania sty
Wykupilismy wczasy do Gambi na styczen 2023 . Lot był z Warszawy 7,30 godzin . Przylot był w stolicy Bandzul opłata za ochrone lotniska wynosi 20 euro lub 20 dolarów. Autobus i rezydenci czekali na lotnisku , Duze ukłony i brawa dla rezydentów Pani Ani i Pan Maciej. Rezydenci dali nam poczucie ze mozemy na nich liczyc w problemach i pomocy brawa brawa .Hotel gdzie przebywalismy w Sun Bach był przyjazny dla wczasowiczów Biuro Rainbow to biuro które jest odpowiednie wzgledem swoich klijentów .Ir
Nie polecę nikomu waszych usług. Linia lotnicza przez która znaleźliście mi bilet spóźniła się o 15godzin. Nie zrobiliście z tym nic. Sama musiałam wydzwaniać po liniach lotniczych i do was.Do dziś nie mam od was żadnej wiaodmodci odnośnie rekompensaty za stracona dobę hotelowa i ta męczarnie na lotnisku. Jak chcieliście pieniądze za wakacje to wysłaliście po kilka e-mail z przypomnieniem o terminie płatności a teraz jest cisza z waszej stronY.
Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług Rainbow Tours oraz linii lotniczych Smartwings. Wylot odbył się z prawie 24-godzinnym opóźnieniem przez co straciliśmy 1 dzień pobytu, a biuro jak i przewoźnik nie poczuwają się do odpowiedzialności przez co nie uzyskaliśmy żadnego zadość uczynienia za straconą dobę. Turcja 08-09-22
Pojutrze mieliśmy wylecieć na wycieczkę życia do Australii i Nowej Zelandii. Niestety BP RAINBOW odwołało ten wyjazd bez podania przyczyny. Grupa liczyła 14 osób a w umowie była klauzula gwarancji ceny i właśnie ten zapis mógł spowodować odwołanie imprezy. Dzisiaj ta wycieczka kosztuje kilkanaście tysięcy złotych więcej i podobno są chętni. Dziwne. Nie polecam tego biura ponieważ zdarzyło się to drugi raz.
Kiedyś to było przyzwoite biuro podróży. Teraz zapisując się na imprezę trzy razy wycieczkę odwoływano za każdym razem podnosząc cenę. Ludzi mają gdzieś liczy się tylko kasa. Przyklad wycieczka do Meksyku gdzie oferowane posilki to porcjowane dania min .śniadanie to tragedia ( jeden kubek herbaty lub kawy i.t.p). Radzę przeczytać dokładnie co świadczenia podczas imprezy zawierają a raczej czego nie zapewniają . Do niebotycznych cen czasami trzeba dopłacic 2000 .3000 tys.
Organizacja biura bardzo dobra. Opieka rezydenta 24/7 -super. Rainbow to solidna firma
Ta droga chce przekazać inf o wycieczce do Wietnamu , Laosu i Kambodży . Organizacja , zakwaterowanie i posiłki na objazdach były rewelacyjne . Na szczególne wyróżnienie zasługuje pilotka , Joanna, która wykazała się wielkim profesjonalizmem , ogromna wiedza a przede wszystkim była bardzo życzliwia i pomocna . Osobiście doświadczyłam jej zaangażowania i włożonego serca w pomoc w trudnej , mojej chorobowej sytuacji . WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA PANI ASI
Obsługa klienta działa bardzo słabo a samo biuro mam wrażenie, że próbuje mocno naciągać klientów. W dniu dzisiejszym przez niekompetencje dwóch pracowników biura zostawiliśmy postawieni przed faktem ryzyka straty około 7200zł lub dodatkowej dopłaty około 1500zł do 2000zł z opłacony już wyjazd. Możliwość przedłużenia rezerwacji z dnia dzisiejszego która okazała się do 17 na kolejny dzień do godziny 7 która pozwoliłaby wyjaśnienie zaistniałej sytuacji była wg. pracownika niemożliwa.
Wycieczka do Tailandi przekładana kilkukrotnie tak jak hotele na wypoczynek po objazdówce Wykupilismy wycieczkę na kilka miesięcy przed z gwarancją ceny ubezpieczeniami itp. po czym dziewczyna w biurze rozwiązała umowę i zaproponowała inną ofertę (odrobinę droższą) ale bez ubezpieczeń z zupełnie innym hotelem Wylot miał być z Katowic i zostaliśmy poinformowani że się nie odbędzie (co się okazało nieprawdą bo wystartował tego dnia) i możemy lecieć z Warszawy kilkanaście dni później NIE POLECAM R
Wakacje super jesteśmy bardzo zadowoleni. Lecz Pani rezydent nas olała i nawet się nie pokazała. Pisaliśmy do niej potem dzwonilismy. Czekalismy koło godziny .Zero odzewu. Pozdrawiamy Panią Marte
Organizacja imprezy od zamówienia w biurze podróży RAINBOW do przylotu na lotnisko w Tel Awiwie nieprofesjonalna. Pobyt w Izraelu i Jordanii bez zawartości walizek, które do hotelu dotarły dopiero na 5 dzień :( Masakra. Tylko dzięki pilotce Pani Marcie, która zaradzała wszystkim niedogodnością i wraz z miejscowym przewodnikiem bardzo interesująco opowiadała o miejscach, które zwiedzaliśmy o zwyczajach i kulturze. Brawo Pani Marto !!!
Nie będę oceniał tutaj hotelu czy samego wyjazdu bo to rzecz gustu. Jeżeli chodzi o biuro podróży to jedna wielka loteria, korzystałem z usług biura rainbow kilkukrotnie ale ostatni wyjazd październik 2022 to totalna porażka. Poziom, który reprezentowali rezydenci był co najmniej żenujący. Trzech rezydentów którzy mieli wszystko w d..ie, byle zgarnąć kasę i do widzenia. Brak informacji o zmianie godziny wyjazdu, brak jakiegokolwiek kontaktu przez co sam poniosłem koszty transportu na lotnisko…
Rainbow "wystawia" klientów. Praktyka jest taka. Jest termin wycieczki niby niepotwierdzony. Terminów pełno. Wpłacam kwotę zaliczki. Przed terminem dowiaduję się że impreza odwołana. Mogę skorzystać z innej ale już bez promocji i w innej bardzo niekorzystnej konfiguracji. Przerobiłem ja a teraz mój znajomy, NIE POLECAM NIKOMU
Witam, wróciliśmy z 2 tyg. wycieczki objazdowej,, Baśniowa Tajlandia,,. Jesteśmy zachwyceni ofertą (zgodnie z planem) i warunkami hotelowymi. Natomiast przewodnicy Pan Łukasz i Pan Czet otoczyli nas opieką, wyrozumiałością i oddaniem. Podziwialismy zasób wiedzy i sposób przekazana. Dziękujemy i do zobaczenia w przyszłości. Danuta i Jan Szymelfejnik
Wyjazd i hotel bardzo udany, ale podróż tragedia... Takie drogie i dalekie wakacje do Kenii, a człowiek dodatkowo musi płacić za miejsce w samolocie i posiłek, na 9h lotu tylko woda bezpłatna...
W listopadzie w dniach 19-26 byliśmy z mężem na wczasach w Gambii w hotelu Sunbeach. Do hotelu i pobytu nie miałam zastrzeżeń, w końcu to Afryka i biedny kraj. Natomiast oburzył nas rezydent, jego postawa, sposób zachowania, nieobecność na lotnisku w dniu wyjazdu. Na stronie Rainbow przy opisie hotelu dodałam opinię, w której szczegółowo opisałam zachowanie rezydenta, wyraziłam też pozytywną opinię o hotelu. Moja opinia nie została opublikowana. Cenzura? Przykro mi, bo od lat jeżdżę z tym biur
Polecam gorąco wycieczki na Maderze z Rainbowem gdzie nogi poniosą Super trekkingi lasem namorzynowym półwyspem św Wawrzyńca i dla najwytrwalszych najpiekniejszy na najwyższy szczyt Madery Alternatywnie są opcje dla zwiedzania autokarem Piotr .nasz rodak 21 lat na Maderze super przybliża nam te urokliwe miejsce i o nich ciekawie opowiada a Pani Joasię nasza pilotka rzeczową miła kompetentną i bardzo pomocna.Hotel z 3 baseniami tez krytym, przepyszne jedzenie taras na 12 piętrze z pięknym widokiem !