Hotel jest bardzo sympatyczny i pozostawia pozytywne wrażenie, moim zdaniem w sam raz dla tych, którzy szukają aktywnej rozrywki i zabawy. Nie należy obawiać się 3 gwiazdek, dla trójki tu dość wysoki poziom, a za większość usług i serwisów spokojnie można postawić twardą 4*! Cały hotel zaprojektowany w bardzo klimatycznym stylu tunezyjskim ? białymi budowlami wśród zieleni na rozległym terenie. Kompleks hotelowy składa się z dużego dwupiętrowego budynku głównego z windami, kompleksu budynków bungalowych (parterowych, piętrowych i dwupiętrowych) z widokiem nad morze oraz kompleksem budynków parterowych bungalowych typu Menzel. Pokoje są bardzo czyste, przestronne i jasne, z dość ciekawym wykończeniem z kamienia - łóżka na kamiennej podstawie z kamiennymi zagłówkami, na którym położony miękki materac, z kamienia zrobione są półki i wnęki, w typowo tunezyjskim stylu, z ozdobieniem w elementy mauretańskie, co przydaje uroku wnętrzu pokoju. W pokojach po dwa łóżka oraz jedno lub dwa dodatkowe dla dzieci (też z kamienia), z mebli można powiedzieć, że tylko szafki, krzesełka i stoliczki. W łazience jest 2 sedesy, jeden z których dla dzieci oraz osobną umywalka dla najmłodszych, co dodaje jeszcze większego uroku temu miejscu! Jeszcze nie spotkałam takiego serwisu, nawet w hotelach 5*! Wszystko jest przemyślane z myślą dla ludzi! Jedyne, czego brakuję w pokojach to lodówki i suszarki do włosów i wybierając się do 3* hotelu należy o tym pamiętać lub skorzystać za dodatkową opłatą na recepcji. W pokoju jest Sejf, za który należy zapłacić 6 Euro za tydzień korzystania. Z wielu okien otwierają się przepiękne widoki nad morze, ze względu na to, że zespół hotelowy jest rozciągnięty wzdłuż wybrzeża, z dowolnego miejsca dotrzesz na plażę nie więcej niż dwie minuty spacerkiem. O wodę pitną należy zadbać samemu, ale baniaki z wodą porozstawiane są wszędzie. Jeśli zabraknie w nich wody lub masz jakieś obawy zdrowotne, to można kupić wodę butelkowaną od barmanów lub w sklepie obok. 1,5 litra wody w barze kosztuje 2 dinary, w supermarkecie za rogiem będzie nieco taniej. Właśnie tylko w tym sklepie można kupić alkohol. Przed głównym budynkiem jest basen centralny, z narastającą głębokością do 170 cm, gdzie odbywają się programy animacyjne i sportowe, basen jest przystosowany do każdego rodzaju rozrywki. Nieco dalej, w otoczeniu domków Menzel jest boczny basen mniejszy dla wypoczynku i relaksu, a obok brodzik dla dzieci. Tuż przy basenie jest Gril-Bar, z pięknym widokiem nad morze i gdzie można wypić i zjeść dobre potrawy w ciszy i spokoju. Jest piękny basen wewnętrzny w budynku oszklonym, przy centrum SPA. Plaża piękna i piaszczysta, dość długa i szeroka, gdzie jest dość luźno, z łagodnym wejściem do morza i dużym pasmem płytkiej wody - w sam raz dla dzieci. Serwis plażowy w cenie pobytu, natomiast za ręczniki trzeba zapłacić 10 Euro kaucji oraz 2 TND w dzień za ich wymianę. Bar przy plaży serwuje tylko napoje bezalkoholowe. Wzdłuż plaży, ogrodzonej płotem z liści palmowych jest deptak wyłożony kafelkami, co bardzo wygodnie na wieczorne spacerki. Duszą tego hotelu jest Dyrektor Mr. Skander, który bierze aktywny udział w życiu hotelu, rozmawia z gośćmi, razem z nimi jada posiłki, śpiewa dla nich i urządza różne wieczory tematyczne wraz z pomocnikami i animatorami. Panuje tutaj ciepła, domowa atmosfera stworzona przez dobrze wyszkolony personel. Raz w tygodniu dla gości jest organizowana kolacja świąteczna, która serwują przy basenie głównym, w programie jest koncert żywej muzyki, i gdzie Mr. Skander śpiewa dla swoich gości. Animacja tutaj jest bardzo aktywna i każdy znajdzie coś dla siebie, jeśli chce. Warto przyjechać do tego hotelu choć raz w życiu, aby poczuć niesamowity klimat tego miejsca!
1. Bardzo urokliwe i klimatyczne miejsce dla odpoczynku 2. Ładne i przestronne pokoje w stylu tunezyjskim, z pięknymi widokami i blisko morza 3. Dla dzieci jest oddzielny sedes i umywalka, czego nie spotkasz nawet w 5* hotelach 4. Piękna, szeroka i długa piaszczysta plażą, dość luźnie 5. Podział na strefy ? aktywnej rozrywki i strefę relaksu i ciszy przy basenie 6. Bardzo miła i sympatyczna obsługa, niemal domowa atmosfera, animacje dla każdego 7. Bardzo sympatyczny Dyrektor hotelu, który dba o renomę, otwarty na ludzi i rozmawia z gośćmi
1.Brakuje w pokojach lodówki (nawet za dopłatą!) 2. Brak suszarki do włosów, należy zabrać swoją z domu 3. Dość drogie ręczniki plażowe, przeważnie należna opłata za wymianę 4. Nieco za mało leżaków w szczycie sezonu
Polecam w 100 procentach czysty, zadbany obiekt, dobry dla rodzin z dziećmi, seniorów czy par ????
Pyszne jedzenie, mili kelnerzy, barmani, czysto, pokoj w bungalowie sprzątany co dzień, 2baseny, super animatorzy , mnóstwo atrakcji, tylko wypoczywać i korzystać ze słońca
Mało leżaków na plaży, rezerwowane sztucznie , trzeba było samemu szukać sztućców.
Ogolnie hotel fajny z mila obsluga. Polecany szczegolnie dla rodzin z dziecmi. Standard pokoi dobry, wyzywienie dobre chociaz, sniadania byly monotonne i malo urozmaicone.
Bardzo dobre polozenie blisko plazy. Tylko 6km do najblizszego Midoune gdzie mozna dojechac taksowka.
Kelnerzy nie wyrabaiali sie ze sprzatanie stolikow przy posilkach.
Tak w skrócie MASAKRA. Najgorszy hotel w jakim byliśmy a podróżujemy bardzo dużo. Brudno, na stołówce blakajace się koty i masa much. Stoliki brudne, sztućce brudne i nieosiągalne. Obsługa poza kilkoma osobami niemiła i wołając za wszystko 5 euro napiwki. Na plaży brud, załatwiające się konie i wielbłąd. Bar bardzo ubogi w drinki. Jedzenie katastrofa przez 7 dnie śniadanie, obiad i kolacja dokładnie to samo ogrzewane i stare, łącznie z odsmarzanymi frytkami. Zastanawiam się skąd te pozytywne opinie o hotelu, które przemawiały za wyborem właśnie tego obiektu. Takie samo zdanie mają pozostali uczestnicy tego turnusu. Z czystym sumieniem nie polecamy tego hotelu.
Jedyna zaletą jest super pogoda.
Brak zalet...
Wyjazd z grupą przyjaciół oceniam bardzo pozytywnie miła atmosfera , ciekawe animacje kurde kurde pozdrawiam,bardzo dobre jedzenie każdy wybierze coś dla siebie,blisko do plaży,wspaniała atmosfera .Dwa tygodnie zleciały bardzo szybko.
Bardzo czysty,pokoje sprzątane codziennie, bardzo fajna animacja, pomocni pracownicy, nie ma się do czego doczepić.
NIe ma
Hotel czysty, pokoje sprzątane codziennie, hotel nawet kilka razy dziennie z tego co widziałyśmy, jedzenie dobre, miła obsługa, dużo zajęć na basenie i na plaży, bezpiecznie ze względu na ochronę która chodziła po plaży przy hotelu, dużo rozrywek dla dzieci, które właściwie nie były uciążliwe.
czysto, dużo zajęć, miła obsługa, dobre jedzenie
słaby zasięg wifi
Hotel zasługuje na 4*,a nie na 3*. W hotelu sporo się dzieje, animacje są bardzo fajne i dobrze zorganizowane. Obsługa jest niesamowicie sympatyczna, cały czas zajmują się Gośćmi. :) Na plaży jest bogaty wybór ofert sportowo-rekreacyjnych.
Blisko plaży, bardzo miła obsługa, codziennie sprzątane pokoje, super animacje, fajne baseny, duża ilość serwisu plażowego, blisko do sklepów, blisko do centrum
śniadania dość monotonne
Moj pobyt w tym hotelu byl niezbyt udany a to za sprawa pewnego kelnera,ktory wypraszal ludzi ze stolikow w restauracji,twierdzac,ze stoliki sa rezerwowane.Jedzenie bardzo monotonne.Ale pozostala obsluga naprawde spoko.Pokoje sprzatane codzienne.Polecam wycieczki dookola wyspy i na Sahare-super przewodnik.
hotel ladny w tunezyjskim stylu z prywatna plaza.
za duzo animatorow a za malo kelnerow w restauracji,kiepskie jedzenie,bardzo monotonne,tlumy w restauracji,leżaki zarówno na plazy jak i basenie rezerwowane bardzo wczesnie rano.
Idealny przykład tego, że nie zawsze warto kierować się ilością gwiazdek. Atmosfera oraz obsługa w hotelu jest bardzo sympatyczna. Prywatna plaża znajduję się bezpośrednio przy hotelu. Hotel zlokalizowany jest na rozległym, zadbanym terenie. Przede wszystkim polecam rodzinom z dziećmi ze względu na bardzo przestronne pokoje. Jedzenie w hotelu na wysokim poziomie, ciepłe i różnorodne. Odwiedzając ten hotel byłam nastawiona na standardowe 3* a zrobił na mnie ogromne wrażenie. Polecam!
położenie hotelu, plaża, baseny
To nasz drugi pobyt na Djerbie, w zeszłym roku byliśmy w 4 gwiazdkowym hotelu, ale proszę Państwa w Tunezji liczą się opinie nie gwiazdki. Hotel fantastyczny! Na basenie głównym jest imprezowo, ale na drugim basenie jest już błogi spokój. Leci nastrojowa muzyczka, można tam jeść obiady z pięknym widokiem na morze. Obsługa hotelu bardzo miła, zawsze warto ich ciężką pracę wynagrodzić napiwkiem. Pokoje fakt nie są najnowsze, ale nie jest to najważniejsze będąc w tak pięknym miejscu. Śniadania są monotonne, ale da się przeżyć, obiady i kolacje są smaczne i jest spory wybór. O 16:00 podają przekąski w barze: pizza, rogaliki, ciasto, owoce. Program animacyjny kapitalny, a sami animatorzy to fantastyczni i zabawni no i dobrze tańczą ???? Pamiętajcie, że tam nie ma przemysłu (na szczęście) oni żyją z turystyki i będą nagabywać na różnego rodzaju płatne atrakcje, to normalne w takich krajach. Z naszej strony możemy polecić ten hotel i życzyć wybierajacym się tam niezapomnianych wspomnień.
Duży teren, animatorzy, miła obsługa w recepcji, piękna plaża, ciepłe morze, czyste pokoje
Hotel polecany dla rodzin, możliwość zakwaterowania 4+1, sala gier, mini klub oraz bogaty program animacyjny. Pokoje zadbane, ale nie najnowsze. Plaża bezpośrednio przy hotelu, lecz trochę wąska. Duży teren z zadbanym ogrodem.
-możliwość zakwaterowania 4+1 -dobre jedzenie
- duży teren, daleko do restauracji z niektórych pokojów - wąska plaża - ręczniki za kaucją za 10 dinarów dodatkowo płatne 2 dinary za dzień
wszystko na najwyższym poziomie, jedzenie, atmosfera, pokoje, bardzo miła obsługa w barach.
wszystko
kiepska muzyka
z brakujacych opinii dodam tylko zeby pamietac o zabraniu recznikow plazowych, reczniki plazowe hotelowe to nie tylko depozyt jak zazwyczaj na swiecie ale rowniez oplata codzienna, ktora przepada. Pozaty same plusy, koniecznie trzeba wybrac sie do Djerba Explore Parku do ktorego z Aljaziry jest 12 min taxowka- 5 dinarow
piekna piaszczysta plaza, bardzo zyczliwa obsługa, baseny
brak suszarki w pokoju ( jesli dla kogos to istotne)
Właśnie wróciłam z tygodniowego pobytu w hotelu, nie mam się naprawdę do czego przyczepić, może jedynie do monotonnych śniadań, poza tym obiady i kolacje pyszne każdy coś znajdzie dla siebie jak i dla dzieci. Pokoje czyste, zadbane, sprzątane codziennie z wymianą ręczników. Obsługa bardzo miła i pomocna, animatorzy na 6. Według mnie hotel zasługuje na gwiazdkę więcej.
Pyszna kuchnia, animatorzy, obsługa
Monotonne śniadania
Byłam w tym hotelu na wakacjach z koleżanką, miałyśmy na celu odpoczynek od codziennych stresów. Jednak pierwsze stresy czekały nas od razu po przybyciu do hotelu, kiedy dostałyśmy pokój w dusznym bungalowie z widokiem z okna na ścianę budynku obok, bez balkonu. Od razu odmówiłyśmy przyjęcia pokoju, ale Panowie z recepcji twierdzili że nie mogą nam wymienić pokoju, po czym zaczęli udawać że nie rozumieją po angielsku. Po dłuższym oczekiwaniu i niezadowoleniu również innych gości, dostałyśmy pokój w głównym budynku. Sam pokój był okej, codziennie sprzątany, w miarę przestronny, ręczniki również wymieniane codziennie. Kolejnego dnia zaczęło się nękanie przez animatorów. Nie można było poleżeć spokojnie na leżaku przy basenie, ponieważ dosłownie co chwilę podchodził ktoś inny. Proponowanie dyskotek, atrakcji na plaży, tatuaży z henny i ciągłe pytania czy jesteśmy z Rosji, Czech lub Francji. Mimo wielu informacji iż jesteśmy z Polski i nie mamy ochoty rozmawiać, stali nad nami i mówili do nas w języku rosyjskim. Gdy po dwóch dniach spędzonych na głównym basenie, przeniosłyśmy się na drugi mniej oblegany basen, animatorzy zaczęli przychodzić również tam. Na wypoczynek na plaży nie było co liczyć, ponieważ góry czarnych i śmierdzących glonów leżały dosłownie wszędzie (niektórym oczywiście nie przeszkadzały w kąpaniu się w nich lub leżeniu obok). Mimo, że plaża jest w teorii prywatna - chodzą po niej wielbłądy i konie wraz ze swoimi właścicielami, którzy bynajmniej do obsługi hotelu nie należą. Jedzenie było okropne i bez smaku. Było go dużo, jednak ciężko było cokolwiek ze sobą połączyć. Makaron ugotowany bez soli, prawie surowe warzywa, mięso nadające się do wyplucia. Na śniadanie były naleśniki i gofry, co było najlepszym doznaniem kulinarnym jakiego doświadczyłam podczas pobytu w tym hotelu. Do tego tłumy Rosjan, którzy stali przy jedzeniu dotąd, aż nałożyli wszystko na talerz. Kelnerzy wprowadzali ludzi w błąd, twierdząc że stoliki są zarezerwowane, mimo że nie było to zgodne z prawdą . Wprowadzało to chaos i zamieszanie, ponieważ ludzie nie mieli gdzie usiąść mimo wolnych stolików, które rzekomo były zarezerwowane. Animacje dla dzieci - codziennie o tej samej porze, ta sama piosenka, ten sam taniec. 6 dnia po prostu nie dało się tego słuchać. Animacje dla dorosłych - wieczorne kabarety i przedstawienia prowadzone w języku rosyjskim, ewentualnie francuskim. Cała reszta nie wiedziała czy się śmiać czy płakać. Jedynym plusem był Pan barman, który był bardzo miły, oraz Pan kucharz który odłożył na talerz 2 gofry i dał mi je poza kolejnością, bo nie było opcji żeby dobić się w kolejce Rosjan. Warto również nadmienić, iż pracownicy bardzo chętnie przyjmują wszelkie pieniądze - 1, 2 euro w ramach podarunku. Natomiast jeśli chodzi o wymianę takich pieniędzy - pracownicy twierdzą że bank nie przyjmuje im takich DROBNYCH. Wycieczka fakultatywna na objazd wyspy, pokazuje w sumie jedynie śmieci na ulicach. Nie spodziewałam się cudów jadąc do Tunezji, myślałam jednak że będzie ładnie i smacznie. Zawiodłam się. Nie mniej jednak hotel sam w sobie jest okej.
-codzienne sprzątanie pokoju oraz wymiana ręczników -bliskość plaży -ładny basen
-jedzenie monotonne i bez smaku -natarczywość animatorów -pokój w bungalowie i problem z jego wymianą
Właśnie dziś wróciliśmy z pobytu w tym hotelu. Jesteśmy zadowoleni choć było trochę drobnych zgrzytów. Po pierwsze pokój - przyjęliśmy dopiero trzeci ( dwa poprzednie były w bungalowach, a tam nam nie odpowiadało z uwagi na brak balkonów, a taras jest wspólny ). Pokój w budynku głównym (pok. 205) dopiero był super. Codziennie dokładnie sprzątany, czyściutki, z codzienną wymianą pościeli i ręczników. Plaża piękna, codziennie sprzątana. Oczywiście jest problem z wolnymi leżakami ponieważ Rosjanie zajmują wszystko całymi stadami. Ale cóż, oni napędzają gospodarkę Tunezji, a to kraj i ludzie, którzy zasługują na to by podnieść się po tragedii jaką zafundował im terroryzm. Kochamy ten kraj i jego ludzi i był to nasz 9 pobyt.
Piękna plaża, bardzo miła obsługa, fajne jedzenie, pokój super, sprzątanie pokoju rewelacyjne.
Przewaga turystów ze wschodu, których zachowanie dezorganizuje wszystko. Czują się bardzo pewnie, rozpychają się w restauracji, w barach. Obiady i kolacje to chaos i ogromne kolejki. Kucharze uwijają się jak ukropie i uzupełniają jedzenie, a kelnerzy sobie po prostu nie radzą, choć bardzo się starają. Jest ich po prostu za mało.
Pobyt od 2.05 do 16.05 ( nadal trwa), para z 2 letnim synkiem. Opinie dodaje teraz bo sezon sie zaczyna i moze wielu sie przydac. Napisze tylko o tym czego nie wyczytalam w innych opiniach. Prawie 5 godzinna przerwa miedzy posilkami. Niby jest przekaska podawana miedzyczasie na barze( ciasto, orzeszki, pizza-zimna zwykle), nie bylo to zadawalajace dla nas. 6 lat temu bylismy w hotelu tej samej klasy. Owoce typu arbuz, melon, banan, winogrono byly na porzadku dziennym.Tu tego brakuje. Ze swiezych owocow sa tylko pomarancze, jablka i truskawki. Moze sezon sie nie zaczal jeszcze ( poprzedni wyjazd byl na poczatku czerwca). Po drugiej stronie ulicy jest super market, w ktorym jest wszystko. Przy dluzszym wyjezdzie nie warto przywozic poniewaz ceny sa takie same jak w PL. Pieluchy (takze te do plywania) chust.nawilzajace, patyczki ze stoperami. Brak lodowki w pokoju moze byc duzym minusem w lipcu czy sierpniu. Teraz jest ok. Jezeli chodzi o wifi to dziala nawet w pokoju (205). Jestesmy blisko recepcji. Jezeli przez kolejne dni cos bedzie warte dodania to napisze Wady: Dluga przerwa miedzy obiadem ( 14.30 koniec) a kolacja (poczatek o 19.30)
Czysto. Pachnie. Wszyscy mili, usmiechnieci
Dluga przerwa miedzy posilkami
Dluga przerwa miedzy obiadem ( 14.30 koniec) a kolacja (poczatek o 19.30)
Super,super i jeszcze raz super. Wrócę tam jeszcze raz.
Bardzo dobre jedzenie, hotel ogólnie czysty, pokoje sprzątane i wymieniane ręczniki codziennie
W okresie kiedy my byliśmy jedyną wadą było smród szamba, ale było to w godzinach rannych 5-6