Hurghada - niekwestionowana stolica Riwiery Egipskiej z doskonałymi warunkami do uprawiania windsurfingu i kitesurfingu.
Dobra baza wypadowa do Luksoru - wizytówki arabskiej kultury i sztuki - skarbnicy światowej klasy zabytków.
Snurkowanie na archipelagu Giftun Islands wśród bogactwa podwodnego świata rafy koralowej.
byłem tam w 2002 roku,hotel ogólnie nie za piękny.duże pokoje,w miare czyste,codziennie coś się działo wieczorami np tańce brzucha,dyskoteki.fajnie bo blisko lotniska 1 min, prawie w centrum hurgady.na jedzenie nie narzekałem,blisko sklep wolnocłowy.ludzie którzy z nami przylecieli spali w 4 gwiazdkowych i nie mieli kafelek w łazienkach więc tu nie jest żle!do plaży najlepiej iśc na piechotę 15 min można zwiedzic miasteczko.no cóż a plaza w tym hotelu bajka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!więc moim zdaniem warto wybrac ten hotel ,przecież i tak całymi dniami siedzi się poza hotele!!!!!!plaża ,zwiedzanie itp.najważniejsze dla mnie to że nie ma grzyba pod prysznicem !!!pozdro!!!!!!!!!!!
hotel dla gości niewymagających. polecam ogólnie ludziom młodym( studemtom), bo za małe pieniądze można przeżyć naprawdę super wakacje. dla rodzin z dziećmi absolutnie nie. hotel ogólnie jest słaby, kiedyś może był fajny, jest nie odnawiany. nie ma dostępu do plaży, ale na plażę dojeżdża się busem ( ok 20-30 minut) do kompleksu Golden 5 city. tam po porostu cudo. jedzenia full ( jednak codziennie to samo) alkoholu leje się ile kto chce, butelki którzy nas odkręcane, także nie było, że jakieś rozcięczane, oczywiście alkohole lokalne- tzn słabe. ogólne wrażenie z wakacji bardzo dobre. bo w hotelu tylko się śpi, więc warunki nie musza być superowe. hotel jest w samej hurghadzie, w centrum, nie trzeba nigdzie jeździć, dyskoteki bardzo blisko.
Autor nie dodał opinii tekstowej.
Hotel wymagający generalnego remontu. Ściany brudne, nie odświeżane chyba nigdy. Zasłony zakurzone aż niemiło się ich dotykało. Widoki z okna na jakiś skład maszyn. Zdarzało się zobaczyć biegające szczury przy basenie. W zabudowanym, niczym szafa, ciągu rur(chyba od wentylacji), który był na wprost wejścia, przez cały pobyt (2 tygodnie) leżał martwy karaluch, którego nikt nie miał zamiaru sprzątnąć. Odległość od plaży to 25min.Poza tym zdarzało się często że bus po prostu nie przyjeżdżał i z plaży trzeba było wracać na własny koszt taksówkami. Są też i plusy: codziennie świeże ręczniki, ułożone bardzo fantazyjnie przez pana sprzątającego. Miła obsługa. Mimo położenia przy lotnisku nie było słychać żadnych samolotów. Blisko na zakupy.
Hotel bardzo daleko plaży, kierowca busu nie wywiązywał się z obowiązków, często trzeba było korzystać z taksówek za własne pieniądze. Hotel obskurny, brudny. Menadżer hotelu głuchy na wszelkie skargi.
Pakiet all daje spory komfort plażowiczom przy hotelu Golden Five.Hotel w sam raz dla mało wymagających.Położenie hotelu, blisko na piękny deptak w sercu Hurghady, dowóz na plaże poprawny.A plaża przy Golden Five to poprostu rewelacja(rafy,bufety,animacje i park wodny)
Autor nie dodał opinii tekstowej.
całokształt naszego pobytu uważam za bardzo udany. Może i fakt że hotel nie zakrawa o miano full extra, picuś glancuś- aczkolwiek ma swój własny urok. Jest mały - lecz nie za mały. Panuje w nim sympatyczna atmosfera- trzeba tylko szykując sie na wczasy nie zapomniec zabrac dobrego humoru a reszta nie bedzie miała wiekszego znaczenia:) Jedzenie wyśmienite- serwowane w hotelu oraz tuz przy plazy ( w pakiecie all Inc.) Nic dodać nic ująć. Pokoje codziennie sprzatane, ręczniki wymieniane, z basenu nie korzystałam poprostu nie miałam na to czasu codziennie wyjezdzalismy na plaze, do centrum ( szczególnie wieczorem miasto tętni zyciem, wszystkie sklepy, bary, restauracje są otwarte)- rewelacja!!! Brak słów by opisac. jedyny minus- bo coś wypadałoby napisac ,by nie było tak kolorowo- to komary:) Tak to fakt komary bzyczały z każdej strony. Atakowały poznym popoludniem a rano mozna bylo wymieniac sie nową odmianą bąbla:) poswędzi, poswedzi i zniknie.
P.S.
Hotel = nocleg- to tylko ,,miejsce'' w ktorym spedzicie noce, czy zjecie sniadanko/kolacje. Jesli wybieracie się na wczasy po to by odpocząc, zaszalec, poznac inna kulture, i uśmiać się przy tym wszystkim po pachy - w 100% polecam AMBASSADORA- to ,,miejsce w Egipcie''. Pozdrawiam.
Brak uwag,tam jest fantastycznie!!
Autor nie dodał opinii tekstowej.
Hotel wprawdzie wymaga remontu, po którym stałby sie na pewno bardziej aktrakcyjny, ale za to obsługa nadrabia wszelkie niedociągnięcia. Byłam i bardzo miło wspominam pobyt. Na pewno tam wrócę razem z dzieckiem lub wybiorę się tam sama.
kompletne dno,byłem juz w hurgadzie w hotelach 3 i 4 gwiazdkowych, z tego hotelu nawet nabijaja sie miejscowi ze jest ponizej kryteriow,widok z okna na smierdzaca budowe my na 2 pietrze,pod nami kuchnie o 4 rano pobudka przewiezli znowu ryby,przy basenie jest prysznic znalezlismy zdechłego szczura na boazeriprzy suficie ,mam fotki,nawet szczur w tym hotelu padł,gdy przyjechalismy base był jak woda w warcie 14 .04 2008obsługa w miare staraja sie jak moga z egipskim spokojem,mielismy all inclusive zgubiłem branzoletke plastikowa oczywiscie 15 $ skasowali za nia.do plazy 20 minut busem,rezydent był egipski bardzo niemiły krzyczał na starsze kobiety,bo chcialy zmienic hotel na inny tez 3 gwiazdkowy.a i na koniec szef hotelu chcial nas przekupic 2 pomaranczami i 2 bananami zebysmy w sieci nie dawali zdjecia szczura pod prysznicem,w razie czego udzielam wiecej informacji pod mailem popey25@interia.pl
Co prawda do plaży, która jest powiązana z hotelem jest daleko, ale za to bus wiezie do kompleksu Golden 5, z którego korzystać można od rana do wieczora - all inclusive obowiązuje także tutaj :). W kompleksie basen ze zjeżdżalniami, sklepy, plaża, leżaki, sporty wodne - wszystko co potrzebne jednym słowem. Blisko znajduje się także deptak dla turystów, z ogromną ilością sklepów, barów, banków itp. Dla niewymagających - jak najbardziej odpowiedni hotel.
Autor nie dodał opinii tekstowej.
Polecam serdecznie ten właśnie hotel ,obsługa rewelacyjna
Ogólne wrażenie było dobre. Pokoje były bardzo duże i pomijając tapicerkę czyste. Grzyby i pleśń to totalna bzdura, nie widzieliśmy także żadnego karalucha ani mrówki. Jednak... komary występują w sporych ilościach, a to w głównej mierze za sprawą nieszczelnego okna. Widok z balkonu raczej księżycowy, ale przecież nikt was nie zmusza do siedzenia tam! Hałasu specjalnego nie było słychać, oprócz wołania Muezina z pobliskiego meczetu około godziny 5 rano. Obsługa bardzo miła, z ręczników układają istne cuda!Łabędzie, krokodyle jakieś kalmary... W basenie woda trochę za zimna (byliśmy w marcu), no i służył on także jako wodopój dla gołębi. Jeżeli chodzi o jedzenie to jest ono naprawde fantastyczne, a urozmaicenie potraw też jest wystarczające. Co prawda kelner przynosił herbatę dopiero po śniadaniu, ale to szczegół. Plaża przy hotelu Golden 5 City jest kapitalna. Mają tam podgrzewane baseny, animacje, dyskoteki, korty tenisowe, restauracje, bary,itd.. Dojazd też jest dobrze zorganizowany, busik Nissana podróżuje mniej więcej co godzinę a podróż trwa ok 20min. Hotel gorąco polecam dla osób niezbyt wymagających, które hotel traktują jako miejsce noclegu.
Przeciętny hotel i to wszystko.