Bezpośrednio przy hotelu długa, szeroka i piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza.
Atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych: miniklub (4-12 lat), plac zabaw, basen dla dzieci.
Bogata oferta sportowa: 2 baseny ze słodką wodą, siatkówka plażowa, piłka nożna na plaży, na plaży centrum sportów wodnych.
5 basenów odkrytych - 1 głęboki z wodą słodka oraz 4 płytkie z wodą morską
Jak na hotel trzy gwiazdkowy to bardzo dużym nieporozumieniem jest opłata za leżaki przy basenie!!! Byliśmy w wielu krajach i po raz pierwszy płaciliśmy za leżaki przy basenie, to już chyba właściciel jest nastawiony na bardzo duży zysk nie myśląc o tym, że w ten sposób może stracić trochę klientów, takie jest zdanie innych osób z którymi rozmawialiśmy na miejscu.
Hotel na prawde warty polecenia. Znajduje sie bardzo blisko plazy, pare metrów od hotelowego basenu. Pokoje są w bardzo dobrym stanie, utrzymane w czystości, gdyz codziennie są sprzątane. W hotelu mozna korzystac z internetu i z telewizji. Na zewnatrz znajduja sie dwa bary. Jeden z głównie napojami i drinkami, natomiast drugi z posiłkami. Obsługa jest na prawdę przemiła, a jedzenie przepyszne. Hotel codziennie wieczorem organizuje rózne imprezy, wiec na nude nie mozna narzekać. Poza tym w pobliżu hotelu znajduje sie wiele tawern i sklepików. Można również udać sie do parku wodnego, który z najduje sie 10 minut drogi od hotelu, lub zwiedzic ruiny palacu w Malii. Goraco polecam!
Hotel świetnie położony, przy piaszczystej plaży. Na terenie brak rozrywek dla małych dzieci ale tuż obok jest kompleks brodzików i plac zabaw (kilka metrów plażą) co zupełnie rekompensuje braki hotelowe. Obsługa bardzo miła, w restauracji pracują dwie Polki:), wyżywienie bardzo dobre. Pokoje ok, ale tylko w budynkach hotelowych, a tych są dwa: główny i nowy( lepszy standard i ładniejsze pokoje). W żadnym wypadku nie polecam bungalowów są obrzydliwe!!!! Polecam wynajęcie samochodu i zwiedzanie Krety na własną rękę, warto poprosić rezydenta o zaznaczenie na mapie ciekawych miejsc. Wycieczka na Santorini to bajka:))
Lunch pakiety na wycieczkę (zamiast obiadokolacji) - zostały przygotowane w formie półproduktów (m.in. konserwa, pomidor, cukinia, bułka) a nie w formie gotowych kanapek, co bardzo utrudniało ich wykorzystanie, a ze wzgledu na rozmiary sprawiało kłopot w transporcie.
W łazience przy natrysku za krótka zasłona - po użyciu natrysku podłoga była zalana wodą.
Byliśmy w tym hotelu od 14 do 21 września.Podziele się teraz moimi uwagami i odczuciami.Lecieliśmy z biurem Travel Time.Po przyjeździe wieczorem do hotelu po prostu koszmar.Nie ma wolnych miejsc!!!! Zawieziono nas do hotelu Triton w centrum Malii.Hałas nie do wytrzymania, komary, rozlatujące się łóżka skandal.Już mięliśmy wracać na własny koszt.Jednak zaraz z rana przyjechał po nas menedżer hotelu i zabrał nas swoim samochodem do niego.I tu przeżyliśmy kolejny szok (tym razem bardzo pozytywny).Otrzymaliśmy pokój z widokiem na morze (chyba w ramach przeprosin) w budnyku głównym. I od tej pory wszystko było ok.Jedzenie rewelacyjne, tak samo jak obsługa.Bardzo miła i bardzo szybko realizowali wszystkie nasze prośby. Co wieczór na placu przed hotelem albo dyskoteka albo jakieś występy zespołów greckich.Świetnie o to zadbali. Plaża znajduje się przy samym hotelu jest szeroka i piaszczysta.Jednie trzeba płacić za leżaki i parasole na niej (po 1,8 Euro). Obowiązkowo trzeba pływać w budach bo na dnie morza (przynajmniej przy brzegu) jest mnóstwo jeżowców. Basen nieduży ale ładny i czysty. Naprawdę hotel ma 3,5 gwiadki "Europejskie" a nie greckie. Jest naprawde godny polecenia. Jest to jeden z lepszych obiektów na Krecie (pomijając kilka 5*) hoteli. Jednym minusem jest słaba przepustowość sali jedalnej (szczególnie przy obiadokolacjach) gdzie już od 19 turyści ustawiają się w kolejce aby zająć miejsca.I nieraz trzeba nawet do 20 minut czekać aż dostanie się stolik.Ale ogólnie hotel wypadł super.Znamy kilka innych obiektów na Krecie i ten jest najlepszy pod każdym względem. No i ten spokój, żadnych hałasów z dyskotek, ani ruchu z ulicy.Położenie jest też rewelacyjne.
Pokoje ok, ale tylko w budynkach hotelowych, a tych są dwa: główny i nowy( leprzy standard i ładniejsze pokoje).
W żadnym wypadku nie polecam bungalowów są obrzydliwe!!!!
Bardzo trafny wybór. Gdybym należała do osób, które jeżdżą 2 razy w to samo miejsce, to na pewno wróciłabym do tego hotelu. Mieszkałyśmy w nowej części, byłyśmy chyba pierwszymi użytkownikami pokoi, w których spałyśmy. Czyste, przestronne, z balkonami. Fakt, że widok z nich na pewno nie wychodził na morze, bo akurat centralnie na ścianę kolejnego budynku, ale w najmniejszym stopniu nam to nie przeszkadzało. Obsługa na stołówce i w barach ekstra, bardzo przyjacielska, choć obsługa z recepcji pozostawia wieeeele do życzenia., To chyba jedyny minus tego hotelu. Plaża przy samym hotelu, co podobno jest wyjątkiem na Krecie. Obok hotelu super grecka taverna z przepysznym jedzeniem, więc jak ktoś ma HB, to polecam. Obsluga bardzo mila, a nawet rodzinna atmosfera. Hotel znajduje sie 20minut piechotą od centrum Malii, gdzie są wszsytkie kluby. Nie jest to duża odległość, a my byłysmy szczęśliwe nie widząc tej angielskiej głośnej ekipy.
Bylismy tam z dzieckiem w maju 2007. Hotel bardzo przyjemny, czysty (codziennie sprzatane pokoje i zmieniane reczniki!), z bardzo ladna piaszczysta plaza, malym ale czystym basenem. Lezy na uboczu Malii (ok 2km od centrum, przyjemnie idzie sie plaza), wiec nie ma ryczacych motorow i pijanych Anglikow. Polecam dla ceniacych spokoj. Kompleks hotelowy jest b. duzy, my zalapalismy sie na poczatek sezonu i mieszkalismy w glownym budynku (podobno lepszy standard niz bungalow'y). Byly echa o malej przepustowosci sali restauracyjnej, my tego nie odczulismy bo to byl poczatek sezonu ale w lecie moze faktycznie byc "gesto". Jedzenie urozmaicone i bardzo smaczne, w fomie bufetu, wiec kazdy znajdzie cos dla siebie. Mozna wymienic kolacje na lunch-basket ale nie polecam! Lepiej zjesc lunch w tawernie i zostawic sobie kolacje, lunch-basket jest nieciekawy. Obok hotelu przesympatyczna tawerna Cretan Family, przepyszne jedzenie za przyzwoite i wino z beczki. 5min od hotelu wypozyczalnia aut "Malia Cars" (np. Atos 25 za dzien, z ubezpieczeniem, bez limitu km). W pobliskich "supermarketach" nie ma cen przy produktach, wszystko zlaezy od humoru sprzedawcy wiec lepiej zaopatrywac sie w Malii w ktoryms z sieciowych marketow.
Nie znam innych hoteli na Krecie ale ten nam sie wyjatkowo udal. Inna rzecz - nie bylismy w szczycie sezonu, gdy jest w 100% oblozony (ale my jestesmy z tych co unikaja tlumu wiec w lecie bym sie na Krete nie wybrala).
spokojana okolica, hotel przy piaszczystej plaży, około 25 min. spacerkiem do miejscowości Malia, bardzo dobre obiadokolacje, mankement, że trzeba płacić za leżaki i napoje do kolacji, polecam w szczegónosci rodzinom z dziećmi, natomaist jeżeli ktoś preferuje życie nocne i balangi do rana proponuję znaleźć coś w centrum Mali, gdzie znajduje się dużo knajpek, klubów itp. (co prawda zrobionych typowo pod Anglików lub Niemców).Reasumując, hotel spełnił nasze czekiwania
Lokalizacja hotelu i otoczenie, nawet to bardziej odległe pozwoliło nam wypocząć. Można spędzić cały dzień na terenie obiektu hotelowego i się nie nudzić. Proponuję też spacerek do centrum Malii ok. 2 km. Taxi z hotelu , czy z powrotem kosztuje 7 euro. Taxi można zamówić w recepcji. Do centrum kursują też autobusy, dużo tańsze. Polecam odwiedzenie starej Malii. Południowa i bardzo urokliwa część miasta. Autobusem kilka razy wybraliśmy sie do Hersonissos ( 10 km ). Nabrzeżne skały przeplatają się z tawernami. Komercja, lecz umiarkowana. W Hersonissos można spędzić cały dzień i atrakcji tu nie brakuje. Na południe ( ok. 1300 m. ) leżą 3 małe miejscowości. Między innymi Piskopiano. Sceneria taka jak w filmie: Jak rozpętałem II wojnę światową. Gorąco polecam.
Brak programu animacyjnego oraz możliwości potańczenia na terenie hotelu i posłuchania muzyki oceniam jako istotny mankament. Wieczorem nie ma co robić w hotelu. Jedyną "rozrywką" był bar okupowany przez Niemców.
Slabo,marne jedzenie.psy walesajace sie przed hotelem i przy basenach.Slowem nigdy wiecej z Grecos i nigdy wiecej Carolna Mare.
Przy plazy
Ciasne malutkie pokoje .stara lazienka,balkoniki malutkie skierowane wis a wis pokoi w sasiednich budynkach
POLECAM TEN HOTEL DOBRZE USYTUOWANY ZGONY Z OPINIĄ I WART TYCH 4 GWIAZDEK ,JEDZONKO NAPRAWDĘ SUPER NO MOŻE ŚNIADANIA TROCHĘ ZBYT MONOTONNE , ALE CO DO TEGO KAŻDY MA ODMIENNE ZDANIE. OBSŁUGA UPRZEJMA CZYŚCIUTKO . W POBLIŻU PIĘKNA PLAŻA PUBLICZNA KTÓRĄ, POLECAM Z CZYSTYM SERCEM WARTO TAM PÓJŚĆ 5 MINUT DROGI OD HOTELU .TROSZKĘ ODDALONE JEST MIASTECZKO MAILA OKOŁO 30 MINUT SPACERKIEM ,ALE TAM TO DOPIERO JEST BANGLADESZ WIECZORAMI ,. ALE TO JUŻ TRZEBA SAMEMU ZOBACZYĆ NA WŁASNE OCZY . CAROLINA MARE TO MIEJSCE SPOKOJNE NA RELAKS ODPOCZYNEK I NA PEWNO HOTEL DLA RODZICÓW Z DZIEĆMI .NAS ZAKWATEROWALI W BUNGALOWCU 6 POKOJOWYM I WIDOK NA GÓRY NAM SIĘ PODOBAŁO A KAŻDY MOŻE MIEĆ INNE ZDANIE NA TEN TEMAT TO ZALEŻY OD WYIMAGINOWANYCH OCZEKIWAŃ KAŻDEGO Z OSOBNA KLIENTA.
ŁADNE ,CZYSTE POKOIKI W ELEGANCKIM STYLU Z PIĘKNYM OŚWIETLENIEM PRZY SAMEJ PLAŻY HOTELOWEJ ,
TRZEBA ZWRACAĆ UWAGĘ GDZIE NAS ZALOKUJĄ PO PRZYBYCIU BO SĄ POKOJE ŻE WIDZISZ TYLKO ŚCIANĘ DRUGIEGO BUDYNKU A ŻEBY ZOBACZYĆ NIEBO TRZEBA ZADRZEĆ WYSOKO GŁOWĘ PORAŻKA !
Uwaga na obsługę barów ...niestety karygodna , Polaków bardzo źle traktują , liczą się tylko wysokie napiwki w euro !!! Szczególnie przy basenie głównym -obsługa męska ( ma układ z menadżerem ) Posiłki monotonne , żadnych kulinarnych atrakcji . NUDA nie polecam
położenie przy plaży
większość pokoi z widokiem na budynki , zaplecze kuchenne , pomieszczenia techniczne .
Nie polecam , Polaków traktują jak intruzów . Barman czeka tylko na napiwki i to o sporej wartości !!! Pokoje w większości z widokiem na korytarze między budynkami lub na pomieszczenia techniczne i kuchenne zaplecze .
tylko położenie przy plaży
Monotonne posiłki , żadnych dodatkowych potraw , cały tydzień to samo . fatalna obsługa baru przy basenie , liczy się tylko wysoki napiwek w euro inaczej traktowany jesteś bardzo niechętnie !!!
Miejsce dla osób ceniących spokój. Idealne położenie, piękna plaża i dużo basenów. Jedyną wadą był mały wybór drinków w ofercie all. Zdecydowanie miejsce godne polecenia.
Bliskość plaży, baseny, bardzo dużo leżaków, nigdy nie było problemów ze znalezieniem miejsca, odnowione pokoje, spokój, cisza
Zbyt mało urozmaicone jedzenie, mało drinków w ofercie all inclusive
Ogólne wrażenia bardzo dobre, świetny kompleks z kilkoma basenami przy plaży.
Duży kompleks przy plaży
zbyt daleko od centrum ponad 2km. W pobliżu ulice bez kafejek, restauracji. Choćby ładna alejka gdyby była. A tam pustka i dwa sklepy na krzyż
Pierwsze wrażenie po przyjeździe bardo pozytywne. Hotel na wysokim poziomie. Pokoje wyremontowane. Duża ilość basenów tj. 2 duże + duży basen dla dzieci ze zjeżdżalnią i ogromna ilość mniejszych basenów (naliczyłam 12). Dzięki uprzejmości pani na recepcji dostaliśmy pokój z wyjściem na basen. Super sprawa. Leżaki na plaży bezpłatne. Kelnerzy i animatorzy przesympatyczni. Polecam!
położenie bezpośrednio przy plaży leżaki na plaży bezpłatne duży wybór jedzenia pokój z wyjściem do basenu przesympatyczna obsługa
trochę daleko do centrum brak animacji dla dzieci, a te dla dorosłych mogłyby być na wyższym poziomie brak klimatyzacji w restauracji
Mieliśmy świetny pokój, z balkonu mieliśmy wyjście na ścieżkę, za którą była już plaża (oraz bar - 50 m). Generalnie bardzo fajne wakacje, żadnych problemów, świetna lokalizacja (zależało nam na spokoju). To co zapamiętałem najbardziej z tego hotelu, to że jest tam masa małych baseników przynależących do kilku pokojów (oczywiście poza głównym basenem). Animacje ok, był polski animator, generalnie standardowo w tym temacie. P.S. Byłem tam z żoną i rocznym dzieckiem.
Bezpośrednio przy plaży; posiada duży brodzik dla dzieci
Mieliśmy permanentny problem z klimatyzacją - pilot przestawał działać i trzeba było wyciągać kartę na całą noc aby wyłączać klimatyzację (co odcinało całe zasilanie w pokoju, włącznie z zabezpieczeniem zamka)
Bardzo jesteśmy zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Nowocześnie urządzone pokoje, codziennie sprzątane, odpowiednia wielkość dla czterech osób. Świetne miejsce na spacery przy plaży i zwiedzanie okolicy. W maju super kwitnąca roślinność. Trochę zimna woda w basenach, ale dzieciom to nie przeszkadzało :) Z chęcią wrócimy tam jeszcze.
same zalety
brak zjeżdżalni dla dorosłych