Szeroki wybór hoteli idealnych na wakacje dla rodzin z dziećmi
Pięknie położony wśród zieleni wszystko na wysokim poziomie .Dodatkowa atrakcja kury kaczki i oczywiście koty. Pianie koguta o 5 rano bezbłędne i ta góra na horyzoncie .
Położenie ,posiłki ,klimatyczna kawiarnia z pyszną kawą ,dużo zieleni .
Więcej leżaków przy plaży bo goście hotelowi rezerwują wcześnie rano
Miejsce super pełno zieleni 6 budynków położonych w śród drzew . Przy samej plaży wejście do morza kamieniste więc potrzebne obuwie . Woda w morzu ciepła w przeciwności do basenów Minusem jest zajmowanie leżaków wcześnie rano i nie które przez cały dzień stoją puste bo nikt nie przychodzi. Jedzenia dużo i dość smaczne. Widok z jadalni super z widokiem na morze. Wi-Fi na terenie hotelu darmowe choć na plaży trochę słaby zasięg. Plaża jak i cały teren czysty i bardzo zadbany. Widoki super z jednej strony góry z drugiej morze.
Dość krótki transfer z lotniska. Przy samej plaży. Piękne widoki. Miła obsługa.
Zajmowanie leżaków wcześnie rano
Fajna wioska wakacyjna w urokliwej cichej okolicy, do sklepów daleko. Ładne pokoje, regularnie sprzątane, miła obsługa, która nie zawsze może ci pomóc ze względu na bariery językowe. Najsłabiej z angielskim było chyba na recepcji. Mimo, że większość w hotelu stanowili Polacy, dostępny był tylko jeden program w języku polskim w TV i to nie we wszystkich pokojach. Śłaby internet na terenie hotelu. Plaża kamienista, baseny czyste, tak samo jak ogólnodostępne toalety.
W miarę czysty hotel pośród zieleni, która zapewnia cień na całym twerenie. Dużo miejsc na kawkę, herbatkę, czy drinka. Wolne leżaki o każdej poże dnia nad możem i przy basenach (początek października).Wieczorami zawsze coś fajnego się działo. Obsługa bardzo miła i w miarę możliwiści pomocna.
Największą wadą hotelu były posiłki w restauracji głównej. To mój 20-sty któyś pobyt w Turcji i z tak słabym jedzeniem nigdy się nie spotkałam. Niby głodni nie chodziliśmy, ale nie tego spodziewałam się po 5* Hotelu. Czasem trafiało się coś fajnego, ale bardzo szybko znikało, a pod koniec naszego pobytu któlowały skrzydełka z kurczaka na obiad i kolację.
Niestety, nie mogę ocenić hotelu wysoko ze względu na to, że nas okradli. Ktoś z obsługi zabrał całą gotówkę, kiedy jednego dnia nie schowałyśmy portfeli do sejfu. Gotówka była jednak schowana bardzo dobrze w plecaku, więc ktoś musiał przeszukać nasze rzeczy. Wiemy, że nie tylko my byłyśmy ofiarami kradzieży w tym okresie. Zgłosiłyśmy problem w Guest Relations Office, ale Pani, która tam była powiedziała bardzo łamanym angielskim, że skoro portfele nie były w sejfie, to nic nie może zrobić.
Hotel jest bardzo ładnie położony, piękny widok na góry i otaczający las.
Kradzieże Obsługa nie mówi po angielsku
Okradli mnie, więc nie ma takiej liczby atrakcji, żebym polecił to miejsce
Zwierzaki i sosnowy cień
Obsługa, która kradnie. Obsługa, która umywa rączki, nic nie jest niczyją sprawą, nagle wszyscy zapominają jak się mówi po angielsku. Wstyd przebywać wśród ludzi którzy nie wiedzą co to przyzwoitość
Pobyt był bardzo udany. Pokój wygodny, duży, czysty i przestrzenny.
Pomimo dużej ilości gości dość kameralny klimat pokoi, ulokowanych w budynkach otoczonych drzewami i zielenią. Charakterystyczna zabudowa budynków zapewnia dużo cienia i widoki na piękną przyrodę.Dodatkową atrakcję stanowią swobodnie poruszające się po terenie zwierzęta jak kaczki, kury, koty i budzące o świcie koguty.
Hotel wymarzony dla klientów ceniących- poza typowymi atrakcjami dla hoteli tej klasy w Turcji - następujące udogodnienia: - pięknie utrzymana zieleń na całym terenie hotelu. - przemyślana architektura bungalowów (patio z zielenią, windy, sosny wkomponowane w strukturę budynków, okna pokoi wychodzące na zewnątrz, brak wrażenia "blokowiska") - strefa ciszy z osobnym basenem (brawo !) - świetny pomysł z obecnością zwierząt (kury, kaczki, koty) - jedynie rano trochę przeszkadzały koguty, - dobra relacja pomiędzy powierzchnią a ilością klientów hotelu (42 tys, m kw i ok. 500 miejsc) - pozwalało to na bezproblemową obsługę - brak kolejek, brak tłoku w basenach i na plaży, wrażenie dużej przestronności obiektu. Przyjechaliśmy w 8 osób w wieku ok. 70+ - i naszym zdaniem hotel spełnia wymagania klientów w każdym wieku z dużym ukłonem w stronę starszych - co wcale nie jest normą innych hoteli.
Wszystkie w/w opisane punkty oraz ponadto: - obsługa personelu na wysokim poziomie (uśmiech, atencja dla gości) - b. dobre i urozmaicone posiłki, - dla zainteresowanych dobra oferta rozrywek.
Drobne niedogodności: - trochę niedokładne sprzątanie pokoi, - kamienista plaża (jak w prawie całej Turcji) - obsługa - a zwłaszcza w lobby poprawnie mówi po rosyjsku, niemiecku ale słabo operuje angielskim
Hotel położony w pięknym,zielonym miejscu, dużo pięknych roślin,czysto, schludnie.
Czystość okolicy, miła obsługa, dobre jedzenie. Przestronna plaża, dużo leżaków ( choć też trzeba zajmować).
Czystość pokoi, sprzątanie pobieżne,często osoby sprzątające zapominają zostawić zestawu ręczników. Ostre kamienie w wodzie, trzeba mieć buty do pływania.
Hotel położony w pięknej okolicy, pomiędzy górami a morzem. Cudowny klimat. Rozłożenie hotelu idealne. Bardzo dużo zieleni co jest ogromnym plusem na wakacje z dziećmi. Baseny fajne, plac zabaw dla dzieci obok basu dla młodszych dzieci, klub animacji dla dzieci na plus. Pokoje czyste, jak na Turcję przystało, ale codziennie sprzątane jeśli ktoś ma taką potrzebę. Jedzenie bardzo zróżnicowane, każdy znajdzie coś dla siebie, dla dzieci najważniejsze lody po obiedzie i kolacji do oporu 🤣. Bardzo miła obsługa. W drink barach woda w lodówkach do oporu, bary rozłożone w całym obiekcie, co jest plusem. Toalety przy basenach, restauracji, plaży w miarę możliwości czyste, sprzątane. Mega duży plus za WiFi na całym obiekcie, nawet łapało na plaży. Dzieci się cieszyły bo w koło chodziły kury z kurczakami i kaczki oraz Kogut 🤣, który piał rano. Dla jednych ok dla innych nie.
Położenie, zróżnicowane jedzenie i pyszne przede wszystkim, dużo zieleni i cienia, WiFi na całym obiekcie. Toalety wokół całego obiektu, woda do oporu w każdym drink barze.
Jedyna wada, brak klimatyzacji w części jadalnianej. Czasami włączali ale rzadko, komfort posiłków trochę słaby.
Hotel bardzo ładny. Obiekt nie za duży...taki akurat. Bardzo czysty. Jedzenie bardzo dobre. Wszystko tip top. Obsługa super. Jeżeli ktoś nie chce tysiąca sklepów za bramą to coś dla niego. Mogę spokojnie polecić.
Spokój "Daleko od cywilizacji" Super widoki Czystość Jedzenie Obsługa
Pokój hotelowy ładny, dobrze wyposażony i urządzony. Niestety czystość na poziomie 3/10. Brudne kafelki i prysznic, brudno za łóżkami i w każdym kącie, sprzątanie pobieżne, jakość sprzątania na 2/10.
położenie, całkiem dobre drinki, ładne obejście, zielono i w miarę czysto w częściach otwartych.
Słabe jedzenie 5/10 --> wołowina całkiem dobrze doprawiona, reszta bez przypraw. Bar sałatek 5/10, jedzenie chłodne. Zupy to chyba robić nie umieją. Nawet kebab był słaby.
Hotel niepozorny, słaby kontakt na recepcji, ale sam pobyt bardzo udany. Pomimo tego, że w listopadzie oblozenie hotelu minimalne, otwarte wszystkie bary, restauracja, kawiarnia - wszystko funkcjonuje normalnie. Pokój czysty. Dużo roślinności. No i spacerujące kury, gęsi, koty.
Specyficzny, wiejski klimat nadawany przez spacerujące zwierzęta. Duży spokój, można się rewelacyjnie zrelaksować. Musiałam wracać się z pokoju na rwcepcje bo pan nam powiedział, że wystarczy numer pokoju do WiFi, a okazało się że internet jest dodatkowo płatny, trzeba wprowadzić dane do komputera i telefonu, aby działało.
Obsługa recepcji, chyba słabo stoją z angielskiego. O 2 w nocy w momencie przybycia musiałam dopytywać o "nocna zupę" Bo pan nie zaproponowała sam.
Pobyt ogólnie uznaję za udany. Do pokoju mam zastrzeżenia mógłby być dokładniej sprzątany. Hotel otoczony piękna zielenią gdzie spacerują kury, kaczki, koty i koguty (pobudka 5:20).
Hotel położony bezpośrednio nad morzem. Baseny i plaża na wyciągnięcie ręki. Na obiekcie rozmieszczone mini bary z dostępem do butelkowanej wody, drinków, kawy czy ayranu. Wyśmienite, urozmaicone jedzenie, każdy znajdzie coś dla siebie. Wejście do morza z dwóch pomostów więc kamienista plaża nie stanowiła problemu.
Niedokładne sprzątanie. Pokoje wymagają odświeżenia.
Pokój spełniał moje oczekiwania, natomiast sprzątanie było słabe, podłoga nie była nigdy myta. 80% gości z Rosji. Zbyt mało obsługi w restauracjach. Alkohol podawany był tylko do godziny 24:00, potem płatny.
Dużo zieleni, piękny ogród, jak ktoś wymaga odpoczynku, to znajdzie tu spokój, mimo dużej ilości gości, każdy mógł znaleźć dla siebie miejsce.
zbyt mało obsługi w restauracji, słabo sprzątane pokoje, kamieniste zejście do morza.
Pokój w hotelu standardowy, wynajęliśmy Family Suit dwa małe pokoje połączone korytarzem + dwie łazienki. Dla rodziny 2+2 był idealny. W zasadzie tylko tam spaliśmy, ponieważ całe dnie spędzaliśmy na plaży.
Bardzo blisko morza i plaży, na której było dużo leżaków. Panie dbające o czystość bardzo miłe, tak samo jak i obsługa w restauracji czy barze.
Śniadania - powtarzalne. Niby duży wybór serów, warzyw świeżych i grillowanych, ale po kilku dniach stało się to monotonne.
Hotel położony w przepięknym lesie piniowym, wciśnięty między morze a bardzo wysokie góry Taurus
Otoczenie hotelu i jego położenie
Bardzo kiepska kamienista plaża
Dlaczego ten hotel? Szukałem czegoś spokojnego, zacisznego, położonego w lesie i w niewysokich budynkach. Czytając o tym hotelu spodziewałem się, że będą tam kury, gęsi i koty oprócz zwykłych turystów. Taki plus swojski na wczasach. Inwentarz się zgadzał prawie, bo jakby umknął mi fakt, że jak są kury to muszą być koguty. Pierwsza noc po przyjeździe była krótka. Klima słabo działała i zostawiliśmy otwarte drzwi balkonowe. A, rano około piątej zaczął się koncert piania. To chyba był konkurs, który lepszy i donośniejszy. Następne dni przezornie zamykaliśmy okna. Nasz pokój był w budynku w pobliżu małego stawiku w wokół którego skupiało się się życie drobiowo-kocie. Przemiłe zwierzaczki, sporo małych piskląt i kociąt, ale te koguty mogłyby spać dłużej. Pokój standard z balkonem i wyposażenie całkiem OK. Sprzątanie w porządku plus dostawa wody mineralnej (1,5 l), choć tę można sobie pobierać np. z lodówki w restauracji, ale w bardziej ekonomicznych pojemnościach, czyli 0,5 l. Personel sprzątający sympatyczny. Teren nie jest zbyt duży. W większości w cieniu drzew, a tylko niewielka część przy morzu jest odkryta i w pełni nasłoneczniona. Cichy basen wewnątrz terenu hotelowego nas nie zachwycił. Drugi, ten większy i głośny nie był odwiedzony. ;-) Naszym miejscem była okolica morza, czyli plaża i okolice. Widoki z tego miejsca są piękne, z jednej strony woda, a z drugiej wysokie góry. Czasami trzeba jednak coś zjeść i tu dyspozycji jest jedna główna restauracja. Jeśli ktoś się spodziewa kulinarnych uniesień to wg mnie ich nie znajdzie. Śniadania to jajka w rożnej postaci, sporo serów, wędlina taka typu mielonka. Obiady i kolacje podobne jeśli chodzi o zestawienie. W czasie tygodniowego pobytu, chyba raz udało mi się trafić na coś smacznego, a nie jestem wybredny. W większości to zwykłe jedzenie, czasami niedopieczone, bo kolejki, czasami już zimne i ogólnie takie sobie. Restauracja na kolację była otwierana o 19 i tu ciekawostka, tworzyła się kolejka przed jej otwarciem. Raz udało nam się sprawdzić, czy menu jest bliżej otwarcia lepsze niż późniejsze przyjście na posiłek. Tak, był większy wybór. Bary i rozrywka. Najlepszy wydaje się ten nad morzem z widokiem. Piwo było normalne, ale drinki na bazie lokalnych alkoholi to na raz do spróbowania i zapomnienia. Time show to w większości pokazy artystyczne rożnych grup. Raz była pełna interakcja z publicznością i to moim zdaniem cieszyło się największym zainteresowaniem. Oprócz tego muzyka na żywo, ale w większości repertuar był skierowany do wschodniej części publiczności, a jej było sporo.
ładne widoki kameralne miejsce / niewielki teren bliskość do atrakcji regionu Kemer bardzo miły personel czysty pokój
jedzenie - przeciętne Koguty! ;)
pobyt udany. Pokój mały ale przyjemny. Pokoje brudne wymagają sprzątnięcia i remontu. toalety przy plaży zaniedbane i brudne.
położenie roślinnosc i spokój
słaby internet za który trzeba płacić
Hotel jest pięknie położony, w zalesionym parku i posiada prywatną plażę. Niska zabudowa i zieleń sprzyjają odpoczynkowi. Hotel nie jest najnowszy, w Polsce dostałby 3,5 gwiazdki. Pokój komfortowy, nasz był z tarasem z wyjściem na cichy basen, co mi się najbardziej podobało. W osobnych budynkach znajdują się kafeteria, restauracja główna, cafe bar i bar plażowy. Obsługa bardzo miła, sprzątanie na wystarczającym poziomie, jeżeli ktoś nie ma za dużych oczekiwań :) Ręczniki zmieniają codziennie, ogarniają łóżka, dokładają wodę w butelkach, saszetki z kawą itd. Basen główny z barem "na wodzie", przy cichym basenie też jest mały bar. Jedzenie bardzo smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie, nie ma szans na głód :) Jedyna wada to mało owoców. W barze przy plaży można zjeść typowe szybkie przekąski - hamburgery, frytki, pizzę, spaghetti. Drinki, woda, piwo, wino w dowolnych ilościach. Bezpłatny internet tylko w lobby, za dostęp do wi fi w całym obiekcie na 10 dni zapłaciłam dodatkowo 15 euro, działał bez zarzutu. Plaża żwirkowa, lepiej pomyśleć o butach do wody, ale są też pomosty z drabinkami. W SPA (za dodatkową opłatą) można skorzystać z łaźni tureckiej, masaż był bardzo relaksujący. Jedyny problem to trzykrotna awaria prądu w pokoju, niestety na obsługę techniczną trzeba było trochę czekać. Ogólnie polecam obiekt, jest przestronny, klimatyczny, z miłą obsługą, smaczne jedzenie, wieczorem animacje lub dyskoteka przy plaży.
Wszystko się zgadza z opisem, jesteśmy bardzo zadowoleni. Z lotniska niecała godzina autobusem. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór, zawsze były m. in. smaczne ryby. Poza weekendem, kiedy pojawiła się duża grupa 200 (podobno) Bułgarów nie było ani kolejek po jedzenie, ani problemów ze stolikiem, czy wyborem jedzenia. Morze, jak to w Turcji ciepłe, ale nie ma tam ani ładnego dna, ani wejścia do wody. Obsługa w większości się bardzo stara, nie oczekując tipów. Piwo, wino białe bardzo dobre, mocnych alkoholi mały wybór, ale da się z tego stworzyć pijalne drinki. Animacje jakieś były, ale raczej słabe. Do najbliższego dużego zgrupowania sklepów około 15 minut pieszo. Bardzo dobry hotel na relaksujący wyjazd gastro-alko. Cieplutko. Woda w basenie zimna, orzeźwiająca, czysta.
Położenie wśród pinii, dużo kotków, bardzo smaczne jedzenie.
Weekend z najazdem bardzo dużej grupy gości, na którą hotel niezbyt się przygotował - brak wolnych stolików, za mało jedzenia, kolejki po jedzenie.