Hotel w porządku, świetne jedzenie i obsługa. Trochę słaby wystrój pokoju, a w szczególności łazienka (nie wyremontowana), choć czysto. Działa wifi na całym obiekcie, czego nikt nie pisał.
Restauracje, plaża, podgrzewany basen, siłownia, obsługa.
Stara infrastruktura, łazienki, bar basenowy i ogólnie elementy zagospodarowania przestrzeni po poprzednim hotelu SOLYMAR.
Bardzo fajny hotel, dobre jedzenie ( kolacja a'la cart - wspaniała). Plaża piękna , łagodne zejście ( piaskowa, nie potrzebne buty). Wycieczki najlepiej z biur Egipskich z przewodnikami polskimi . Pokój ładny, woda uzupełniana często. Baseny na dobrym poziomie (korzystaliśmy tylko z podgrzewanego w zimę) Hotel godny polecenia
Plaża, obsługa, położenie względem wycieczek.
Jak w całym Egipcie personel oczekujący na napiwki. Sklepy tylko wewnętrzne z dużymi cenami, bez konkurencji.
Wspaniały hotel,byłam 3 razy w Egipcie ale ten jest zdecydowanie najlepszy. Jest super zarówno dla par,rodzin z dziećmi jak i starszych osób. Super zespół animatorów, Megaaa jedzenie, personel na najwyższym poziomie, czysta plaża,dobre drinki, czyste pokoje sprzątane codziennie. Jeżeli ktoś się zastanawia nad tym hotelem to śmiało można brać, Jest genialny
Cały hotel mnie zachwycił
Nie ma.
Świetny hotel! Przyjechaliśmy do hotelu ok. 5:30 rano. Od razu zostaliśmy obsłużeni nie musieliśmy czekać na pokój do godziny 12 jak w większości hoteli. Dostaliśmy również zapakowane śniadanie i przewiezieni meleksem pod nasz budynek. Obsługa wniosła nam bagaże do pokoju. Także od samego początku wszystko na plus. Ogromnym zaskoczeniem było jedzenie. To był nasz 4 raz w Egipcie ale nigdzie nie mieliśmy tak fantastycznego jedzenia jak w tym hotelu. Krewetki kurczak desery wszystko naprawdę bardzo dobre ! Drinki z karty serwowane przy basenie oraz na plaży z dostawą do leżaka. Drinki też bardzo dobre. Obsługa miła i uśmiechnięta nie wymuszali napiwków. Co 2 dni pani z obsługi podchodziła i pytała czy wszystko w porządku czy brakuje czegoś w pokojach, oprócz tego czasem zadzwonił ktoś z recepcji zapytać czy wszystko gra. Wieczorem w barze obsługa oprócz drinków podaje do stolika orzeszki co jest bardzo na plus W żadnym hotelu nie jedliśmy tak świetnej kuchni włoskiej! Pokoje czyste łazienki lekko stare ale wszystko dobrze sprzątane. Obsługa donosi świeże reczniki plażowe jeśli zapomnisz ich zmienić. W ostatnim dniu obsługa odebrała nas z pokoju i przewiozła meleksem do recepcji. Oddaliśmy karty a nasz bagaże zostały przechowane. Pomimo że nasz doba się skończyła bez problemu mogliśmy zjeść jeszcze obiad oraz napić się drinka. Nie jest to duży hotel ale uważam że posiada wszystko do dobrego wypoczynku. Nie wiem dlaczego ma tylko 4 gwiazdki moim zdaniem spokojnie zasługuje na 5 😊 Animacje fajne odrobinę namolni ale jak już się weźmie udział to można się pośmiać. Siłownia fajnie wyposażona a w niej szafka ze świeżymi ręcznikami oraz woda i kubeczki. Pojedźmy posiłkami można zjeść przekąski burgery i hotdogi a nawet lody w barze obok basenu. Polecam ten hotel i śmiało mogę powiedzieć że na pewno kiedyś do niego wrócimy.
-obsługa -jedzenie bardzo dobre -dobre drinki -czyste pokoje -niezależnie o której godzinie przyjdziesz dostaniesz od razu pokój -świetne ala carte -blisko plaża -hotel nie jest duży więc nie trzeba na śniadanie iść godzinę
Według mnie brak !
Hotel super. Nie jest nowy - odświeżony, dla czepliwych zawsze się coś znajdzie - krzywe fugi, nierówno pomalowane ściany itp., ale ten kto jeździ do Egiptu wie, że tam po prostu tak jest:) Obsługa była cudowna, ciągle pytali czy wszystko ok, we wszystkim pomagali, mili, uśmiechnięci, uczynni, ale to standard w hotelach Jaz. Nikt nie chciał napiwków - mimo to dawaliśmy, bo obsługa zarabia grosze, a kilkanaście dolarów na wyjazd na prawdę nikogo nie zbawi. Plaża mała,osłonięta od wiatru, niepotrzebne były parawany, wolne miejsca bez problemu zawsze były. Jedzenie pyszne, każda nawet największa maruda np. ja:) coś dla siebie znajdzie - pyszne mięsa, dużo owoców, słodkości, sałatek itp. Pokoje przestronne, oczywiście codzienne dokładnie sprzątane. Hotel jest dosyć mały, kameralny, ale to na plus. Ogólnie nie ma do czego się przyczepić, szczerze polecam.
sympatyczna obsługa, dobre jedzenie, cisza, spokój
Jak na 4 gwiazdowy hotel to moje wrażenia są bardzo pozytywne
Na plus zasługuje obsługa i nawet w hotelach 5 gwiazdowych, w których bywałe ciężko doświadczyć takiego zaangażowania od początku do końca pobytu.Czułem się tam na prawdę jak gość,a nie jak zło konieczne. Czystość również uważam na duży plus. Jedzenie dobre, ale nie jakieś wybitne. Nie mniej nikt z głodu nie umrze . Drinki również na dobrym poziomie. Piękna plaża z łagodnym zejściem do morza.
Hotel oddalony 50km od Hurgady,transfer trwał 2 godziny. Pokoje i łazienki swoje lata już mają,więc nie nastawiajcie się na luksusy. W kabinie jest tylko deszczownica bez słuchawki prysznicowej co może i śmieszne,ale jest trochę kłopotliwe. Sam hotel w kształcie wąskiego długiego gardła,więc trochę słabo z akustyką zwłaszcza przy głośnej muzyce. Pomimo drobnych szczegółów polecam ten hotel osobą szukających dobrej obsługi i czystości. Wielkiego luksusu tam nie znajdziecie ,ale to też hotel 4*
Pobyt w Hotelu oceniamy bardzo dobrze. Obsługa hotelu na najwyższym poziomie czujesz się jakbyś był w domu . Pokoje codziennie sprzątane . Jedzenie bardzo smaczne i bardzo duży wybór. Szczególne podziękowanie dla Pizzermana Sulaiman który bardzo się stara aby wszystko było na czas i bardzo smaczne . Animacje bardzo fajne drinki spoko . Plaża czysta obsługa do stolików 100% . Naprawdę rewelacja polecamy na 100% !!!
Piękny ogród czyta plaża ciepła woda w basenach codziennie świeże potrawy . Bardzo miła obsługa zapewniająca wszystko czego zapragniesz 🥰.
Brakuje wody w małych butelkach w pokoju hotelowym .
Drugi raz w ciągu 2 lat byliśmy w tyn hotelu. Za pierwszym razem z jednym dzieckiem, teraz z dwójką maluchów.
Hotel jest uroczo położony w spokojnej Safadzy. Jedzenie jest smaczne i jest bardzo czysto.
Choc usługa wciąż jwst na wysokim poziomie, to zauważamy lekkie pogorszenie od marca 22'. Hotel położony jwst na pustyni, więc jak ktoś lubi spacerować na własną rękę to można tylko wzdłuż linii brzegowej
Bardzo słabo. Opinie w internecie rewelacyjne, ale osoby je wystawiające wprowadzają w błąd.
Miła obsługa.
Stary, zniszczony, jedzenie bardzo średnie.
Hotel świetny, 3 restauracje oraz 4 bary w ofercie all in. Bardzo dobre drinki oraz kawy w cenie. Jedzenie bardzo smaczne - bardzo duży wybór. Podgrzewany basen a to bardzo duży plus w grudniu. Świetne animacje, joga, stretching, aqua aerobik w morzu - wszystko w cenie. Bardzo czysto a obsługa bardzo uprzejma i pomocna - bez wyłudzania napiwków co bardzo rzadkie w Egipcie. W grudniu można było bez problemu spacerować plażą
Podgrzewany basen, jedzenie, czystość
Nie było do czego się przyczepić
Pobyt oceniam bardzo dobrze. Posiłki smaczne i urozmaicone. Tak bogate menu, że w tydzień nie sposób wszystkiego spróbować.
Wyróżniająca się obsługa. Miła, ale nie nachalna. Niezależnie czy jest to kucharz, kelner, barman czy też osoba sprzątająca pokój, sami pytają się co jakiś czas czy gość jest zadowolony i co jeszcze mogliby zrobić. Żadna z tych osób nigdy nie domagała się i nie oczekiwała napiwku.
Właściciel hotelu mógłby pomyśleć o jego odświeżeniu. Jest to bardziej stwierdzenie faktu, niż wytknięcie wady.
Wspaniały hotel!!! Jedzenie pyszne, duży wybór i każdy znajdzie coś dla siebie. Codziennie kolacje tematyczne i animacje. Nauka tańca, joga, aqua aerobik, kurs gotowania, Boccia, rzutki, daily games... każdy znajdzie coś dla siebie. Plaża super, dużo leżaków z parasolami, ratownicy i naprawdę dużo obsługi, która dba o komfort i bezpieczeństwo, a przy tym nie są nachalni. Pogoda w listopadzie słoneczna i non stop 30 stopni, więc w ogóle nie siedzieliśmy nad basenem, ale baseny fajne i codziennie też były tam jakieś atrakcje i zabawy. Jest też oddzielny basen dla dzieci. Pokój nie zachwycał, ale bylo zawsze czysto, pokoje sprzatane codziennie, łącznie z wymianą ręczników. Poza tym nie jedziemy na wakacje siedzieć w pokoju, więc mimo wszystko oceniam na plus. Bardzo ładne i zadbane ogrody, podziwiam pomysłowość ogrodników 😄 A drinki jakie pyszne! Zrobią każdy jaki chcecie. Polecam Mediterranean Gin&Tonic oraz Almaza Colada. Z bezalkoholowych polecam mrożona kawę i mrożoną herbatę, bo barmani robią je z prawdziwej kawy/herbaty. Pysiota😄 Podsumowując, najlepsze wakacje jakie mieliśmy!
Wszystko mi się podobało 🙂
Hotel jest rewelacyjny, każda opinia napisana w Internecie jest prawda. Obsługa jest bardzo miła, konkretna i rzeczowa. Nie ma naciągania jak to w Egipcie bywa. Nie oznacza nie i nie drążą tematu. Jedzenie jest mistrzostwem. Ogromny wybór dań, różnorodność, co dziennie inna kolacja tematyczna. Kelnerzy donoszący drinki i napoje na plaży i przy basenie. Świetne animacje i animatorzy. Mimo słabej popularności hotelu w Polsce sporo osób z obsługi mówi po Polsku. Aż żal że takie świetny hotel nie doczekał się z żadnego biura podróży umowy na wyłączność, to biuro które to zrobi na pewno zyska. Obsługa bardzo by chciała aby było więcej Polaków póki co jest przewaga Niemców, Włochów i Anglików. Super zajęcia dla dzieci. Zjeżdżalnia dla dzieci otwarta dwa razy w ciągu dnia. Morze idealne do pływania bez odpływów. Woda w pokojach filtrowana butelkowana. Ręczniki na plażę wymieniane co dziennie w pokoju. O każdej porze leżaki na plaży i basenie dostępne. Nie ma biegu z rana aby rezerwować.
Najlepszy hotel
Obsługa na wysokości zadania, na każdym kroku. Czysto, dobre jedzenie, przy samej plaży, bez tłumów. Bez problemu wolne leżaki przy basenie czy na plaży. Mieliśmy dość późny transfer na lotnisko i nie było kłopotu z przedłużeniem wymeldowania. Naprawdę reagowano na nasze potrzeby. Bardzo pilecam
Bliskość plaży, brak tłumów, przepiękna woda, bliskość portu do ewentualnych wycieczek na pobliską wyspę. Dużo atrakcji sportowych na plaży w pobliżu hotelu. Sami ogarnialiśmy nurkowanie, quady, supy, bananyi inne latania za motoriwka.
Jedyny minus to brak rafy w pobliżu hotelu.
Hotel rewelacja , jedzenie, obsługa, obiekt wszystko godne polecenia
Cały czas coś się działo, obsługa wszystko idealnie ogarniala
Hotel przepięknie utworzony, utworzony bo dookoła pustynia oczywiście. Oddalony 40 km od Hurghady. Personel dba o gości i czystość obiektu. Codziennie sprzątany, woda litrowa przynoszona codziennie. Pokoje duże, wszystkie 50m. Sprawna choć głośna klimatyzacja sterowana automatycznie. Bardzo, bardzo miła obsługa, po wybraniu stolika po chwili przychodzą i pytają o napoje. Na plaży można się nie ruszać także przynoszą do leżaków. Lezaki można zarezerwować tylko na 2h, jak nikt nie przyjdzie to obsługa zabiera rzeczy do punktu personelu. Jedzenie dobre, różnorodne. Codziennie różne animacje. Dla mnie jedynie wada, że nie można kąpać się na plaży czy w basenie po zachodzie słońca czyli ok 19 już. Polecam 100 %.
Zielony, czysty, zadbany, super personel.
Brak kąpieli po zachodzie słońca
Hotel super, pokój ładny może troszkę starsza łazienka ale bardzo czysto i sprzątana codziennie dokładnie.
Obsługa, jedzenie baseny i plaża
Jak dla nas brak
Wszystko w porządku. Jesteśmy zadowoleni. Czysto. Pracownicy się starają(szczególnie barmani). Nie ma naciągania na napiwki.
Owoce, animacje, uśmiechnięci pracownicy.
Brak rafy na terenie hotelu. Kelnerzy - raczej omijają młodszą klientele aby przynieść coś do picia, koncentrują się na tych którzy mogli by mieć ewentualne pretensje. Stosunkowo nieduża plaża.
Po 10 godzinnej nocnej podrozy dotarlismy do hotelu. Mielismy nadzieje na szybki pokoj i odpoczynek.Po przybyciu recepcjonista kazal czekac,ktos do nas podejdzie. Minela godzina i nic.[inni turysci innych nacji zalatwieni byli w 15 minut],minela druga godzina zdenerwowany podszedlem do recepcji laskawie dal nam karte do zameldowania i kazal czekac, wiec czekamy.Po trzeciej godzinie ponownie interweniowalem recepcjonista powiedzial zebym sie napil to mi przejdzie, ale ja jestem abstynentem.W miedzy czasie skonczylo sie sniadanie.Zrezygnowani czekamy od 10,00, doba hotelowa zaczyna sie od 14,00. W koncu zainteresowal sie nami bagazowy i poszedl zalatwic pokoj o 14,30,ale na lancz nie zdazylismy.Caly dzien bez jedzenia ne mielismy opasek all. Podrozujem 5 razy w roku po calym swiecie i taki afront spotkal nas po raz pierwszy. Generalnie hotel jest OK,szkoda tylko ze przez kilku (...) w recepcji niweczony jest wysilek reszty personelu.
Obsluga kelnerska w resteuracji,na plazy,przy basenie,czystosc pokoi,dobre jedzenie. Zespol animatorow, rozbawiaja wszystkich.
Zdecydowany negatyw dla recepcji. W Lobby stare poplamione,brudne kanapy i fotele
Hotel godny polecenia. Obsługa w hotelu super. W barze na plaży Barman Atti (Aitti) z uśmiechem na twarzy bardzo szybko przygotowuje drinki, napoje (miły, pracowity, rzetelny), Shisha bar bardzo miły Kelner ( nie pamiętam imienia) Pan miał kręcone włosy, uśmiechnięty, kilka razy dopytujący czy wszystko w porządku, szybko pracujący. Pan, który wymienia ręczniki plażowe bardzo miły uśmiechnięty. Jedzenie bardzo dobre. Recepcja reaguje natychmiast na zgłaszane usterki. Ja i mąż nie mamy do czego się przyczepić.
Personel, jedzenie, restauracje, bary. Podczas pobytu na plaży była przeprowadzana szybka ankieta z zadowolenia klienta - można było zgłaszać uwagi.