Kaila City (ex. K House)

Wspaniały hotel. Dobra lokalizacja, niedaleko hotelu bazar i wszystko co potrzeba

Ledwo wróciliśmy a już planujemy powrót za rok do tego samego hotelu- to chyba najlepszy dowód na nasze zadowolenie. Jeżeli oczekujesz super extra nowoczesnego hotelu gdzie będziesz mógł spędzić cały dzień na różnych atrakcjach to szukaj dalej. Jeżeli szukasz miejsca gdzie fajnie wygodnie się prześpisz, dobrze zjesz, gdzie jest czysto i gdzie jest miła pomocna obsługa to nie szukaj dalej bo właśnie trafiłeś na takie miejsce. Pokój czysty w takim normalnym standardzie ( nie poszpanujesz fotkami na Facebooku jeśli to jest priorytetem). Jedzenie smaczne i choć do tej pory mieli najmniejszy wybór z dotychczasowych miejsc w których byliśmy to i tak zawsze coś smacznego dla siebie znaleźliśmy- szczególnie polecam dania z grilla serwowane na zewnątrz. Polecamy także masaż, który jest co prawda wykonywany w sąsiednim hotelu tej sieci ale ogólnie jest rewelacja. Na plażę krótki spacerek z hotelu- my byliśmy w listopadzie i nawet przy temperaturach 27⁰C zawsze znalazły się wolne leżaki. Myślę, że w sezonie może być z tym kłopot. W tygodniu dwa duże targi dosłownie kilka kroków od hotelu, ponadto masa sklepów otwartch do późnych godzin każdego dnia. Ogólnie świetne miejsce gdzie 8 dni nam zleciało w mgnieniu oka. Na terenie hotelu jest też basen- ale nie wypowiadam się na ten temat bo nie korzystam tak samo jak z baru- poprostu szkoda było mi czasu na siedzenie w hotelu. Z minusów to jest daleko z lotniska- hotel jest praktycznie na samym końcu trasy. Ogólnie rewelacja

Gorąca polecam ten hotel obsługa na wysokim poziomie zawsze pomocna czystość codziennie dbanie o ten szczegół jedzenie super świeże smaczne codziennie inne.

Hotel spełnił moje oczekiwania. Bardzo czysto, świetne urozmaicone jedzenie. Dodatkowo codziennie można zjeść potrawy z grills na kolację, każdego dnia inne. Obsługa rozumie język polski i bardzo dba o czystość. Codziennie do pokoju dostarczana jest duża butelka wody pitnej. Na miejscu można skorzystać z łaźni tureckiej. 200 m od hotelu w każdy poniedziałek odbywa się duży bazar. Hotel jest bardzo blisko plaży i przystanku autobusowego.

Świetny kameralny hotel. Blisko plaży. Jedzenie bardzo dobre. Obsługa hotelu na wysokim poziomie. Kelnerzy dbają o klienta. Pokoje sprzątane codziennie. Polecamy pobyt w tym hotelu 😌

Nazwa  Kaila City (ex. K House)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne

Zamek Alanya z widokiem na miasto i morze

Plaża Kleopatry z krystaliczną wodą

Jaskinia Damlataş z naturalnym mikroklimatem

Kolejka linowa na wzgórze zamkowe

Wyświetlono 240 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Aleksandra

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Czystko, przystanek autobusowy blisko, personel miły, pomocny. Jedzenie smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie.

Mariusz

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Czysto i schludnie Miła obsługa Dobre jedzenie Fajna lokalizacja

Wady

Daleko od lotniska

Maciej

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Kameralny rodzinny hotel Czystość Jedzenie Obsługa Komunikacja

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Czystość, świetna obsługa, dobra lokalizacja, dobre jedzenie

Wady

Niewielki basen, chociaż dla mnie to nie przeszkadzało.

Angelika

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Blisko centrum Alanya Przystanek autobusowy 2 min od hotelu (nr 101, 1) Open bar do godziny 24:00

Pobyt - Sierpień 2025

Bardzo dobry hotel. Mila obsługa, przepyszne jedzonko.

Zalety

Hotel kameralny dla kogoś kto szuka wytchnienia i wypoczynku

Wady

Wszystko było ok.

Ewelina

Pobyt - Sierpień 2025

Bardzo dobry, mały ale klimatyczny hotel. Pokoje rodzinne duże, codziennie sprzątane. Blisko plaży. Obsługa na najwyższym poziomie. Zawsze pomocna i zawsze uśmiechnięta. Polecam wszystkim ten hotel.

Zalety

Super obsługa.

Jacek

Pobyt - Sierpień 2025

Bardzo dobry hotel w dobrej lokalizacji. Nie jest to moloch tylko kameralny i klimatyczny miejski hotel, z bardzo dobrym wyżywieniem i rewelacyjną obsługą, która stara się umilić każdy dzień pobytu. Duszą i sercem tego hotelu są pracujący w nim ludzie.

Zalety

Lokalizacja, czystość, urozmaicone menu i oczywiście obsługa hotelowa.

Darek

Pobyt - Sierpień 2025

Nie będę się rozpisywał,powiem tylko że w skali 1-5 daje 10 gwiazdek.Z Czystym sumieniem polecam ten hotel.Pozdrawiam cała obsługę hotelu.

polecam położenie hotelu, dobre i świeże jedzenie, obsługa na 5+

Zalety

położenie i obsługa

Wady

zbyt mały pokój jak na trzy dorosłe osoby, brak animacji

Pobyt - Sierpień 2025

Jestem mile zaskoczona. Spędziliśmy wspaniałe wakacje. Obsługa hotelu bardzo pomocna zawsze uśmiechnięta z dobrym słowem na co dzień. Pokoje czyste codziennie sprzątane. Jedzenie różnorodne każdy znajdzie coś dla siebie. W restauracji bardzo czysto kelnerzy sprzątają na bieżąco. Przepyszne przekąski. Basen czysty. Na plaży mała restauracja z przekaskami i napojami. Dziękujemy bardzo 😀

Zalety

Czyste pokoje. Basen dla dzieci. Smaczne potrawy. Cudowna obsługa poczynając od recepcji, kelnerach, barmanach, kucharzach, i pan sprzątających.

Wady

Brakuje animacji dla dzieci

Jakub

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel bardzo przyjemny,z komunikatywną obsługą.Boy hotelowy zanosi walizki z recepcji do pokoju.Nasz pokój nie był zbyt przestronny z łazienką bez wentylacji,co powodowało zapach stęchlizny.Sprzatanie codziennie.Dużym plusem darmowa woda,że zawsze można było ją dostać z recepcji lub od Pań sprzatajachc.Plusem sprawna klimatyzacja.Jedzenie bardzo dobre,duży wybór i zawsze widać było że kuchnia się starała, mieliśmy jedną kolację w stylu azjatyckim plus owoce morze i trafiliśmy również na święto narodowe Turcji,kiedy przygotowano uroczystą kolację z eleganckim tortem i pysznym tureckim jedzeniem.W hotelu brak animacji,dwa razy była wieczorem muzyka na żywo.Przy basenie czysto, obsługa sprząta i usługuje gościom. Transfer z lotniska około 3godziny,to bardzo ważne,dla osób szczególnie z małymi dziećmi.

Zalety

Bardzo dobra kuchnia,sprawne Wi-Fi. Wydzielona hotelowa plaża na którą należy kawałek dojść przez ulicę. Wokół mnóstwo straganów i lokalny bazar,jak to w Turcji, można się targować.Waluta pożądaną przez sprzedających to Euro!W marketach można płacić kartą. Wokoło mnóstwo kotów, chętnych do głaskania i przytulania, szczególnie czarny grubasek przed hotelem.

Wady

Śmierdzące ręczniki.Brak wentylacji w łazience. Brak animacji.Transfer bardzo długi z lotniska.

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel na pewno nie na 4 gwiazdki max 3.5 wymaga odnowienia to na pewno jeśli chodzi o posiłki kolacje ok śniadania i obiady średnie Czystość też nie na najwyższym poziomie zależy kto sprząta, pokoje malutkie ale dla dwóch osób mogą być. Na plus na pewno obsługa z recepcji bardzo mili i pomocni. Ponownie nie wybrała bym tego hotelu Można przeżyć ale czy oto chodzi . Byłam już w Turcji kilka razy i jak do tej pory to najsłabszy hotel.

Zalety

Położenie Obsługa recepcji

Wady

Słabe śniadania i obiady Małe pokoje i średniej jakości Serwis sprzątający raz lepiej raz gorzej

Pobyt - Sierpień 2025

Pokój bardzo przestronny, obsługa pomocną, miła jedzenie zróżnicowane każdy znajdzie coś dla siebie. Gorąco polecam, to były cudowne wakacje.

Zalety

Świetny basen, duże pokoje.

Wady

Brudny balkon

Pobyt - Lipiec 2025

Cudowny wypoczynek w cudownym miejscu. Wszystko było na 5+ , obsługa rewelacja, jedzenie przepyszne i mnóstwo do wyboru

Zalety

Najlepiej będziemy wspominać obsługę hotelu, mili, sympatyczni, pomocni a przede wszystkim pomocni

Wady

Brak, ewentualnie pokoje na 6 piętrze czyli na poddaszu za niskie,jednak bez żadnego problemu nam pokój zamieniono gdy o to poprosiliśmy ( mąż 196 wzrostu)

Pobyt - Lipiec 2025

Byliśmy 3 raz w tym samym hotelu, a że do Turcji jeździmy od 1998 roku, to chyba najlepsza rekomendacja. . Polecam jedzenie ( duża różnorodność o brak" walki"o miejsce czy rodzaj jedzenia), bardzo miłą obsługę pomocną, gdy coś potrzeba. Dla mnie ważne jest to, że nie jest to moloch hotelowy, gdzieś na obrzeżach miasta. Obok dostępne są dwa bazary - bo to dzielnica Alanya Oba.

Zalety

Dobre położenie, dobre jedzenie, niewielki rozmiar, dużo dodatkowych wieczornych atrakcji ( np. występy)

Wady

Powoli widać, a że byliśmy tu trzeci raz, konieczność przeprowadzenia remontów/ odświeżenia w niektórych pokojach

edyta

Pobyt - Lipiec 2025

Polecam to kolejny pobyt w tym hotelu. Pokój czysty z balkonem przestronny . Obsługa cudowna pomocna .Niczego nie brakuje . O pyszne i urozmaicone jedzenie dba szef kuchni Mustafa . Okolica ładna blisko do centrum Alanya.

Zalety

Najbardziej mi sie podobała obsługa i jedzenie . Polecam osobom ktore nie lubia duzych hoteli z duza iloscia zjezdzalni .

Janusz

Pobyt - Lipiec 2025

Pokój 412 z balkonem od ulicy Oba.Widok na dzielnicę i góry Taurus.Pokój 3 osobowy,przestronny.Łazienka duża.

Zalety

Miły i kompetentny personel.Smaczna i rożnorodna kuchnia.Czysty basen i sympatyczna Pani animatorka która zachęcała gości do aktywnego wypoczynku na basenie.

Wady

Nie mam uwag.

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel Kaila City bardzo ładny,czysty.Blisko do plaży.Dużo leżaków przy basenie i nad morzem.Pokoje czyste codziennie odświezenia.Duży wybór jedzenia.Każdy znajdzie cos dla siebie.

Klaudia

Pokój duży z balkonem.Wokół hotelu jest pełno bazarków,do plaży 5 min

Zalety

Hotel położony blisko plaży,bardzo dobre jedzenie i urozmaicone,miła obsługa,sprzątają na bieżąco stoliki

Wady

Hotel znajduje się 2,5 godziny drogi od lotniska.Codziennie te same animacje,wyłączali zjeżdżalnie

Kaila City (ex. K House)