Kefaluka Resort

Pobyt w sumie udany. Po zamianie pokoju z takiego z oknem na wjazd do wewnętrznego parkingu na pokój z widokiem na morze właściwie niczego już nie brakowało. Obsługa bardzo miła i pomocna, wyżywienie spełniające wszelakie gusta, oferta rekreacyjna, oferta kulturalna, piękne najbliższe otoczenie i jeszcze piękniejsze widoki. Jakieś wady ? Wcale ... No może poza jedną i to bardzo małą.

Piękna sceneria. Hotel tez bardzo ładny prócz przeciętnych pokoi, ale widok z Ok a rekompensuje wszystkie niedoskonałości.

Super miejsce, wspaniałe położenie, bardzo dobre i urozmaicone jedzenie. Obsługa na najwyższym poziomie, bardzo wesoła i przyjazna. Można nawet usłyszeć polski od nich:)) Dużo atrakcji, na prawdę świetny hotel. Jedynie do czego można się przyczepić to sprzątanie pokoi i ich odświeżenie(drobny remont). Pomimo zostawiania napiwków słabo ze sprzątaniem. Ogólnie z ręką na sercu polecam

Bardzo dobrze, wszystko na wysokim poziomie obsługa wyżywienie i atrakcje.

Rewelacyjny obiekt. Piękny hotel, świetne baseny, plaża, molo, leżaki wszystko na wyciągnięcie ręki - po prostu bajka. Niesamowite jedzenie + obsługa 24h - naprawdę polecamy!

Nazwa  Kefaluka Resort
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Bodrum
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark, fitness, darmowe wifi, windsurfing, żeglarstwo, tenis, rowery, bez paszportu, rozrywka i życie nocne, parking

Przy hotelu prywatna plaża hotelowa z pomostem

Bezpłatny bezprzewodowy dostęp do Internetu w lobby

Aquapark z 5 zjeżdżalniami

Kilka świetnych basenów, w tym jeden z hydromasażem

Wyświetlono 95 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Robert

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Miła obsługa, wyżywienie, standard pokoi, położenie, zaplecze rekreacyjne, hotelowa codzienna oferta kulturalna ... no i te nieziemskie widoki (szczególnie z górnego tarasu wypoczynkowego).

Wady

Tylko jedna, niewielka i nie rzutująca na jakość pobytu - łazienki. Są naprawdę ok. i wszystko działa jak należy. Ale przyglądając się z bliska ma się wrażenie, jakby kazano je wykonać dopiero co uczącym się zawodu praktykantom. Zresztą to kolejny naprawdę dobry hotel ze sporą ilością gwiazdek i naprawdę wysokimi zasłużonymi ocenami, w którym widzę podobny problem.

Mateusz

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Widoki i sceneria. Obsługa jest super. Drinki u większości barmanów bardzo dobre. Szczególnie polecam Selin z beach baru. Świetne masaże „Bali” i szczególnie polecam turecki zabieg „Hanna”. O oferta pytać Marco. Masaz i Haman polem u Umy.

Wady

Pokoje przeciętne. Jedzenie Ok, ale bez fajerwerków .

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Obsługa, jedzenie, położenie i atrakcje

Wady

Sprzątanie pokoi trochę kuleje.

Radosław

Pobyt - Wrzesień 2025

Bardzo dobrze, wszystko na wysokim poziomie obsługa wyżywienie i atrakcje.

Zalety

Obszar,dostęp do morza, otaczającą zieleń.

Wady

Drobne usterki w pokoju naprawiane w trakcie pobytu.

Przemek

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Pięknie położy hotel, w które każdy znajdzie miejsce dla siebie: basen, morze, plaża, molo, leżaki - idealne miejsce na wypoczynek. Byliśmy w lipcu - środek sezonu i naprawdę spokój bez strasznych tłumów/walki o leżaki od samego rana i itp. Wyżywienie również świetne!

ANNA

Pobyt - Lipiec 2025

wspaniały hotel, gorąco polecamy dla rodzin z dziećmi. Szczególnie polecamy bezpośredni kontakt z Furkanem ( mówi po polsku i pomoże w każdej sprawie, niezastąpiony :-) ) Obiekt jest na dużym terenie, w pięknym ogrodzie, sporo miejsca, nie ma tłoku nawet przy dużym obłożeniu hotelu.

Zalety

- przepiękne widoki z pokoju - wspaniały ogród - dobrze zorganizowana, piaszczysta plaża ( jest łagodne zejście piaszczyste i miejsca do skoków do wody, duży pomost z leżakami ) - fajny basen ( sporo miejsca do pływania) - pyszne i urozmaicone jedzenie ( duży wybór restauracji i barów z przekąskami) - ciekawe wieczorne animacje - wygodne pokoje - bardzo miła i pomocna obsługa hotelu

Wady

trudno znaleźć wady, może trochę daleko od Bodrum i nie jest najnowszy ale bardzo zadbany

ANNA

Pobyt - Lipiec 2025

Pobyt oceniam na bardzo dobry, klimat roślinność piękna położenie jak w bajce.Transfer do hotelu długi korki,polecam własny transport do hotelu. Pokoje słabe ale z możliwością podmiany jedzenie bardzo dobre.

Maciej

Pobyt - Czerwiec 2025

Pobyt w hotelu Kefaluka był absolutnie fantastyczny! Hotel jest bardzo zadbany, a czystość zarówno w pokojach, jak i w częściach wspólnych, takich jak toalety, naprawdę robi wrażenie. Ogromnym atutem jest położenie – tuż przy samym morzu, z pięknym widokiem i łatwym dostępem do plaży. Jedzenie przepyszne – duży wybór, świeże produkty, wszystko bardzo dobrze doprawione. Obsługa w restauracjach zasługuje na 100%! Zawsze uśmiechnięci, pomocni i szybcy. Szczególnie chcielibyśmy wyróżnić pana Furkana – niesamowicie miły i pomocny człowiek, który dbał o to, aby nasz pobyt był jak najbardziej komfortowy. W hotelu naprawdę niczego nie brakuje – wszystko jest świetnie zorganizowane, a atmosfera sprzyja relaksowi. Zdecydowanie polecam i chętnie wrócimy ponownie!

Zalety

- położony tuż nad morzem, bardzo czysty, z pysznym jedzeniem i przemiłą obsługą. Pokoje zadbane, niczego nie brakuje. Obsługa w restauracjach na najwyższym poziomie. Polecam z całego serca!

Martyna

Pobyt - Czerwiec 2025

Uważam pobyt w hotelu za doskonały. Czysto , jedzenie wyśmienite, obsługę hotelowę oceniam na 5 są bardziej sympatyczni i pomocni a szczególnie Pan Furkan oraz pozdrawiamy zawsze uśmiechniętego i miłego kelnera Yigithan :)

Zalety

Bliskość plaży i morza . Jedzenie. Atrakcje wieczorne. Roślinność .

Jakub

Pobyt - Maj 2025

Bardzo udane wakacje w hotelu Kefaluka. Mega pomocna obsługa spośród której można znaleźć osoby mówiące po polsku :) Serkan - barman sztos. Hassan kelner z Agory tak samo. Wielu mógł bym tu wymienić ale nistety nie mam pamięci do imion. W ciągu dnia wiele animacji dla dzieci oraz dorosłych. Dla dzieci miniklub, pieczenie pizzy, ciasteczek i wiele innych. Zjeżdżalnie, park wodny, plac zabaw. W hotelu wiele pięknej zieleni. Woda w morzu błękitna. Bary ze świetną obsługą i pysznymi drinkami z procentami jak i bez. Markowe alkohole mocne, których nie szczędzili. W ciągu dnia min piłka nożna, strzelanie z łuku, water polo, tenis i wiele innych. Hotel bardzo zadbany i jak widać jest w ciągłym odnawianiu, części wspólne od tarasów po baseny i restauracje pięknie urządzone. Jedzenie smaczne, kolacja ala carte meksykańska pyszna. W zuzu jak i agorze serwowane dania z karty, karta min w języku polskim. Animatorzy to dosłownie złoci ludzie, na każdym kroku próbują sprawić byś czuł się tam jak najlepiej. Wieczorne show w świetnej oprawie, disco dla dzieci również. Można by tu wiele wymieniać, nie znaleźliśmy minusów, może jedynie taki że woda w basenach w maju jest jeszcze dość zimna i chociaż by jeden basen mógł być podgrzewany, ale trudno - taki termin sobie wybraliśmy ;) W ciągu dnia serwowane gofry, kebab raz wołowy raz z kurczaka, lody. Na plaży była piana party :) Jesteśmy bardzo zadowoleni i na pewno tam jeszcze wrócimy. Dodam tylko że w dniu przyjazdu nasz syn obchodził 11 urodziny i otrzymaliśmy do pokoju pyszny tort oraz życzenia, a 11 maja w turcji obchodzony jest dzień matki, żona dostała zestaw kosmetyków :) MEGA!!!!

Zalety

- świetna obsługa - markowe alkohole - animacje dla dzieci i dorosłych - smaczne jedzenie - oraz wiele wiele innych! - piękny hotel

Wady

nie ma takiej rzeczy, może po za tym że chociaż jeden basen zewnętrzny mógł by być podgrzewany, ale to szczegół który akurat moim dzieciakom nie przeszkadzał :P

Sandra

Pobyt - Maj 2025

Bardzo polecam - czysto, pyszne jedzenie. Obsługa bardzo pomocna, zna polskie słowa. Dużo atrakcji do dzieci, dużo jedzenia, bardzo miło. Pokoje sprzątane codziennie, bardzo starannie. Piękna okolica. Przesympatyczna obsługa - serce moich dzieci skradł kelner Yigithan :)

Zalety

Blisko do plaży i morza, przepiękne widoki, obsługa, czystość.

Wady

Nie znalazłam ;)

Pobyt - Kwiecień 2025

Pobyt w Kefaluka Resort był super doświadczeniem, bardzo miło się zaskoczyłam - zakładałam (zupełnie niepotrzebnie), ze zamieszczone w ofercie zdjęcia będą mocno odbiegały od rzeczywistego stanu rzeczy. Było wprost przeciwnie - wszystko wyglądało dokładnie tak samo, a może nawet i lepiej! Hotel spokojnIe spełnia standard 5-gwiazdkowego obiektu, w którym nie brakuje absolutnie niczego! Czysto, świeżo, na poziomie. Pracownicy hotelu bardzo pomocni, przyjaźni - dwóch pracowników mówi niemal biegle po polsku (pozdrowienia, Furkan!:) )! Nigdy nie pozostawili nas bez odpowiedzi na jakiekolwiek pytania, pomogli w temacie zgłoszenia uszkodzenia bagażu podczas transferu z lotniska oraz w innych kwestiach. Uśmiechnięci, bardzo pracowici - na każdym kroku widać było ich zaangażowanie w wykonywane obowiązki. Córka (4 lata) dostawała w prezencie balony, maskotkę, co było urocze. Obsługa restauracji świetna - regularne pytania o to, czy coś donieść, czy czegoś nie brakuje, czy wszystko jest Ok, czy smakuje itd. Szybkie sprzątanie brudnej zastawy i wymienianie na nową, spełnianie każdych „zachcianek” pt. Ciepłe mleko bez laktozy, kolejna dolewka soku dla dzieci itd. I to z uśmiechem na twarzy! W recepcji osoby zorientowane w każdej kwestii organizacyjnej, biegle posługujące się angielskim, dzięki czemu komunikacja przebiegła sprawnie i bezproblemowo. Pokoje regularnie sprzątane, ręczniki wymieniane, woda butelkowana dostępna w dowolnej ilości niemal na każdym kroku, uzupełniany barek pokojowy. Słowem - doskonale miejsce na wakacje, nie brakowało nam zupełnie niczego i w polu „wady hotelu” aż ciężko coś wpisać - jedynym minusem było to, ze woda w basenie wewnętrznym nie była podgrzewana - raz chcieliśmy skorzystać z tego basenu, gdy pogoda była gorsza i nie było to możliwe, ponieważ woda była lodowata. Poza tym - wspaniałe wakacje, oby każdy wyjazd był tak pożywny dzięki świetnemu resortowi z super obsługą, czego życzę sobie i innym turystom!

Zalety

- obsluga gości na wysokim poziomie - zaangażowanie i pracowitość personelu - bardzo bogate menu, pyszne jedzenie - dbałość o czystość w pokojach i poza nimi - regularnie wymieniane ręczniki w pokojach, dostawa papieru, wody i uzupełnianie barku - polozenie przy samej plazy - bogata infrastruktura basenowa - wiele atrakcji dla dzieci, świetni animatorzy - świetna muzyka w budynku „imprezowym”, super Dj - piękne polozenie (a tym samym widok z okna) - czynny i prężnie działający zakład fryzjerski

Wady

- niepodgrzewana woda w basenie wewnętrznym - brak możliwości przygotowania przez hotel suchego prowiantu na wycieczki fakultatywne/wylot

Pobyt - Kwiecień 2025

Wlasnie jesteśmy w tym hotelu i jest Super . Po przeczytaniu opinii trochę się bałam, ale wszystko jest ok. Obsługa o wszystko sie troszczy, jedzenie bardzo dobre, a zwłaszcza grill, pokoje codziennie sprzątane, mini barek uzupełniany,, w hotelu bardzo czysto. Zachody slonca i widok na wyspe Kos obłędny. Nie ma się do czego przyczepić, może do tego, że na tą porę roku woda w basenie jest bardzo zimna. Bardzo, bardzo polecam

Zalety

Piekne widoki, bardzo dobra obsługa i jedzenie

Wady

Trochę daleko od miasta , ale jak ktoś nie lubi chodzić po sklepach to bedzie idealny.

Super hotel, wszystko tutaj mi pasowało. Jedzenie dobre, szczególnie polecam a'la'carte Turecką, alkohole międzynarodowe, fajne baseny, w morzy ławice lokalnych rybek. , Jedyny minus to w okolicy hotelu nie ma żadnych sklepów gdzie można coś kupić.

Zalety

Piękny widok, miła obsługa, dobre jedzenie. Fajne ale nie uciążliwe atrakcje.

Wady

Brak sklepików wokół hotelu, ale w samym hotelu jest market, fryzjer i inne.

EDYTA

Piękne widoki, Hotel też ładny, w miarę czysto. Barek codziennie uzupełniany tak samo ze sprzątaniem. przemiła obsługa, jedzenie - każdy cos znajdzie dla siebie.

Zalety

Miejsce i widoki

Wady

daleko od miasta

Małgosia

Hotel bardzo ładny, widoki przepiękne, jedzenie każdy znajdzie coś dla siebie. Można by jedynie zwrócić uwagę na czystość. Hotel wymaga już lekkiego remontu, zwłaszcza łazienki

Zalety

Widoki , przepiękne.

Wady

Stare , niedoczyszczone łazienki

Michał

Hotel godny polecenia, najlepszy w okolicy. Pokoje czyste, obsługa bardzo miła.

Zalety

Lokalizacja hotelu rewelacyjna, jakość i wykonanie posiłków na wysokim poziomie.

Wady

Wieczorne animacje nie powalają, to jedyny słaby element tego hotelu.

Karla

Ogólna ocena O.K. pokój bardzo słaby. Zapłacone za 3 dorosłe osoby + dziecko a dostaliśmy 2 podwójne łóżka i w dodatku jedno krótsze niż standardowe- dla dziecka ok ake dla dorosłego już za krótkie. Uważam że powinniśmy dostać 2 pojedyncze i 1 duże. Średnia jakość sprzątania.

Zalety

Piękny, zadbany teren wokół hotelu. Czysciutko wokół basenów, nie ma walki o leżaki czy to przy basenie czy też przy plaży. Super restauracja a'la Carte turecka. Bar Agora z extra jedzonkiem i przemiłym kelnerem Hasanem🙂. Najlepszy drink bar przy basenach na wysepce👌mohito jak żadne inne🍸🍹

Wady

Jedyne czego mogłabym się przyczepić to jakoś sprzątania w pokojach i częściach wspólnych.

Wioletta

Pobyt - Październik 2023

Hotel super Zasługuje na 5* Jedzenie , pokoje i baseny na 5

Zalety

Ogród

Wady

Brak wad

Zaczynając od samego początku - transfer z lotniska ok. 1.5-2h. Po przyjeździe szybkie załatwienie spraw w recepcji - bez względu na godzinę przyjazdu trzeba czekać na pokój do godziny 14:00, chyba że będzie on gotowy wcześniej (raczej nie). W czasie oczekiwania można już korzystać ze wszystkich atrakcji. Po wejściu do pokoju - pokój standard - nadgryziony zębem czasu, poobijane ściany i meble, ubytki w panelach, ogólnie średni standard, ale bardzo czysto, "wystrój" pokoju nie jest szczególnie istotny, ponieważ przy ilości atrakcji i tak nie spędza się tam wiele czasu. Najważniejsze, że było czysto. Codziennie wymieniane ręczniki, ładnie ścielona pościel, uzupełniany mini-bar(darmowy) i ręczniki basenowe dostępne codziennie rano na karty, które otrzymuje się wraz z kartami do pokoju. Idąc dalej położenie hotelu - super widoki, z jednej strony góry, z drugiej piękne morze, widok na palmy, jachty, żaglówki, przyjemnie powiewająca bryza. Wystrój samego hotelu świetny, to co nie zostało zainwestowane w wystrój pokojów, zostało zainwestowane we wszystkie inne elementy. Różne restauracje, budka z lodami, restauracje typu fastfood, restauracja ze szwedzkim stołem, budka z kebabem, kawiarnia, miejsce z przekąskami, kilka barów rozmieszczonych w różnych miejscach. Dużym plusem jest to, że 24h/7 znajdzie się miejsce, gdzie można zjeść, u nas było to zbawienne, gdy wyjazd mieliśmy o 6, a przez 5 poszliśmy coś jeszcze zjeść w "Agorze" . Pomost nad morzem z leżakami i barem. Baseny duże, ale problemem jest tradycyjnie mała liczba leżaków, pomimo oznaczeń wokół basenu, nawet w języku polskim, aby nie rezerwować leżaków ręcznikami, te i tak były rezerwowane w ten sposób - niestety trzeba być "typowym polaczkiem" i robić to samo, aby dorwać chociaż 2 leżaki. W barach duży wybór alkoholi - nie trzeba się martwić o rozwodnione drinki, jak w niektórych hotelach - tutaj alkoholu leją aż za dużo :), a poza tym, duży wybór napojów niealkoholowych. Posiłki smaczne i różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie. Warto skorzystać z resturacji Agora czy Zuzu Snack, gdzie dostaniecie do stolika przygotowane na kuchni posiłki. Kuchnia z różnych zakątków świata + dni tematyczne np. owoce morza, ryby, kuchnia turecka itd. Po prostu jest w czym wybierać, a dodatkowo wybór ciast i tortów jest ogromny. Dużo świeżych owoców, na bieżąco przygotowywanych. Wi-Fi o dziwo działa wszędzie, ale najgorzej w pokoju. My zaopatrzyliśmy się w karty eSIM, dzięki którym za stosunkowo małe pieniądze nie musieliśmy się martwić o chwilowe braki zasięgu. Obsługa - jak to zwykle bywa, jedne osoby są milsze, inne mniej, inni bardziej "ogarniają", inni mniej. Największy problem, to brak znajomości języka angielskiego przez obsługę, lepiej się dogadacie z nimi państwo po polsku, niż po angielsku (dla niektórych osób może być to spory plus :) ) Oczywiście zrozumieją proste sformułowania lub prośbę o wodę/napój/posiłek, ale z bardziej skomplikowanym zdaniem sobie nie poradzą. W recepcji nie ma najmniejszego problemu - recepcjoniści rozmawiają po angielsku bardzo dobrze. Atrakcje dla dzieci - nie interesowaliśmy się tym, ale były liczne, place zabaw, zjeżdżalnie, jakieś pokazy w ciągu dnia i zabawy. Co do popularnych wieczornych "animacji", mam sporo zastrzeżeń, nie wiem czy jest tak zawsze, ale przez cały tydzień trafiliśmy na same "dance show", które przez pierwsze dwa dni były ciekawe i podbiły poprzeczkę na tyle wysoko, że kolejne 3 dni były po prostu nudne. Sport i rozrywka - jest wszystko to co opisane i można z tego korzystać, niektóre rzeczy dodatkowo płatne. Duże zastrzeżenie, co do gości hotelowych ( na co nie ma się wpływu ) - brak kultury i generują ogromny syf, na szczęście jest on szybko ogarniany przez obsługę. Ceny usług dodatkowo płatnych typu SPA bardzo wysokie, tak samo jak ceny w hotelowym sklepiku, często bardzo nieadekwatne. Ogólnie tygodniowe wakacje bardzo udane i jeżeli przymknie się oko na "wykończenie" pokoju hotelowego, to ciężko jest się do czegoś na dłuższą metę przyczepić. Idealne miejsce dla wielbicieli natury i pięknych widoków.

Kefaluka Resort