Leonardo

Pierwsze wrażenie wyglądu hotelu było zachwycające i obiecujące. Eleganckie wnętrze holu oraz recepcji. Wysoka temperatura oraz blisko położona plaża zapowiadały niezapomniany pobyt w Albanii. Jednakże z każdą godziną pojawiały się nieprzyjemne niespodzianki wbrew zapewnieniom deklarowanych w ofercie. pomimo słonecznej pogody przez cały okres naszego pobytu bar hotelowy na plaży był zamknięty. Po zapytaniu w recepcji hotelowej otrzymaliśmy odpowiedź, że nie ma pewności czy bar będzie w ogóle otwarty. Okazało się, że przez cały pobyt był nieczynny. W ofercie był gwarantowany serwis plażowy tj. parasole i leżaki, lecz parasole nie były dostępne już przez 3 dni. Po drugie oferta w ramach baru wewnątrz hotelu w ofercie All inclusive była mocno ograniczona z uwagi na brak obsługującego go personelu należało za każdym razem szukać obsługi i prosić o zamówienie w barze. Awarii uległ Ekspres do kawy, który był bardzo zabrudzony. Ustawione pojemniki z napojami, sokami zarówno w barze jak i w restauracji były puste po zapytaniu obsługi o możliwość zamówieniu soku uzyskaliśmy odpowiedź, że nie jest już dostępny. W ramach wyżywienia All inclusive między godziną 16:30 a 17:00 powinny być zapewnione przekąski jednak nie były dostępne w każdy dzień, podobnie było z podstawowymi alkoholami. Dodatkowo w pierwszym dniu pobytu po zapytaniu o siłownię uzyskaliśmy odpowiedź, że nie ma możliwości skorzystania gdyż jest nieczynna. Sprzątanie i czystość w pokoju oraz łazience nie była na odpowiednim poziomie. Pościel została wymieniona jeden raz przez cały pobyt. Jest to pierwszy wyjazd gdzie w ramach oferty All inclusive tak wiele zapewnianych opcji było niedostępnych począwszy od wyżywienia do innych udogodnień. Wspomnienia z pobytu nie należą do przyjemnych...

Pokój spełnił wszystkie moje oczekiwania hotel bardzo elegancki w cichej uliczce obsługa bardzo miła i grzeczna polecam wszystkim ten hotel

Hotel bardzo przyjemny, obsługa nie była zła, jedzenie do którego można się przywyknąć jedynie monotonne. Jedyna wada to czystość. Pokoje po remoncie, łazienka też ale widać brak dokładnego sprzątania . Oceniam pobyt w hotelu na 7,0 punkty

Polecam, było super ,miła obsługa i blisko do morza

Pokoje zasługują na remont w stosunku do lobby i stołówki. Pokoje oceniam na 5/10 sprzątanie w pokojach bardzo chaotyczne, ponieważ o 10:30 się wymeldowywuja, a kolejni goście już czekają na pokój. Na + wymiana ręczników codziennie. Podłoga i zakamarki w tym łazienka przez cały tydzień nie zamiatane. lobby i stołówka 10/10. Jedzenie fajne przez 2 dni. Potem to samo, monotonia. Mięso bardzo suche( w tym filet z kurczaka) nawet dziecko 4 letnie nie chciało jeść. Obsługa stołówki 10/10

Nazwa  Leonardo
Miejsce  Albania / Riwiera Albańska / Durres
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, trzy posiłki
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, parking

Szerokie piaszczyste plaże z łagodnym zejściem do morza

Największy port Albanii z bogatą historią i zabytkami

Doskonała baza wypadowa do zwiedzania całej Albanii - blisko Tirany i głównych atrakcji

Świeże owoce morza, ryby, lokalne wina i tradycyjne albańskie dania

Wyświetlono 113 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
3.1
Sebastian

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

- eleganckie i przestronne wnętrze hotelu - blisko do plaży - smaczne świeże jedzenie

Wady

- brak czynnego baru na plaży, brak parasoli - brak stałej obsługi w barze, konieczność ciągłego szukania aby cokolwiek zamówić - brak dostępności napojów, alkoholi oraz przekąsek - awaria zabrudzonego ekspresu - nieczynna siłownia - sprzątanie oraz czystość na niskim poziomie

ANDRZEJ

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Hotel przede wszystkim zgodny z opisem w ofercie nie można nic zarzucić wszystko okej

Wady

Wschodnia strona hotelu jest przy bardzo ruchliwej ulicy ale poza ciągnięciu zasłon cisza

Bogdan

Polecam, było super ,miła obsługa i blisko do morza

Zalety

Porządek

Marek

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Ładne lobby Ładna stołówka Ładny basen i miejsce w okol niego. Miła obsługa hotelowa

Wady

Pokoje proszące się o remont. Monotonia w jedzeniu Mięso bardzo suche

Kamil

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel Przyjemny, warty swojej ceny. Lokalizacja ekstra 100 m do plaży, super promenada, jest gdzie kupić pamiątki, pójść zjeść. Jedzenie no kłamać nie będę nie było najlepsze, zdecydowanie śniadania oraz przekąski były tam najlepszą opcją. Ogólnie Albania jest warta zobaczenia, piękny kraj, ciepłe morze. Obowiązko trzeba pojechać zwiedzić Tirana, to jak to miasto się rozwinęło jest niesamowite. Również chociaż raz polecam pójść do restauracji, by nie wrócić z wrażeniem, że jedzenie jest średnie. W Restauracjach jest super a cena to bajka. Na ogromny plus styl beach barów i ogólnie plaż, klimat Boho trochę można się poczuć jak na Bali. Wakacje oceniam na dobrą 7/10.

Zalety

Beach Bar Lokalizacja Alkohole WiFi działa świetnie

Wady

Nudne i monotonne jedzenie Okna nieszczelne, słuchać było po 23 imprezy mimo zamkniętego okna.

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel ładny, pokoje po remoncie sprzątane codziennie, klimatyzacja wygląda jak sprzed II Wojny Światowej, ale co najważniejsze działa. Bardzo dobra lokalizacja przy samej plaży.

Zalety

Lokalizacja hotelu, darmowe WiFi na terenie hotelu oraz plaży, która jest oddalona o 100m, darmowe leżaki, bardzo miła i przyjazna obsługa hotelu mówiąca po angielsku.

Wady

Mały basen, brak wyznaczonej strefy dla dzieci, bardzo monotonne jedzenie, ale smaczne

Mariusz

Pobyt - Lipiec 2025

Ogólnie hotel na + Byliśmy z żoną zadowoleni z pobytu i wypoczynku Gdyby jeszcze personel był bardziej przyjazny i uśmiechnięty to byłoby super Mankamenty były ale to nie przeszkadza aż tak Poza tym to chyba na razie standard w Albanii

Zalety

Hotel bardzo blisko plaży, Bar na plaży i darmowe leżaki oraz parasole, Basen i jego otoczenie, w pokoju cicha i sprawna klimatyzacja co wcale nie jest regułą Na wyróżnienie zasługuje (...) oraz Pani animatorka Zuzia bardzo miła organizatorka zabaw dla dzieci i dorosłych oraz wieczorów tanecznych

Wady

Największą tragedią była kawa lub jej zupełny brak przy śniadaniu Zresztą to co niby było kawą było nią tylko z nazwy dostępna tylko z chyba 20-letnich automatów W barze w lobby była troszkę lepsza-koszt 2 euro mimo All inclusive Blisko autostrady przez co mimo zamkniętych okien dość głośno w pokoju co utrudnia spanie- być może uszczelnienie i wyregulowanie okien załatwi sprawę Dość monotonne jedzenie ale nikt głodny nie chodził

iwona

Pobyt - Lipiec 2025

Pobyt w tym hotelu był ok.Pokoje też bez zastrzeżeń,blisko piękna plaża.Na plaży leżaki bary sklepiki.Blisko z lotniska.Ja do Albani jeszcze wrócę!!!!!!!!!!!!

Zalety

W hotelu poznaliśmy super Zuzie animatorkę,która organizowała dla wszystkich zabawy,dla dzieci i dla dorosłych.Był aerobik był pilates wieczorem były dyskoteki.Hotel normalny ,niczego nie brakowało.Jeszcze wrócę do Albani!!!!

Wady

Dla mnie wad nie było.Jak się komuś nie podoba to niech sobie do Mariota jedzie.

Halina

Pobyt - Lipiec 2025

Polecam dla osób które chcą po prostu odpocząć w ciszy i spokoju oraz nie mają wygórowanych oczekiwań, jestem zadowolona, gdyż tego przede wszystkim potrzebowałam Tuż przy plaży, z leżakami i parasolami zawsze dostępnymi Sporo starszych wczasowiczów

Zalety

Bardzo blisko plaży Bezpłatne leżaki z parasolami,zawsze dostępne Dobre ( choć niezbyt różnorodne posiłki) Brat tłoku , spokój,luz

Wady

Powierzchowne sprzątanie pokoju i wchodzenie nawet gdy wywieszona jest zawieszka z prośbą o nie wchodzenie !!! Niestety pomimo zamówionego pokoju z balkonem dostałam bez, jakby w ogóle rodzaj zamówienia nie jest brany pod uwagę

Kamil

Zweryfikowana opinia pracownika

Odnowiony, schludny obiekt z dostępem do Wi-Fi. Blisko plaży, posiada łagodne zejście do morza, przy plaży znajdują się restauracje, bary. Obsługa zaangażowana. Położony dosyć blisko od lotniska.

Olena

Pobyt w Hotelu Leonardo był świetny. Pokoje, jedzenie, obsługa i sama terytoria zasługuje na swoje 4 gwiazdy! Albania bardzo piękny kraj i życzę podalszego rozwoju 🫶🩵

Zalety

Żadnych!

Wady

Żadnych!

Sylwia

Rodzina 2+3. Pobyt lipiec 2024r. Serdecznie polecam pobyt w hotelu Leonardo. Mieliśmy ogromny i przestronny pokój rodzinny składający się z dwóch osobnych pomieszczeń z łazienką (łazienka dosyć mała ale wszystko czyste i sprawne). Pokój sprzątany codziennie, ręczniki wymieniane 2 razy w ciągu naszego pobytu, w pokoju sejf i lodówka. Boczny widok na morze. Wyżywienie na prawdę pyszne! Pieczone i grillowane warzywa, mięsa, ryby, owoce morza, świeże owoce i sałatki warzywne, desery. Na prawdę bogaty wybór, wszystko ciepłe, niczego nikomu nie brakowało (jedynie snack bar funkcjonował na zasadzie "kto pierwszy ten lepszy" i przekąski nie były dokładane więc warto być wczesniej). Obsługa bardzo miła i pomocna. Leżaki i parasole na plaży zadbane. Hotel położony w drugiej linii brzegowej więc do plaży jest na prawdę bardzo blisko. Basen chociaż malutki to czysty i bez tłumów. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu i serdecznie polecamy pobyt w tym hotelu ♥️

Zalety

- czystość - bardzo dobre, urozmaicone jedzenie - odległość od plaży

Wady

Pobyt udany, obsługa miła. Smaczne jedzenie, blisko morza. Obsługa z RegoBis profesjonalna, w tym dobrze działające ubezpieczenie.

Zalety

Blisko morza, nowoczesne wnetrze, 3 windy, blisko promenady, mini markety, smaczne i różnorodne. jedzenie, również owoce morza, ryby. Codzienne sprzątanie.

Wady

Blisko autostrady z 1 strony i hałas w pokojach okropny. Niektóre miejsca w pokojach wymagały lepszego umycia, szczególnie w łazience.

5.3
Dawid

Hotel nie jest zły, ale obsługa pozostawia wiele do życzenia. Wszędzie porozsadzani siedzą w telefonach z naburmuszonymi minami. Zdarzają się pojedyncze osoby, które się uśmiechają i faktycznie okazują zainteresowanie. Skala czystości raczej tak na średnio. Widok z balkonu na parking na którym panuje totalny haos, śmieci leżaki porozrzucane, na tarasie na 1 piętrze widać jakieś stare śmieci i poprzewracane kwiaty i jakieś różne plamy, które ewidentnie są tam już bardzo długo, a wystarczyłoby przejechać mopem. Pokoje sprzątane niedokładnie.

Zalety

w miare blisko plaży prywatnej, ale znów ta plaża średnio sprzątana.

Wady

Nie za czysto, obsługa średnio zainteresowana, jedzenie w kółko to samo, bez szału.

3.7
Pawel

Hotel bardzo, ale to bardzo przeciętny. Począwszy od pokoi, przez basen, na wyżywieniu kończąc. Hotel dla bardzo mało wymagających.

Zalety

- hotelowe leżaki na plaży - śniadania od 7:30 - darmowy sejf w pokoju

Wady

- brak przystosowania hotelu do małych dzieci (basen, brak animacji, zdezelowane i brudne krzesełka do karmienia) - kolejki po posiłki (hit to przekąski wydawane przez 30 min, w tym 5 pizz na cały hotel) - wszystkie drinki i napoje podawane w plastiku - najtańsza kawa rozpuszczalna - chwiejące się drabinki basenowe - średni poziom czystości stołówki - zdarzające się niedomyte talerze, zimne potrawy, najtańsze wino do posiłku, monotonne potrawy

5.9
Halina

W sumie pobyt udany hotel położony blisko plaży ale nie przy samej plaży, leżaki na plaży dostępne bez problemu, jedzenie dość smaczne mięsa grillowane niestety twarde jak na miejscowość nadmorską mało ryb. My mieliśmy szczęście bo nasz pokój znajdował się od strony baseny i było cicho niestety pokoje po drugiej stronie hotelu są skierowane od strony autostrady i trzeba spać ze stoperami, a i tak niewiele to pomaga. Jeśli chodzi o animacje to w tym hotelu zero. Obsługa miła i pomocna.

Zalety

W-fi dostępne w całym hotelu w pokojach też. Drinki z Raki czarną rewelacja.

Wady

Brak serwisu na plaży, źle oznakowana plaża hotelowa pierwszy raz trzeba się trochę naszukać żeby trafić, jak dostaniesz pokój od strony autostrady zero spania

Zweryfikowana opinia pracownika

Zdecydowanie polecam ten hotel - posiada klimatyczne, czyste pokoje. Położony jest bardzo blisko piaszczystej plaży i przystanku autobusowego - szybko można dostać się do centrum Durres. Jest idealny dla rodzin z dziećmi, ale również dla większych grup, ze względu na możliwość rezerwacji pokoju 2-pomieszczeniowego. A dla dorosłych - możliwość skosztowania lokalnej rakii. Jedzenie jest typowo bałkańskie - pyszne owoce morza i soczyste, świeże warzywa. A dla sportowców - mini siłownia.

Zalety

Bardzo blisko piaszczystej plaży, blisko przystanku autobusowego, lokalny alkohol własnej produkcji, siłownia.

Wady

Położony daleko od centrum miasta, jednak blisko położony jest przystanek autobusowy, z którego w łatwy sposób można dostać się do centrum Durres.

Julia

Pobyt - Październik 2023

Piękny czysty i zadbany hotel! Zdecydowanie godny polecenia

Zalety

Przepyszne jedzenie i bardzo czyste i nowoczesne pokoje

Sylwia

Pobyt bardzo udany Z pewnością tam powrócimy Kilka niedogodności i tak nie zmieni naszej dobrej opini o hotelu.

Zalety

Pyszne jedzenie Przemiła obsługa Urocza atmosfera

Wady

Nie mogliśmy się doprosić uzupełnienia mydła w zasobniku pod prysznicem. Było tylko mydło przy umywalce. Panie dprzatajace ograniczały się do wymiany ręczników i obmycia z grubsza łazienki. Finansowe wsparcie i gratyfikację serwisu sprzątającego zawsze preferujemy na zakończenie pobytu o ile jest ku temu przesłanka. Sprzątanie pokoju "niedostepne"?

Leonardo