Przepiek y hotel,pyszne jedzenie,obsługa robi wszystko żeby umilić pobyt wypoczywajacym,piękny widok na morze,fajni animatorzy,przemili kelnerzy,tutaj nikt nie będzie się nudził.
Położenie nad samym morzem.kkelnerzy
Kelnerzy wyciągający ręce po napiwki.
Oceniam hotel Na 9/10 . Personel hotelowy bardzo miły sympatyczny czuliśmy się jak w domu. Wyboru jedzienia może nie było aż tak dużo ale za to bardzo smaczne. Barmani nie żałują alkoholu , który też jestem na dobrym poziomie. Basen jeden z słona woda drugi ze słodka super plaża przy hotelu.
Blisko lotniska bardzo dobra obstawa hotelowa że czujesz się jak u siebie
Długi czas oczekiwania na windę
Hotel ustyoeany w ladnej turystycznej miejscowosci Port el Kontoui. Hotel czysty, wygodny. Pokoj czysty i ladnie wyposazony. Obsluga hotelu pomocna i kulturalna. Jedzenie urozmaicone. Fajne animacje, wystepy na zywo, blisko plazy. Mozna chodzic piaszczysta plaza godzinami. 10/10.
Czystosc, obsluga, jedzenie, bliskosc plazy, animacje, polozenie
Wolna winda, zamkniety kryty basen
hotel bardzo duży, przestronny, ładny z zewnątrz i w środku, przepiękne palmy dodają mu uroku, blisko śliczna plaża, ładne baseny z leżakami w wodzie, kilka barów, gdzie uśmiechnięci kelnerzy podają drinki (polecam pinakoladę), napoje, pyszne i urozmaicone śniadania, obiady i kolacje, duża różnorodność dań, każdy znajdzie dla siebie wiele smacznych potraw, mili i pomocni kelnerzy, wszyscy w hotelu całą obsługa chętna do pomocy i bardzo starają się żebyśmy czuli się dobrze i odpoczęli, chętnie bym tam wrócił, jak najbardziej polecam, udany pobyt
animatorzy, wspaniali, cały czas przy basenie, na basenie urozmaicają gościom czas i zachęcają do zabawy, uśmiechnięci, zumba, aerobik w wodzie, joga i wiele innych, wieczorami tańczyli z gośćmi, rozkręcali imprezy, bardzo duży atut hotelu, ciekawe i urozmaicone pokazy wieczorem, naprawdę było miło i przyjemnie można było się zrelaksować i zabawić; świetna lokalizacja hotelu, blisko do Soussa, taxi pod hotelem za 15 dinarów zawozili do centrum miasta, Soussa to nowoczesne miasto z zabytkami
Byliśmy z mężem na przełomie lipca i sierpnia 2023. Oceniam bardzo pozytywnie. obsługa dba o czystość basenów, obejścia, leżaków. Plaża codziennie sprzątana, zagrabiana- przez cały dzień czuwał ktoś z obsługi do którego można było się zwrócić z problemem. Wszystko zgodnie z przedstawioną ofertą.
pokoje czyste, miła zawsze uśmiechnięta obsługa (szczególnie pani sprzątające), posiłki dopasowane elastycznie- mimo wytyczonych godzin np. na śniadanie nie ma problemu żeby zjeść szybkie śniadanie z kawusią o 6 rano ( podczas wycieczki fakultatywnej - było miło), codziennie jakieś nowe wieczorne atrakcje, animatorzy zawsze aktywni, pomocni przy udzielaniu informacji. wifi działało zawsze- na całym obiekcie (również na basenach)
Hotel super. Najlepiej niech świadczy to , że byłem w nim z żoną drugi raz z rzędu. Wszystko w nim jest na fantastycznym poziomie!!! Także okolica jest bardzo sympatyczna .
Wszystko! Jedno słowo wystarczy!
... że jest tak daleko od Polski..... czyli , wg mnie nie ma tak mówiąc na serio.
Hotel syf krzesła w barach brud krzesła w restauracji brud i chyboczace się ogólnie brudno
Nic
Ogólny syf i olewanie kelnerów w barsch
Pobyt na pewno udany .Dużo zieleni, piękne widoki z każdej strony hotelu ,bezpieczna okolica można wyjść wieczorem, pokój sprzątany codziennie ,animacje ok ,zróżnicowane jedzenie (dużo ryb i owoców morza)
J/W
Nie tak duże by mogły zepsuć ogólne pozytywne wrażenie
Pobyt się udał. Dziennie sprzątane także pokoje czyste. Jedzenie jak w każdym hotelu na takich wczasach zależy kto co lubi. Woda w jednym basenie słodka w drugim słona. Kelnerzy się uśmiechali jak się im dało napiwek a za 4 dni potrafili cię minąć jak obcego jak nie dostali.
Blisko plaża
Bez napiwku nawet ciężko o stolik żeby zjeść obiad. Ogólnie wszyscy chcą tam napiwki za wszystko. W drugim tyg dziennie na plaży były osoby spoza hotelu (znajomi albo kelnerów albo ratowników) także zawsze jakieś leżaki były przez nich zajęte a goście hotelowi szukali miejsca. Mały wybór drinków i duży problem z mohito. Piwo dramat
Plaża ładna, raczej nie ma problemów z znalezieniem leżaków mimo ilości turystów, podobnie ma się to przy basenach zewnętrznych. Woda w basenach niepodgrzewana, basen przy barze słony, wiec wymaga użycia prysznica zlokalizowanego przy basenach, niestety również w niepodgrzewanej wodzie. Drugi mniejszy basen już ze słodka woda jednak dalej niepodgrzewany. Przy takim żarze z nieba jak w Tunezji różnica temperatur nie zawsze jest przyjemna. Pokoje ciemne, słaba klimatyzacja, ale ogólnie urządzone ładnie i wygodnie, można by je lekko odświeżyć. Mieliśmy pokoj od strony poruszanej wcześniej przez inne osoby - dyskoteki „Oskar” imprez codziennie nie słyszeliśmy, a jak już się jakaś trafiła to dźwięki były na tyle stłumione, że zupełnie nie wpływały na komfort zasypiania. Woda w pokoju mocno chlorowana, wiec nie trzeba się bać o „klątwy faraona” znane z innych arabskich kierunków, ale niestety prysznic wiąże się z zapachem basenu :) Wyżywienie, spory wybór, cześć dań rotacyjna, raczej smaczne, ale dało się odczuć, że „czegoś im brakuje” - niektóre pozycje wzorowo, smaczna pikantna harrisa potrafiła poprawić gorzej doprawione dania Raz na pobyt pobyt w restauracji ala carte, każdy posiłek z góry zaplanowany, jednak składany z dań ogólnodostępnych w bufecie podczas posiłków, po prostu „ładniej podane” Drinki słabej jakości (lokalne alkohole raczej niesmaczne) ponadto każdy drink smakował jakby zawierał conajmniej więcej cukru niz innych składników razem wziętych. Kelnerzy do kolacji nalegają na degustacje wina, niestety są to wina jednej lokalnej marki z podziałem jedynie na red/white/rosso, wiec „rytuał” męczący podczas następnych dni pobytu. Obsługa zależy od jednostki, niektórzy bardzo mili - inni „trochę jak za karę” Niestety w hotelu nie odpuszczają wszelkiej maści „naganiacze” fotograf/masażysta/wycieczki fakultatywne/sklepikarze/ można by długo wymieniać. Niestety próbują to robić codziennie wiec wypoczynek przy basenie bywał często zakłócany. Animatorzy pracują o różnych godzinach, od zajęć sportowych po przedstawienia. Do mediny w centrum Sousse taxi ok 15-20 TND (mistrz negocjacji pewnie zejdzie niżej) tańsza alternatywa to małe busiki, które dojada tam za około 3TND/os jednak komfort zauważalnie niższy. W medinie podczas naszego pobytu bylo bardzo mało turystów co niestety skazywało nas na bycie „jedynymi na celowniku” u sklepikarzy prowadzących biznesy w tym miejscu. Przed Medina stoją scamerzy, którzy widząc jakiego hotelu macie opaskę, spróbują opowiedzieć Wam historie o tym, że właśnie tam pracują ale akurat maja wolne wiec zabiorą Was do najtańszych/lepszych/rodzinnych sklepów, oczywiście jest to nieprawda i należy od razu im odmówić, chyba, że chcemy stracić troche dinarów. Polecamy wycieczkę fakultetywna na quady po pobliskich wioskach. Co do sportu: brak kortu do squasha opisanego w ofercie jednego z organizatorów, recepcjonista był zdziwiony pytaniem. Siłownia obok hotelu, placówka pozwala klientom hotelu na korzystanie nieodpłatnie.
Duży wybór jedzenia, lokalizacja bezpośrednio przy plaży, infrastruktura, względnie tani dojazd do miasta.
Zbyt słodkie drinki, zbyt nachalne namawianie do usług „extra”
super hotel polecam świetna obsługa ,animacje , hotel przy plaży ,aerobic w morzu
świetna obsługa
Pobyt oceniam jako niewarty swojej ceny. Bywałem już na wyjazdach w Egipcie, porównuję więc trochę do tamtejszych doświadczeń. Proszę Państwa. Jeżeli zależy wam na monotonnym, nieprzyprawionym jedzeniu które składa się głównie na pizzę, frytki, nuggetsy itp to można się skusić. Mdłe sosy, kiepskie sałatki. Zdarza się czasem jakaś pieczeń lub owoce morza. Soki to cukier z wodą zabarwione na colę lub mirindę bądź sprite. Jedynie cola zero jest dostępna w butelkach. Alkohol. Najtańsze siury. Rozwodnione piwo, wódka. Dostępne wino, podczas kolacji kelnerzy nawet otworzą je przy stoliku. W pobliskim markecie znaleźliśmy je jako najtańsze o równowartości 10zł. Tyle o gastronomii, wolę zmienić temat bo z tych wspomnień znów mnie goni do toalety. Animatorzy na plus, starają się. Są uśmiechnięci, nienachalni. Codziennie jakaś mało ciekawa rozrywka. Mało naganiaczy na wycieczki. Obsługa nienaganna, nie czekają za każdym krokiem na napiwek. Hotel położony przy dyskotece w której muzyka gra bardzo głośno do rana. Wpływa to na sen w hotelu w zależności od położenia pokoju. Byliśmy tam w szóstkę znajomych, z czego 4 osoby miały pokój w którym sen bez zatyczek był niemożliwy. Pokoje sprzątane codziennie. Woda chlorowana, wiec nie ma problemu np. z myciem zębów. Baseny całkiem duże, leżaków nie brakuje choć panuje tam zwyczaj rezerwowania ich z samego rana. Sprzątanie w basenach wątpliwe. Plaża przy hotelu ok. W hotelu różne narodowości, Francuzi, Niemcy, Anglicy. Mało dzieci. Wyjazd uratowała pogoda i dobre towarzystwo.
Pokoje nadgryzione zębem czasu. W łazienkach wanny z zamontowaną szybą, więc można wziąć prysznic. Wanna nigdy nie myta, zapchany odpływ. Jedzenie ok. każdy znajdzie coś dla siebie. Brak przekąsek między posiłkami, nie licząc naleśników smażonych każdego dnia, ale ile można ich jeść. Pokoje z widokiem na ogród to w rzeczywistości widok na podjazd samochodów i autokarów pod hotel, blisko drogi z okropnie głośną dyskoteką. Po trzech nieprzespanych nocach, z problemami udało nam się zmienić pokoje. Zaproponowano nam pokoje dla niepełnosprawnych, nad kuchnią z widokiem na zabudowane rury wentylacyjne. Było to jednak lepsze od huku dyskoteki. Plaża ok. Bar na płazy to jakaś porażka. W ciemnej „ dziupli” schowani kelnerzy, serwujący piwo, kawę i napoje. W lobby bar dobre drinki. W basenach zimna woda więc nie korzystaliśmy z nich, w dodatku w tym większym słona woda.
W pobliżu portu i niewielkiego centrum handlowego.
Brudne wykładziny w korytarzach, chyba nigdy nie odkurzane i prane. Przestarzałe windy, w pokoju brak zestawu do parzenia herbaty i kawy.
Ogólnie jestem zadowolony z pobytu.Pokoje mogłyby być na wyższym poziomie. Ale nie po to przyjeżdża się na wakacje by siedzieć w pokoju. To jest naprawdę dobry wybór i myślę że warto wybrać ten Hotel na swoją wakacyjną przygodę.
Hotel położony w miejscowości Port El Kantaoui .Przepiękny rajski ogród.Bogata infrastruktura hotelowa. Hotel posiada dwa baseny zewnętrzne jeden ze słoną wodą drugi mniejszy ze słodką wodą.Bardzo ładną piaszczystą plaże.Bardzo dobre i bogate wyżywienie.Wszędzie jest zachowana sterylność. Uprzejma obsługa. Gorąco polecam.
Częsty problem z windami. Słabe animacje wieczorowe.
Bardzo dobry hotel jak na standardy Tunezyjskie. Cały dzień coś się działo. Jedynie muzyka puszczana z głośników zbyt głośna. Doskonałe położenie tuż przy plaży.
Pyszne jedzenie, możliwość spożycia lanchu prawie bez opuszczania plaży.
Poza głośną muzyką naprawdę hotel bez wad .
Hotel super. Bardzo czysty zadbany . Jedzenie bardzo dobre .. Dwa baseny .Ogólnie Zajebiste wakacje ...Godne polecenia...
Najlepsi animatorzy jakich do tej pory spotkałem Zabawiaja wczasowiczów przez cały dzień...No Super..
Hotel to jedna wielka katastrofa,brudno,stare meblezrezydent kompletnie ignorujący klientów i wieczy hałas wszędzie,animacje polegały na głośnym puszczaniu muzyki do 24ej.Absolutnie nie widzę nic pozytywnego w moim pobycie w tym hotelu.
Długo można wymieniać
Hotel fantastyczny. Bardzo miła, przyjazna obsługa, jedzenie wspaniałe. Bardzo duży wybór dań, fenomenalnych ciast i owoców. Na terenie hotelu jest sklep z pamiątkami gdzie są stałe ceny, można zrobić spokojnie zakupy. Przy basenach jest bar z drinkami , przy plaży również . Lokalizacja bardzo dobra blisko do portu, który wygląda wspaniale szczególnie wieczorem.
Hotel wyróżnia fantastyczna architekturą, wspaniałe pokoje z przepięknym widokiem na morze . Niesamowicie życzliwa obsługa, czystość.
Bardzo głośna muzyka przez cały dzień do 23 -24 na tarasie restauracji przy basenach. Leżaki przy basenach trzeba zajmować o wczesnych godzinach rannych, w późniejszym czasie nie ma wolnych. Mimo tych wad pobyt bardzo udany.
Wspaniały czysty hotel ,piękne baseny dobre jedzenie wszystko na plus.Bardzo nam się podobało.
Najbardziej podobała nam się plaża ,i cudowny klimat jaki panował w hotelu wszyscy mili uśmiechnieci.
Polecam super hotel super obsługa jedzenie na wysokim poziomie animatorzy zapewniają non stop atrakcje