R2 Pajara Beach

Dramat hotel powinien mieć maksymalnie 2*. Jedzenie obrzydliwe, ryby rozgotowane, mięso bez smaku.. Już drugiego dnia przestaliśmy się tam stołować. Sama stołówka nie zachęca do jedzenia.

Hotel duży,pieknie usytuowany na niewielkim wzgórzu,przy hotelu malutka plaża,jednak idąc w prawo albo w lewo są inne większe plaże Na terenie hotelu piękna zieleń -wielkie palmy, kwitnace drzewa i krzewy, bardzo zadbane trawniki.Tak jak czytałam w opiniach przed wyjazdem hotel jest trochę wiekowy ale trzeba przyzać ,że jest bardzo czysto Mimo dużego obłożenia przy basenie nigdy nie brakowało wolnych leżaków ,to samo dotyczy restauracji -zawsze były wolne stoliki .Restauracja bardzo duża i takżę mnóstwo stolików na tarasie-przy ładnej pogodzie można zjeść na tarasie. Jedzenie bardzo dobre ,zróżnicowane -mięsa ,ryby ,owoce morza-pyszne dania z ośmiornicy -polecam.Personel bardzo miły szczególnie -tu ukłony dla szefa barmanów przy basenie ,który stara się mówić po polsku i to mu nawet dobrze wychodzi.Na recepcji jest Pani ,która dosyc dobrze mówi po polsku a także Polak Pan (...) ,który jest bardzo pomocny.Ogólnie hotel godny polecenia ,jednie co to przed wyjazdem nie sprawdzilismy okolic hotelu -leży w bardzo spokojnej dzielnicy ,praktycznie trzeba przejsc spory kawałek żeby dojść do centrum miasteczka.Ogólnie pobyt udany ,pogoda w listopadzie bardzo ładna.

Piękne otoczenie hotelu blisko mała plaża ( niestety czasami z niemieckimi nudystami). Blisko do jednej z najpiękniejszych plaż Sotavento. Sam hotel duży, miejscami widać oznaki czasu ale nam to nie przeszkadzało. W hotelu do wypożyczenia baldahim do którego przynoszą szampana i owoce, niesamowity widok na morze, spoko intymność ( koszt 50 euro). Super barmam Jonatan w barze przy basenach, który robi "turbo drinki*. Jedzenie różne, mało przyprawione ale wybór spory, głodni nie chodziliśmy. Polecam lokalna knajpę z polskim menu NOEL'S ( pycha krewetki). Ogólnie nasz najlepszy urlop na cudownej wyspie w pięknym otoczeniu. Polecamy wypożyczenie auta w mieście 97 euro za 5 dni.

Hotel bardzo duży,Odwrócona numeracja pięter jest zabawna. Chwilkę trzeba było pomyśleć w która stronę iść albo jechać winda.Hotel utrzymany w czystości ,sprzątany codziennie, Ręczniki wymieniane przy okazji sprzątania, Ręcznik plażowy dostępny,fajny duży. Posiłki bardzo dobre,urozmaicone, Zawsze coś można wybrać ciekawego , owoce , soki, woda dostępne zawsze, Raczej nikt nie chodził głodny. Pyszne drinki, kawa,

Pobyt był wspaniały. Hotel piękny. Dużo przestrzeni. Wspaniale położony. - niedaleko plaży.

Nazwa  R2 Pajara Beach
Miejsce  Hiszpania / Fuerteventura / Costa Calma
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, windsurfing, tenis, rowery, golf

Położony między 2 piaszczystymi plażami: Sotavento oraz Costa Calma.

Nowoczesny hotel zaprojektowany z rozmachem i oryginalną architekturą (m.in.: hol z panoramicznymi windami i wodospadem).

Doskonała lokalizacja: ok. 1,5 km od centrum Costa Calma z barami, restauracjami i sklepami, ok. 70 km od lotniska.

Animacje dla dorosłych i dzieci, unikalny program rozrywek ExpeR2ience.

6.5

Wyświetlono 75 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
3.9
Łukasz

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Blisko fajna plaża oraz blisko do sotavento

Wady

Jedzenie, kawa w kubkach papierowych, drinki z automatu obrzydliwe, rozpadający się hotel, odpadające ściany itd jedyny plus to pokój odnowiony ale panująca w nim wilgoć i uczucie jakby ciuchy i pościel była mokra. Ręczniki również nie schły

Maria

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

czystość ,zieleń,jedzenie

Pobyt - Czerwiec 2025

Zalety

Położenie, miła obsługa w recepcji, barman Jonatan. Piękny hol. Codziennie jakieś imprezy.

Wady

Jedzenie, suche ryby, bez smaku. Zupa z owocami morza bez smaku.

Pobyt - Maj 2025

Zalety

Hotel bardzo duży, przestronny,, wokół dużo zieleni, baseny, dostępność leżaków,Fajna plaża w okolicy ,Jak ktoś chce może wypożyczyć leżaki ale można też na piasku na plaży.Plaża czysta , woda czysta trochę chłodna w maju ale można b się schłodzić przyjemnie. Przy basenie snack bar gdzie serwowali pyszną kawę, drinki , chłodne owoce,a jak ktoś głodny albo nie załapał się na obiad to też coś się znajdzie do jedzenia,Po prostu super miejscówka i jeszcze recepcjoniści którzy pomagają.

Wady

W hotelu nie znalazłam wad,Ponoć trwa remont , trochę było słychać przy basenie ale ogólnie nie przeszkadza taki hałas.

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Przestrzeń. Obsługa. W recepcji osoby mówiące po polsku

Maria

Pobyt - Styczeń 2025

Hostel super duży ale ładny i czysty . Pokoje czyste ładne nie ma się do czego doczepić przynajmniej w naszym przypadku. Jedzenie bardzo dobre obsługa bardzo miła.

Zalety

Teren hotelu bardzo ładny zadbany a widok z niego na ocean coś pięknego.

Wady

Nie doszukałem się

Tomek

Hotel fajny, jedzenie bardzo dobre, położenie super.

Zalety

Blisko oceanu, dużo leżaków, blisko lotniska, miła obsługa

Paw

Hotel z przepięknym widokiem na ocean super zadbany ogród . Pokoje mają swoje lata ale wszystko na czas sprzątane . Sama okolica jest rewelacyjna mnóstwo do podziwiania .

Zalety

Widoki

Wady

Jedzenie monotonne

Malgosia

Nadmienię na początku że jet to moja subiektywna ocena . Nie podróżuje po świecie często był to mój pierwszy wyjazd od dawna .Hotel ten wywarł na mnie pozytywne wrażenie . Pokój dostaliśmy z super widokiem na ocean i dziedziniec hotelu . Pokój duży , duże wygodne łóżko łazienka z prysznicem też spora .Jedzenie urozmaicone baseny , bary przestronne dużo atrakcji . Najważniejsza dla mnie była bliskość do oceanu plaża zaraz za hotelem przepiękne puste czyste plaże woda wspaniała .Klimat umiarkowany nie było gorąco bardzo przyjemnie i bezpiecznie. Zostawiałam w pokoju telefony zegarki i aparaty nic nie zginęło .

Zalety

Największą zaletą hotelu jest obsługa , ludzie tam pracujący są przemili sympatyczni i uśmiechnięci dogadasz się po polsku, angielsku. Hotel bardzo duży ale przyjazny.

Wady

Jak dla mnie nie ma wad👍

Beata

Hotel na wysokim poziomie. Duży ale nie odczuwa się tej ilości osób. Pobyt niezwykle udany. Bardzo urozmaicone wyżywienie. Obsługa miła. Blisko do plaży. Polecam

Zalety

Super lokalizacja i świetne wyżywienie.

Wady

Wszystko było ok.

Pobyt - Maj 2024

Hotel zadbany. Obsługa bardzo przyjazna. Przepiękny ogród i kompleks basenowy.

Zalety

Bardzo dobre jedzenie.

Mirka

Pobyt - Kwiecień 2024

Hotel lux 😘😘😘 Najlepszy ♥️♥️♥️♥️ Wszystko na najwyższym poziomie . Kuchnia najlepsza na świecie 🥯🍖🍔🥗🥝🍅🍓🍇

Zalety

Wszystko zajebiste 💪💪💪 Drineczki wspaniałe 🍸🍷🍷 Obsługa nr 1 💐🥇

Maryna

Pobyt - Marzec 2024

Hotel jest MEGA! Piękne widoky, bezpośrednio przy plaży. Numery z widokiem na ocean, oraz poprostu z balkonem na fantastyczną terytorie hotelu. Jedzenie oraz napoje (alko i bezalkoholowe) na wysokim poziomie, dostępne w ciągu całego dnia (zawsze jest bar i przekąski). Są baseny, atrakcji, miła obsługa. Miałyśmy tu zdjęciową sesję poszłubną, zdjęcia jest super, Ada mistrz swojego działa. Wszystko było FANTASTYCZNIE! Polecamy!

Zalety

Położenie, terytorium, kwiaty, baseny, widoki, jedzenie, napoje, obsługa, serwis, stosunek do gości

Wady

Nie ma

3.3
JJ

Pobyt - Grudzień 2023

Hotel o niskim standardzie higienicznym. Podczas naszego dwutygodniowego pobytu w grudniu 2023 wystąpiły poważne zatrucia pokarmowe u części podróżnych w tym u nas. Standard hotelu podobny jak w innych **** na wyspach, ale bywaliśmy w czystszych. Niepodgrzewany główny basen i brodzik dla dzieci. Brak animacji dla dzieci w ciągu dnia. Niestety minusy przeważają nad plusami.

Zalety

Piękne położenie

Wady

Niski standard higieniczny, zatrucia pokarmowe Niepodgrzewany główny basen i brodzik dla dzieci. Brak animacji dla dzieci w ciągu dnia

2.6

Ogólnie nie zachwyca. Bardzo dużo mrówek w pokojach. Uwaga na pokoje na 9 piętrze (tj. piwnica) bo są i mrówki i karaluchy. Obsługa - zależy na kogo się trafi. Ja trafiłam na przesympatyczną Panią Orietę (piękne lekko różowe włosy i zawsze była uśmiechnięta), która układała różności na łóżku co było bardzo miłym akcentem i mimo że hotel nie dostarczał wody butelkowanej do pokoju (poza pierwszym dniem, tak na dzień dobry) to Pani Orieta często zostawiała nam taką niespodziankę co drugi dzień. Hotel nastawiony na obsługę głównie Niemców, inni turyści są zbędni bądź traktowani jako dodatek i bardzo trudno cokolwiek wyegzekwować. Np. obsługa kilkakrotnie zapomniała dostarczyć ręczników do pokoju. Wchodząc do hotelu trzeba wziąć pod uwagę że oprócz odwróconej numeracji pięter (nr 1 jest najwyżej a nr 9 jest najniżej) wszystko należy traktować odwrotnie. Na kolacji obowiązuje strój elegancki o czym informuje już rezydent ale w rzeczywistości nikt tego nie respektuje; ludzie stoją w kolejkach do posiłków ale są kartki że kolejki nie obowiązują; kategorycznie zabroniono rezerwowania leżaków przy basenie ale o 7:30 już praktycznie nie ma 90% wolnych miejsc. Plaża: stricte przed hotelem to jej nie ma. Do jednej plaży jakieś 1,5km a do drugiej około 500m i tu trzeba zapłacić za leżak (2 leżaki i parasol na cały dzień około 13,5euro). Polecam bardzo Bar na jednej z plaż w okolicach hotelu gdzie obsługa: kucharz i 2 hiszpanki podają świetne potrawy i miło jest patrzeć na to w jakim tempie i z jaką precyzją przygotowują posiłki, drinki itp. Animacje: nie powalają. Szczerze mówiąc można się nieźle zanudzić. Zwłaszcza muzyka, która jest bardzo hipnotyzująca i usypiająca. Jedynie animacje dla dzieci są całkiem fajne, więc jeśli macie dziecko to można je oddać praktycznie na cały dzień. Wycieczki - bardzo drogie. Lepiej wynająć samochód i objechać samemu wyspę. Choć nie ma nic szczególnego do zwiedzenia. Bardzo polecam miasteczko El Cotillo i restaurację Olivio corso - pyszne jedzenie, fajny klimat. Kilka pięknych plaż np. popcornowa plaża; produkcja kremów z aloesu, serów kozich. Poza tym nie ma nic szczególnego do zwiedzania. Nie polecam wyjazdu do ZOO, które jest bardzo reklamowane. Wiele pokazów jest odwołanych, zoo bardzo duże, dużo chodzenia więc z dziećmi trochę ciężko, zwłaszcza w upale. Jeśli chodzi o jedzenie: śniadania codziennie takie same, dużo jajek, w większości śniadania brytyjskie (fasola, becon, parówki). Obiady i kolacje też nie powalają. Mało takiej tradycyjnej kuchni a bardziej pod turystów i to głównie Niemiec. Mimo wszystko polecam sery kozie i ryż na mleku z owocami. Po kolacji, żeby usiąść i wypić coś przed snem, trzeba się nieźle na kombinować, żeby znaleźć wolne miejsce. Polecam targ w miasteczku. Siłownia - choć trudno to coś nazwać siłownią - 3 rowerki, 3 orbitreki, 2 bieżnie pozostały sprzęt tj. ciężarki, jakieś atlasy zwyczajnie nie nadają się do użytku bo są wybrakowane, zniszczone, uszkodzone. Pomieszczenie nie jest objęte klimatyzacją więc trudno się ćwiczy już o 8 rano. Ogólnie hotel może się podobać ale przy bliższym poznaniu widać dokładnie tzw. ząb czasu.

Zalety

Piękny widok.

Wady

Duża odległość od lotniska. Mrówki, karaluchy. Hotel nie pierwszej młodości. Odpadające płytki, kompletnie nielogiczny układ pokoi. Uwaga na większe grupy zwłaszcza jeśli jest rodzina 6-7 osobowa i w jednym pokoju planujecie ulokować 3 osoby (czyli 2 miejsca plus dostawka) bardzo często zdarza się, że rozdzielają te grupy i jesteście w innych częściach hotelu. Wi fi nawet po zakupie dostępu na recepcji, dostępne jest jedynie w pokoju i to w jednym miejscu, a za każdym razem trzeba się logować.

Hotel pieknie położony. Obsługa wspaniała. Pokoje czyste. Jedzenie smaczne. Pokój na 2+*, zużyte meble, materace, armatura łazienkowa i załatana silikonem wanna.

Zalety

Położenie, piękny zielony teren, plaża za ogrodzeniem

Wady

Zużyte pokoje Leżaki pozajmowane ręcznikami

Elżbieta

Byliśmy z mężem w czerwcu, pogoda wspaniała, hotel bardzo atrakcyjnie położony, piękne widoki na ocean. Teren hotelu świetnie zagospodarowany, ładne baseny,, z największego widok oszałamiający dużo zieleni, pokoje skromne ale sprzątane codziennie ,obsługa przemiła, bardzo uczynna. Jedzenie bardzo smaczne, różnorodne, pomimo dość dużej ilości gości niczego nie brakowało, kelnerzy bardzo sympatyczni i pomocni. Sam budynek hotelu cudnie zaprojektowany, dużo szkła, naprawdę robi wrażenie. Pobyt w hotelu Pajara Beach uważamy za bardzo udany, już poleciliśmy znajomym.

Zalety

Przepięknie położony, spokojna okolica, ładnie zaprojektowany.

Wady

Faktycznie pokoiki skromne, ale czyściutkie. Jeśli ktoś pisze że kawa i alkohole są płatne to nie jest to prawda !

Iwona

Hotel rewelacyjny, czysty, bardzo miła obsługa. Jedzenie urozmaicone, bardzo smaczne.

Zalety

Usytuowanie hotelu na uboczu przy pięknej, kameralnej plaży. Spokój i cisza, również na basenach. Dużo zieleni przy basenach daje poczucie wyizolowania.

Mieszko i Aneta

Pobyt - Kwiecień 2023

Świętne miejsce, piękne plaże, bardzo dobre warunki hotelowe-świeże i pyszne jedzenie, ładne-zadbane pokoje, masa drinków do wyboru.

Zalety

Dużo miejsca do opalania nad basenem, duże plaże w pobliżu, pyszne jedzenie, miła obsługa,same zalety.

Wady

W zasadzie brak.

Asia

Pobyt - Marzec 2023

Hotel atrakcyjnie położony, pokoje codziennie sprzątane, obsługa bardzo miła i uśmiechnięta. Jedzenie bardzo dobre, duży wybór, każdy mógł wybrać coś dla siebie. Kelnerzy bardzo zorganizowani, mili i uśmiechnięci. Natomiast animacje bardzo słabe. Po kolacji poszliśmy zagrać w bingo prowadził ją Włoch (nie pamiętam imienia). Animator brak profesjonalizmu i brak kultury. ( zawsze chętnie bierzemy udział w animacjach. Tym razem ten człowiek nas do nich skutecznie zniechęcił) Ogólnie animatorzy to byli amatorzy którzy nie potrafili odnaleźć się w swojej roli. Ogólnie pobyt uważam za udany.

R2 Pajara Beach