Royal Jinene

Hotel polecam z całego ❤️ Nie jest może najnowszy ale obsługa stara się jak może. Jedzenie bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie. Blisko piękna plaża, basen czysty. Mało osób w terminie początek czerwca co dla mnie znacząco podniosło pozytywne wrażenie o hotelu.

Schludny, jedzenia mniej niż w innych ale naprawdę dobre. Szkoda że basen jest tak mały w dodatku mega głęboki. Ogólna ocena pozytywna.

Nie warto psuć sobie wakacji... hotel może na **. Obrusy nie prane tylko przerzucane na drugą stronę, jest na nich przegląd tygodnia, szklanki płukane, a nie myte. Do toalety przy basenie powinno się chodzić w kaloszach, pływa tam wszystko. W tej przy restauracji stoi sprzątaczka która wyłudza pieniądze na jedzenie. Bardzo dużo tamtejszych turystów kapiących maluchy bez pieluch. Mieliśmy kupę w basenie którą nikt z obsługi się nie przejmował. Mąż uratował topiącego się chłopca który zwymiotował do basenu po wyciągnięciu z wody. Dalej nikt z obsługi nie zareagował. Jedzenie nędzne i codziennie to samo, gotowane jajka, parówki odgrzewane z poprzedniego śniadania wymieszane ze świeżymi, ciągle kurczak i wołowina w tej samej postaci. Hotel oferuje też basen kryty, który faktycznie jest zamknięty i nie wolno z niego korzystać. Nie polecę nikomu tego hotelu.

Wszystko jak najbardziej w porządku brak jakichkolwiek złych opini

Hotel oceniam 10/10 , wbrew opiniom które wcześniej czytałam i miałam obawy , okazały się bezpodstawne. Wyżywienie różnorodne, w miarę czysto w pokojach i na stołówce . Codziennie nowe ręczniki , pościel również zmieniana .

Nazwa  Royal Jinene
Miejsce  Tunezja / Sousse / Sousse
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, tenis

Hotel bezpośrednio przy piaszczystej plaży

Medyna z targami i klimatycznymi uliczkami

Ribat z widokiem na miasto i morze

Plaże z miękkim piaskiem i hotelami all inclusive

Wyświetlono 154 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Czerwiec 2025

Zalety

WSPANIALI ANIMATORZY ( przez cały dzień ) Piękna plaża, dobre jedzenie.

Wady

Jak dla mnie brak.

Zalety

Dobre jedzenie.

Wady

Basen

1.7
Aleksandra

Wady

- brud - kiepskie, monotonne jedzenie - zjeżdżalnie czynne 1,5h dziennie - zamknięty basen wewnętrzny

Adam

Wszystko jak najbardziej w porządku brak jakichkolwiek złych opini

Zalety

Wszystko ok

Wady

Winda

Zalety

Blisko morza , prywatna plaża i darmowe leżaki, bardzo miły personel

Łukasz

Polecam hotel dla osób nie wymagających, jak na standardy Tunezji jest ok.

Zalety

- hotel w miarę czysty, - blisko plaża, - duże pokoje, - miła obsługa,

Wady

- hotel ma już swoje lata

Ela

Hotel starszy, jak ktoś oczekuje złotych klamek- to brak takowych, ale czysto: panie sprzątające dbają o czystość wszędzie. Jedzenie - duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie. Basen i jego otoczenie bez zastrzeżeń( leżaki zawsze dostępne. Plaża z dużą ilością leżaków bardzo blisko-sprzątana codziennie morze cudowne, bar na plaży z zimnymi napojami( piwo, wino)

Zalety

Mili zawsze uśmiechnięci, nie wymagajacy napiwków ludzie.

Wady

Rozrywka wieczorna skierowana głównie na tubylców i Algierczyków.

5.7
Artur

Sam hotel wymaga remontu. Uważajcie aby Was zameldowano w odpowiednim hotelu. Są tam dwa hotele - Royal Jinene i Jinene. Jeśli macie wykupiony pokój w Royal to pilnujcie aby nie dano Wam pokoju w Jinene. Mnie to spotakno i po interwencji rezydenta dano mi pokój w Royal. Drugi raz bym nie wybrał tego hotelu.

Zalety

Widok z balkonu pokoju.

Wady

Monotonne jedzenie, głośna mużyka do późnych godzin nocnych, zepsute windy.

Cztery gwiazdki to lekka przesada ale i tak jesteśmy zadowoleni. Miła i pomocna obsługa , w hotelu i okolicy czysto. Jedzenie jednolite ale daje radę.

Zalety

Czysto i miła obsługa

Pokój-ładny, przestronny, sprzątany na życzenie, widok na zaniedbany ala ogród, zepsuta suszarka do włosów i cieknąca woda z wc-zgłoszone jednak przez cały pobyt nie udało się naprawić, brak lodówki Jadalnia- bardzo brudno, obrusy nie były zmieniane jedynie przekręcane na drugą stronę po jedzeniu, wszystko poplamione, krzesła też brudne, kelnerzy mało przyjemni a ten cały kierownik restauracji to jakiś dramat:( Jedzenie- bardzo mały wybór, raczej ubogo, nie było czym się najeść w sumie Bar w hotelu- w porządku, drinki fajne, miła obsługa Plaża- brudno, leżaki popsute, brakuje materacy Ogólnie nie polecam, byłam w dużo lepszym hotelu chociaż gwiazdek miał tyle samo

Zalety

Ładny pokój

Wady

Jedzenie, czystość, podejście do gości

3.9
Marzena

Hotel bardzo średni, jedzenie również, monotonne i średniej jakości. Praktycznie codziennie to samo. Niewiele warzyw i owoców.

Zalety

Sympatyczna obsługa, czystość pokoju.

Wady

Wymaga remontu i odnowienia, wanna przeciekała, windy często nie działały. Ogólnie nie polecam. Drugi raz bym go nie wybrała.

4.9
Michał

Dla mało wymagających.Zdecydowanie nie zasługuje na 4 gwiazdki.Max naciągane 3.

Zalety

Miła obsługa,zawsze uśmiechnięci i uczynni pracownicy.Bardzo blisko plaży.Klimatyzacja dawała radę.

Wady

Wymaga gruntownego remontu.Lata świetności miał jakieś 20 sezonów temu.Niezbyt czysto.Zacinające się windy.Monotonne jedzenie.Mało owoców.Całkowity brak wifi w całym obiekcie.Walka o leżaki rezerwowane o 6 RANO.

EWA

Pobyt - Lipiec 2023

Super hotel. Duze , przestronne pokoje , czysto , codziennie sprzątane z wymianą ręczników. Bardzo miła , pomocna obsługa począwszy od pań pokojowych , kelnerzy , barmani, animatorzy. Jedzenie bardzo dobre , urozmaicone nawet dla wybrednych. POlecam dorąco

Zalety

Hotel blisko plaży. na plaży barek z dobrą pizzą oraz zimnymi napojami

Krystyna

Pobyt - Październik 2022

Jestem zachwycona obsługą i jakością usług. Kelnerzy przemili - a już numerowany stolik z nazwiskiem na stołówce i niekończące się propozycje napojów po prostu mnie zaskoczyły. WIFI co prawda tylko w lobby, ale za to doskonałej jakości. Plaża codziennie rano sprzątana. Dbałość o czystość pokoju , aż do przesady - trzy razy zmieniana pościel - ciekawe kto tak szaleje w domu. Jedzenie doskonałe w porównaniu z tym co oferuje Grecja ... wybór potraw niesamowity - nie zdążyłyśmy spróbować nawet 25 % w tego co kuchnia proponowała. Kawa najlepsza na świecie. Barman na plaży uprzejmy, grzeczny i szarmancki. Boy hotelowy wnoszący i wynoszący bagaże - te cztery gwiazdki to zbyt mało. Pokój wspaniały z widokiem na morze, łazienka bardzo duża i funkcjonalna na dodatek osobno wc. Niestety narzekanie to nasza wada narodowa. Uważam ze za taką cenę trudno na całym świecie znaleźć lepsze warunki, a w Tunezji byłam już 14 raz po raz dugi z Biurem Sun & Fun i jestem bardzo zadowolona z pobytu. Pozdrawiam cudowną obsługę i bez wątpienia wrócę do Royal Jinene w najbliższym czasie.

Zalety

Położenie, obsługa, czystość, uprzejmość .

Wady

Nie ma wad .

1.9

Pobyt - Październik 2022

Hotel zdecydowanie wymaga remontu. Pokój był ładny, duży, ale łazienki , tak jak cały hotel potrzebują remontu. Otoczenie hotelu, basenu również. Wszystko sprawia wrażenie zaniedbanego.

Zalety

Bardzo miła obsługa hotelowa.

Wady

Jedzenie, a nie jestem wybredna , było naprawdę paskudne. Wystrój restauracji również nie zachęca do spożywania tam posiłków.

3.7

Pobyt - Czerwiec 2022

Wlasnie wróciliśmy z pobytu w tym hotelu. W mojej ogólnej ocenie hotel wypada dość słabo. Obsluga hotelowa to często ludzie starsi, jednak bardzo mili. Mimo iż jest stworzony program animacyjny, to ogranicza się on do gry w rzutki lub bulle Ok 11, potem Ok 15 i mini disco lub quiz o 21. Bardzo słabe WiFi oraz klimatyzacja zarówno w pokojach jak i częściach wspólnych hotelu.

Zalety

- Miła obsługa - Duży basen - Dostęp do morza i ładna plaża z parasolami oraz leżakami - Duży balkon

Wady

- Monotonne jedzenie - Pokoje sprzątane pobierznie, nie raz trzeba było upomnieć się o papier toaletowy czy czyste ręczniki - w barze na plaży tylko piwo, woda i cola i niemiły barman - hotel stary i zaniedbany (zdjęcia przekłamują realny stan pokoi). Łazienka i toaleta - masakra. - po 17 otwarty bar tylko w lobby - ciągle psujące się windy, często obie na raz - WiFi tylko w lobby, które łączy bez internetu i nie da się nic zrobic - pole do golfa, to zaniedbane kilka dołków do mini golfa

Michał

Pobyt - Wrzesień 2021

Byłem w połowie września singiel,wrazenia sympatyczne pokój duży,sprzątany w stylu póznego Gierka,jedzenie wystarczające. Basen i plaża w miarę zadbana.

Zalety

Dobra atmosfera, weseli i starający się animatorzy. Swietna pogoda jak na ten miesiąc ,woda 27 stopni -kapitalna

Wady

Wymaga remontu,ale można wytrzymać Korzystajcie koniecznie z sejfu pokojowego

Darek

Hotel położony ok. 200m od plaży, do której się idzie wąskim przejściem. Ten niby ogród pomiędzy hotelem a plażą to slamsy gdzie rośnie parę krzaków i stoją jakieś rozwalające się budy. Na plaży bardzo wąsko i mało miejsca...ciągle pełno naganiaczy, którzy potrafią zaczepiać lub budzić kilkanaście razy dziennie. Hotelowe all incl. to 3 posiłki w miarę dobre i urozmaicone. Wstrętne napoje alkoholowe to lokalne 2 rodzaje wódki i wina, które żeby wypić to wcześniej trzeba się upić czymś co kupiło się na lotnisku...Obsługa w barach i na salach jadalnych beznadziejna. Jeśli nie płacisz jesteś niewidzialny...Hotel ma pokoje po stronie basenu i od strony drogi, jeśli chcesz mieć pokój od strony basenu płacisz 20 dolarów. Tunezja - nigdy więcej!

OLIVIA

Hotel naprawdę jest ok. Pokoje bardzo ładne i duże-czyściutkie. Mnie się podobało położenie hotelu-z dala od zgiełku ale jednocześnie 5 min taksówką do Sousse, jakieś 10 min do Portu El Kantaoui. Jedzenie raczej urozmaicone-najbardziej wybredni znajdą coś dla siebie. Restauracja ładna,świetny kucharz! Ładny zwyczaj dekorowania stolika dzień przed wyjazdem! Naprawdę nie ma się czego czepiać-no ok plaża wąska ale wiedziałam dokąd lecę i za jaką cenę więc bierzcie to pod uwagę. Nie jest to problem ponieważ parę metrów dalej w prawo jest szeroka plaża z której można korzystać. Polecamy quady i wycieczkę na Saharę -2 dni. Rewelacja!

Angie Collins

W Royal Jinene byliśmy 2 tygodnie. Mimo iż praktycznie nie było nas przez cały dzień w hotelu i nie korzystaliśmy z hotelowych atrakcji takich jak animacje, miejsce przy basenie, kawiarnia itp. pobyt zaliczamy do udanych. Pomimo naszej całodniowej nieobecności (zwiedzaliśmy Tunezję na własną rękę) i ogólnego brudu wokół hotelu, na plażach i właściwie wszędzie (ulice, trasy pociągów, również same pociągi, toalety publiczne) to hotelowi Royal Jinene trzeba oddać honor. Obsługa pierwsza klasa. Jeśli znasz język, nie musisz obawiać się jakichkolwiek problemów. Kucharze i kelnerzy pełni kultury i uśmiechu. Portier - kapitalny. Z tego co wiemy, ci, którzy całe 2 tygodnie przesiedzieli przy hotelu i na plaży również byli zadowoleni. Hotel jest bezpieczny (w pokojach dostępne są sejfy, a wejścia na teren pilnuje strażnik).
Co do Tunezyjczyków - no cóż - taka ich mentalość. Są natarczywi i męczący, ale tylko w miejscach, gdzie szwędają się turyści (to wygląda mniej więcej jak na naszych Krupówkach albo na byłym już stadionie 10-cio lecia). Jeśli unikasz mediny i centrum miast, nie masz powodów do narzekań. Do wszędobylskiego brudu także można się przyzwyczaić. Należy wychodzić z założenia, ze wyjeżdża się poznać obcy kraj, nie zaś po to by czuć się jak u siebie i mieć pretensje o to, że się pochodzi z innej kultury, w której kategoriach pewne zachowania się nie mieszczą. To, że ludzie wracają niezadowoleni nie wynika z winy biura podróży, obsługi czy klimatu, ale z nieumiejętności Polaków do przystosowania się. Jak można spędzając stacjonarnie (nie ruszając 4 liter sprzed hotelu) komentować wyjazd? A 300 metrów do plaży to już taka wielka odległość, że jak się czyta takie opinie, nóż się w kieszeni otwiera :)
Słowem - jechać i zwiedzać jak najwięcej. Poznać kulturę, sztukę i popróbować rozmaitych potraw - warto. Polecamy serdecznie.
A. i M. Collins

Royal Jinene