Doskonała cena-jakość. Są minusy i plusy, ale w tej cenie naprawdę dobry hotel.
Miły personel, czyste pokoje, duży i czysty basen. Dobra lokalizacja w samym centrum Side. Wi-Fi darmowy działa bez zarzutów, codzienne sprzątanie, wygodny materac. Sąsiadów nie było słychać, ulicy prawie też. Komfortowy pobyt. We wtorki muzyka na żywo, bardzo fajny zespół :) wieczorem na basenie fajny klimacik, obok w hotelu mieszkają kotki.
Plaża która należy do hotelu jednak potrzebuje większego sprzątania. Trochę brudna i na uboczu. Na własną rękę chodziliśmy ( 15 min spacerkiem ) na plażę publiczną, są super! Jedzenie w porządku, ale raczej dla wielbicieli mięsa to mało opcji. Kawa okropna. To nawet nie kawa, a jakiś napój kawowy niestety. Tutaj się zawiodłam…
Byłam w Turcji 5 razy w tym roku i ten hotel naprawdę wygrywa! Odwiedziłam go już dwa razy. Piękny, nowoczesny, z klasą. Piękne widoki i doskonała lokalizacja - tuż obok zabytkowego Old Town ( 5 min spacerkiem) Pokoje klimatyczne i czyste. Na miejscu cudowne tureckie spa. Duży plus dla obsługi hotelu, wszyscy bardzo pomocni w każdej dziedzinie o którą poprosicie. Obsługa rozmawia w kilku językach. Jedzenie na wysokim poziomie. I wyjątkowe - przemiły i bardzo pomocny właściciel hotelu, który zawsze jest na miejscu i wspaniale gości przyjezdnych. Naprawdę polecam
Byłam w Turcji 5 razy w tym roku i ten hotel naprawdę wygrywa! Odwiedziłam go już dwa razy. Piękny, nowoczesny, z klasą. Piękne widoki i doskonała lokalizacja - tuż obok zabytkowego Old Town ( 5 min spacerkiem) Pokoje klimatyczne i czyste. Na miejscu cudowne tureckie spa. Duży plus dla obsługi hotelu, wszyscy bardzo pomocni w każdej dziedzinie o którą poprosicie. Jedzenie na wysokim poziomie. I wyjątkowe - przemiły i bardzo pomocny właściciel hotelu, który zawsze jest na miejscu i wspaniale gości przyjezdnych. Naprawdę polecam
Blisko do centrum starego miasta. Wyjątkowo nowoczesny design.
Pobyt w tym hotelu oceniam nie najlepiej. Przy meldowaniu okazało się, że nie ma dla nas miejsca w hostelu. Przewieźli nas na jedną noc do dużo gorszego, (za to zapewnili nam szampan owoce i masaż, skończyło się tylko na masażu) dali nam pokój zaraz przy basenie i zjeżdżalni. Hałas był ogromny, nie dało się zdrzemnąć po całej nie przespanej nocnej podróży. Na drugi dzień chcieliśmy się zameldować w square, był problem bo Pan na recepcji nie znał języka angielskiego. Dopiero po rozmowie z rezydentem udało się.Jedzie w monotonne i bez smaku, często podawane mrożonki. W ofercie lody, w rzeczywistości ich brak. Pokój brudny, ściany cienkie, zepsuta spłuczka. W ofercie lody, w rzeczywistości ich brak. W jednym dniu zepsuł się nam bus i nie podstawili innego powrotnego. Trzeba było iść na nogach w pełnym słońcu. Na plażę nie jest kilometr a więcej. Pani na recepcji niezbyt przyjazna. Plusem jest lokalizacja blisko do miasta antycznego, sklepu, McDonald's, przystanku autobusowego. Ogólnie za tą cenę można trafić lepiej.
Lokalizacja Obsługa restauracji
Cały hotel
Pierwsze wrażenie o hotelu okazało się mylne - z zewnątrz wygląda na zadbany oraz z profesjonalną obsługa. Pierwszego dnia po przylocie ( ok. 20) okazało się że nie ma dla nas miejsca w hotelu i musimy spędzić noc w innym - dużo gorszym jakościowo przy ruchliwej ulicy. Wszystko zrzucili na winę biura i obiecywali rekompensatę w postaci darmowego masażu (który nawiasem mówiąc był darmowy dla każdego w hotelu), internetu w pokoju i sejfu. Sejfu się nie doczekaliśmy. Oprócz tego pokoje wymagają remontu - zacieki na ścianach, poobdzierane ściany. Ekipa sprzątająca sprząta niedokładnie. Klimatyzacja wymaga czyszczenia i naprawy, bo często się zacinała. Co do jakości jedzenia - była w porządku, lecz dość monotonnie jak na all inclusive. Lokalizacja była największym plusem - wszędzie blisko. Plaża hotelowa na ogół w porządku, choć przydało by się sprzątanie petów. Opinie ratuje obecność 10 kotów.
Lokalizacja Koty Piwo
Pokoje Obsługa Mało wydarzeń tematycznych Monotonne jedzenie
Hotel na stronie i na miejscu to praktycznie dwa różne miejsca. Zameldowanie się było ciężkie, ponieważ obsługa na recepcji mówiła po turecku, rosyjsku i niemiecku, jednak z angielskim był duży problem. Zostaliśmy zameldowani w drugim STARYM budynku, o którym nie ma słowa na stronie. Pokój był duży, ale zrobiona w nim została straszna fuszerka... Ledy za łóżkiem cały czas piszczały, TV wmontowane za nisko, przez co pilotem nie dało się go włączyć, płytki położone w taki sposób, że człowiek się o nie potykał, futryna zamontowana w taki sposób, że dało się włożyć palec pomiędzy futryną a ścianą. Poza tym, co jest najważniejsze, wszędzie jest WSZECHOBECNY BRUD. Pod łóżkiem kłęby kurzu, pod prysznicem grzyb i straszny smród z odpływu a na stołówce i w barze brudne, tłuste (choć mokre) naczynia... Prawdopodobnie myte samą wodą. Jak już jesteśmy przy stołówce, to monotonne, tłuste jedzenie, prawie codziennie to samo - choć nigdy nie wiadomo co, gdyż podpisy były tylko przy kolacji. Mimo wszystko trzeba przyznać, że jedzenie było w miarę smaczne, choć ciężkostrawne. W barze codziennie w czasie przekąsek był hamburger i frytki, jednak czasami bułki leżały w zaparowanych torbach, przez co były spleśniałe... Przy basenie biegają małe kotki, co jest według mnie największą atrakcją tego hotelu, ponieważ wszystkim poprawiają humor. Hotel ma bardzo dobrą lokalizacje, ponieważ znajduje się przy jednym z większych rond, na wylocie do Manavgatu - czyli miasta, z którego można się dostać do innych miast (np. Alanyi), dzięki temu łatwiej złapać dolmusz do Side, gdyż wszyscy przejeżdżają tą drogą. Poza tym jest blisko na stare miasto, obok są dwa bazarki, sporo knajp itp, oraz 4 markety (Migros, A101, Carrefour i BIM). Podsumowując: Hotel ładny z zewnątrz, popsuty w środku. Ze względu na brud zasługuje na trzy gwiazdki zamiast czterech i zdecydowanie NIE JEST warty tej ceny. Już pomijam fakt, że specjalnie dopłacaliśmy, aby mieć pokój o lepszym standardzie...
- Stosunkowo dobre jedzenie - ŚWIETNA LOKALIZACJA - Kotki na basenie - Lodówka w pokoju - Bus na prywatną plażę (jeżdżący od rana do godziny 14:40) - Wygodne łóżko
- WSZECHOBECNY BRUD - Bariera językowa - słabo mówią po ang, lub wcale nie mówią, przez co trzeba w translatorze przerzucać na turecki - Monotonne jedzenie i brak podpisów potraw - Popsute, piszczące ledy - Zbyt wysoka cena w stosunku do jakości
Ten hotel to porażka!! Pobyt 5-12 września. Po dotarciu na miejsce okazało się, ze nie mają dla nas pokoju i jedną noc mamy spać w hotelu Aura (3gwiazdki) w tym hotelu należał nam się tylko nocleg i śniadanie. Cała reszta atrakcji all inclusive- proszę wrócić sobie do Side Square na obiad, kolacje, drinki, basen. I to było nagminne! Tego dnia inna para z polski tez nie dostała pokoju, ludzie przed nami oraz po nas- również odsyłani na 1 noc. Tłumaczyli to overbookingiem- jak dla mnie to po prostu jakiś chory układ. Jak już dostałyśmy właściwy pokój po 1,5 dnia- manager hotelu krzyknął na mnie, ze dobrze rozmawiam po angielsku i mam nie rozmawiać ze swoim rezydentem po Polsku! Absurd. Nie dostałyśmy żadnej rekompensaty. Basen czynny tylko do 18, nawet z ręcznikami był problem, a wszystko tłumaczą „technical problem”. Jedzenie monotonne, pieczywo raczej drugiej świeżości, codziennie na obiad i kolacje gulasz plus jakieś burgery i inne przekąski przy basenie ale to już kwestia gustu. Do tego kiepski odpływ pod prysznicem, przeciekający silikon i grzyb na kafelkach. Jedyny plus to położenie w centrum Side, 20 min spacerkiem do starego miasta. Transfer na lotnisko 2 godziny. To był mój pierwszy i ostatni raz w Turcji
Położenie- blisko do starówki
Cała reszta
Tygodniowy pobyt w Side Square Hotel oceniam jako dobry. Pokój typu standard, jaki został nam przydzielony był przestronny i znajdował się w głównym budynku. Klimatyzacja działała bez zarzutów. Raz w ciągu urlopu doświadczyłyśmy braku ciepłej bieżącej wody, a usterka została naprawiona w ciągu 1,5 godziny. Sprzątanie odbywało się codziennie, chociaż głównie wiązało się z wymienieniem ręczników czy uzupełnieniem produktów higienicznych. Czystość całego hotelu była kiepska, ale znośna. Uważam, że przydało by się gruntowe odświeżenie. Mimo wszystko za taką cenę zdecydowanie da się na to przymknąć oko. Jeśli chodzi o obsługę hotelu - była miła, pomocna i dbała o nasz komfort. Jedzenie było w porządku, jednak pod wpływem czasu zrobiło się monotonne. Na plus duża dostępność pysznych i świeżych owoców, a także spory wybór smacznych ciast. W kwestii napoi - koktajle przygotowywane na regionalnych alkoholach z dużą ilością soków. Polecamy zamawiać szampana, był całkiem niezły. Z kolei jeśli chodzi o strefę wypoczynkową nad basenem to niestety była zajmowana dużo wcześniej, w postaci pozostawionych ręczników na leżakach, mimo że było to zabronione. Basen czysty, dostępny do godziny 18:00 codziennie. Dodatkowo hotel położony w świetnej lokalizacji bardzo blisko antycznego miasta. Podsumowując, mimo kilku wad urlop uważam za udany i rekomenduję przyjazd do tego hotelu. Cena jest w miarę adekwatna do stanu hotelu i na niedługi pobyt jak najbardziej do zaakceptowania.
Smaczne jedzenie Pomocna obsługa Lokalizacja
Ogólna czystość hotelu Godziny kursowania busów na plażę
Potwierdzam wcześniejsze opinie ,zdarza się dosyć często że ludzie po przyjeździe na miejsce są odsyłani do innych hoteli ,co na pewno jest bardzo frustrujące po całonocnej podroży. Nas na szczęście to ominęło tyle że zamiast otrzymać pokój o 14 otrzymaliśmy go o 16.Co do samego hotelu jest nowy , ale brak mu chyba pracownika technicznego , bo w pokojach jest dużo drobnostek do poprawienia . U nas na 5 gniazdek , działały 2;) do tego turecka "solidność" w budowlance -było się z czego pośmiać. Nam to nie przeszkadzało bo nie pojechaliśmy siedzieć w pokoju. Sprzątanie codziennie , ręczniki wymieniane kiedy chcieliśmy .Jedzenie dobre i dużo , pod koniec zaczęło się powtarzać. Kawa ,napoje, drinki , piwo nielimitowane , ale alkohol dosyć rozwodniony. Obsługa super , oprócz jednego barmana w barze głównym który ze wszystkim miał problem. Podsumowując oceniam pobyt za udany .
Położenie , blisko antycznego miasta . Busik na plaże hotelową gdzie są darmowe leżaki , ale bar już płatny ( na pieszo ok 25 min). Obsługa uśmiechnięta i pomocna, oprócz jednego typa. Czystość w pokojach. Dobre jedzenie.
Malutki balkon i rozwodniony alkohol ;)
Pobyt w hotelu wspominam nie najlepiej. Przyjechaliśmy do hotelu i się okazało,że nie ma dla nas pokoju. Przeniesiono nas na jedną noc do innego . Dostaliśmy pokój przy basenie pełnego dzieci. Ściany cienkie, jeden wielki hałas. Mieliśmy za to otrzymać szapana, owoce i masaż ( skończyło się tylko na masażu 15 minutowym,ale trzeba było się o niego upominać). W square jedzenie monotonne, bez smaku. Ciasta przesłodzone. W ofercie lody, w rzeczywistości brak ich. Pokój, brudny, ściany cienkie, nie działająca spłuczka. Do plaży jest więcej niż kilometr. Raz zepsuł nam się bus, i nie przyjechał inny powrotny. Musieliśmy iść na nogach 25 min w pełnym słońcu. Pani na recepcji niezbyt sympatyczna. Plusem jest lokalizacja, blisko do przystanku autobusowego, antycznego miasta, McDonald's, i bazarów. Ogólnie nie polecam, za tą cenę można znaleźć dużo lepszych ofert.
Lokalizacja Obsługa restauracji
Cały hotel.
Nienajgorszy ale troszkę ciasny, jedzenie ok. każdy coś dla siebie znajdzie ale szału nie ma. Dobre położenie blisko wszędzie do plaży dowozi bus. Drinki na wodzie oprócz wina. ogólnie ok.
Czysty i czysta woda w basenie. Jak się dogadasz np. z szefem kuchni w innym języku niż turecki to jesteś gość.
Ogólnie nie można narzekać dobrze spędzony czas urlopu.
Tragedia... wszechobecny brud, pokoje niesprzątane od kilku tygodni, Pani blondynka na recepcji wiecznie niezadowolona i niemiła, Hotel nastawiony jedynie na obecność Niemców, resztę traktuje jak gorszy sort i daje im najgorsze pokoju. Zgadzam sie z innymi opiniami że po przyjeździe do Hotelu pokój nie jest gotowy i wymagają przeniesienia do hotelu zastępczego na jedną noc a rezydent na miejscu w tej sytuacji nic nie pomaga, gdy sie nie godzisz przez cały pobyt jesteś traktowany jak intruz. Uważajcie na ręczniki obsługa podnosi te rzucone na ziemie i składa je z powrotem jako świeże. Ściany w hotelu są grubości papieru (przez cały pobyt musieliśmy słuchać wiadomości ukraińskich z pokoju obok)
Zwięrzęta, lokalizacja, jedzenie
wszechobecny brud, fatalna obsługa na recepcji, brak wymiany ręczników, pięciogodzinne czekanie na pokój, wymeldowanie z pokoju o 12 a bus na lotnisko o 20,
Hotel porażka. Przestrzegam przed nim. Po przyjeździe do niego po godzinie 21 pierwszego dnia dostaliśmy informację że nie ma dla nas wolnych pokoi i wysłali nas do innego gorszego hotelu na pierwszą noc (okazalo sie ze wiekszosc osob miała podobną sytuację) Do zjedzenia po podróży dostaliśmy resztki z kolacji. Następnego dnia po przyjeździe do hotelu czekaliśmy 1,5 h aż udostępnią nam pokoje, Pani z recepcji ciągle wodziła za nos, że pokoje są sprzątane i zaraz będą gotowe. Nikt nie był chętny z obsługi nam pomóc. Pokoje posprzątane na szybko, niedokładnie. Balkon codziennie zalany od klimatyzacji, mimo zgloszenia tej usterki nic z tym nie zrobili. Generalnie caly hotel pozostawia wiele do życzenia jeżeli chodzi o czystość. Alkohol w opcji all inclusive porażka, 4 drinki do wyboru, whisky nie było przez 3 dni conajmniej, bardzo rozwodniony. Jedzenie monotonne, z mięsa głównie mielonka, w której można było znaleźć kawałki folii. 5 bemarów z ciepłym jedzeniem i to by było na tyle. Mało owoców, na przekąski między posiłkami codziennie to samo- burger i frytki/makaron. Jak nie przyszło się od razu na sniadanie/obiad/kolację o wyznaczonej godzinie to później zostawały tylko resztki, nie dokładają jedzenia do samego końca trwania danego posiłku. Do plaży prywatnej jest o wiele więcej niż kilometr według opisu w ofercie, można było jeździć zatłoczonym hotelowym busem i podstosowywac cały dzień pod godziny odjazdów/przyjazdów. Ostatni bus powrotny do hotelu o godzinie 17:45 co uniemożliwiało spędzenia większej ilości czasu na plaży. Jednego dnia gdy wróciliśmy do hotelu 15 min po wyznaczonej godzinie kolacji, obsługa nie chciała wydać nawet saszetki z dżemem/czekoladą żeby zrobić sobie kanapkę. Hotel na pewno nie zasługuje na 4 gwiazdki, co najwyżej na 2. Jeżeli ktoś chce spędzić wakacje w nowoczesnym, czystym hotelu z pysznym jedzeniem i alkoholem to zdecydowanie odradzam wybór Side Square Hotel.
Najlepszy hotel,super bazą wypadową,personel świetny. Gorąco polecamy. Izabela i Agata
Polecam ten hotel. Nie ma się do czego przyczepić. Hotel nowy. Położony w centrum, blisko starego miasta. Pokoje duże, czyste, ładnie urządzone.
Hotel jest mały, kameralny, położenie jest bardzo dogodne - blisko do malowniczego miasteczka. Obsługa w hotelu miła i pomocna. Pokoje czyste, zadbane, codziennie sprzątane.
Powtarzające się jedzenie
Kameralny, nowoczesny, zadbany hotel. Pokoje sprzątane codziennie. Pracownicy recepcji pomocni. Jedzenie smaczne i różnorodne, ale po kilku dniach i tak może się znudzić. Blisko do zabytkowej części miasta- antik Side. Ładna hotelowa plaza - szeroka i piaszczysta. Dojazd do hotelowej plaży ok 5min. busem. Zejście do morza łagodne, długo płytko. Rozrywka-dwa razy była muzyka na żywo, nam to odpowiadało. Dobra proporcja ceny do jakości. Jesteśmy zadowoleni.
Nowoczesny, smaczne jedzenie, blisko zabytków.
Za mały bus dowożący na hotelową plażę.
Pokoje dla Polaków w drugim budynku te „gorsze” ale czyste i schludne. Obsługa często nie wyrabiała a byliśmy przed sezonem. Naczynia potrafiły stać cała noc na zewnątrz. Czasami trzeba było czekać na stolik bo zdecydowanie za mało miejsca. Jedziecie Ok, zawsze coś się znalazlo.
Blisko centrum. Wszędzie można było dojść pieszo.
Mało miejsca w restauracji. Za mało personelu.
Generalnie pozytywnie ale ma wady . Czysto , położenie w centrum miasteczka w odległości małego spaceru od plaży i od antycznego centrum Side. Wyjątkowo słabe jedzenie , czasami nie było co wziąć , obsługa powolna szczególnie na posiłkach , czasami brak miejsc w jadalni trzeba czekać na talerze Brak animacji , w ciągu tygodnia była jedna dla Rosjan .
Czystość , położenie
Jedzenie , obsługa , animacje
Pobyt generalnie na plus, chociaż były też minusy. Przede wszystkim jest czysto i cicho! Natomiast niestety także nudno. Nie działo się nic! Jeden raz był jakiś występ głównie dla Rosjan, wieczorami przy basenie pusto, w kawiarni pojedyncze osoby.....Zero tureckich klimatów - niestety też w kuchni. Bardzo miły menager i kelnerzy, niemiła recepcjonistka, wiecznie nadąsana.
Nowoczesny, estetyczny, czysty! Dobra lokalizacja, wszędzie blisko, tylko na plaże niekoniecznie..... Dużo warzyw podczas posiłków, miła obsługa. Cisza. Nie bylo kłopotów z zamianą pokoju ponieważ ten który dostałyśmy był przy recepcji i tam było głośno.
Smutne nudne wieczory - zero atrakcji. Hotel nie stara sie w żaden sposób uatrakcyjnić pobytu, nie ma zadnych wieczorków tematycznych, żadanych animacji dla dorosłych - choćby aquaereobiku, pierwszy raz byłam w hotelu, w którym nie działo się NIC. Jedzenie monotonne, bez tureckich akcentów, nie było np kebaba, baklavy, chałwa najtańszy rodzaj tylko rano, ani razu nie podano lodów a było upalnie. Rozumiem, że nie ma dzieci, ale lody jadają i dorośli. Płatny bar na plazy w all incl???Dziwne
Serdecznie polecam, w tej cenie nie znajdzie się nic lepszego
Lokalizacja, posiłki
Problemy z wifi, czystość