Tylko 7 km do Limnoupolis Water Park - jednego z największych parków wodnych w Grecji.
Atrakcje dla dzieci: animacje, basen ze zjeżdżalniami, 2 brodziki, plac zabaw.
Doskonałe położenie: tylko 300 m do centrum, ok. 4 km do jednego z najpiękniejszych miast na Krecie - Chanii.
Tylko 500 m do piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.
Hotel idealny dla rodzin z dziećmi. Przystosowany pokój jak i brodziki- nawet w menu nie brakuje ulubionych pozycji do jedzenia. Animatorka dostępna przez większość czasu :-) 5 minut od morza <3 jedzenie typowo greckie, ale nawet i sushi się pojawiło. Hotel zadbany, Dla mnie ten tydzień na wielki PLUS!
czystość, ilość basenów i brodzików, odległość od morza i lotniska.
Hotel z ładnymi, czystymi pokojami, dosyć dobrze zlokalizowany choć odległość od plaży to na pewno nie 400 metrów tylko raczej 800. Bardzo uprzejmy i miły personel, pokoje sprzątane codziennie, zawsze wymieniane ręczniki i dokładane kosmetyki. Jedzenie bardzo zróżnicowane, od przepysznego do przeciętnego. Niestety trafiliśmy na pokój 257, który był według mnie najgorzej zlokalizowanym pokojem - wyjście z pokoju na bar otwarty od 10 do 23, przez co było bardzo głośno przez cały ten czas, dodatkowo część gości siedziała na dworze jeszcze dłużej, nie chce wiedzieć co się dzieje latem jak wieczorami jest cieplej, bo my akurat trafiliśmy na zimne noce. Wyjście z balkonu na basen dziecięcy, gdzie non stop była odpalona fontanna ze zjeżdżalni. Okna musiały być przez cały czas zasłonięte i zamknięte, bo przy oknie od toalety były ustawione stoliki i krzesła z baru i można było sobie pomachać do ludzi stojąc w prysznicu, przy kolejnym oknie przechodziło się bezpośrednio obok idąc do baru, a 1,5 m od drzwi balkonowych był chodnik na basen dziecięcy. Gdyby nie lokalizacja pokoju pobyt oceniałabym jako dobry.
- Lokalizacja - Dobre jedzenie - Czyste pokoje - Miła obsługa
- Nieprzemyślany układ pokoi i organizacja - bar przy basenie po 18 - 20 powinien być otwierany w budynku głównym
Hotel piękny, w idealnej lokalizacji, bardzo czysty. Pokoje małe, ale bardzo przyjemne, widok piekny- na morze. Obsługa przemiła i pomocna, w razie potrzeby pomagają wypożyczyć samochód, opowiadają co warto zobaczyć, jak poruszać się autobusem. Jedzenie pyszne, a wybór ogromny- codziennie coś innego. Obsługa na najwyższym poziomie; menadżer wszystko nadzoruje. Drinki dobre, wieczorki tematyczne bardzo przyjemne.
Uważam, że to naprawdę świetny hotel, zarówno do odpoczynku z małym dzieckiem, jak i z grupą przyjaciół. Świetna okolica daje naprawdę duże możliwości.
Jesteśmy super zadowoleni i planujemy powrót do tego właśnie hotelu. Bardzo dobre i różnorodne jedzenie, gościnny personel. Dużą niespodzianką były dla Nas dobrze przeprowadzone animacje dla dzieci tj. animatorka z zaangażowaniem prowadziła mini-disco i zabawy na placu zabaw :-) Osobiście pierwszy raz zdarzyło mi się ćwiczyć jogę na wakacjach w hotelu. Profesjonalnie przeprowadzone zajęcia, trenerka umiała dostosować ćwiczenia do grupy.
smaczne i różnorodne jedzenie. Dobrze zorganizowane atrakcje w hotelu tj. animacje dla dzieci i zajęcia fitness (joga, pilates)
nie zauważyłam
Hotel bardzo czysty , ręczniki oraz kosmetyki regularnie dawane . Przepyszne jedzenie ! A obsługa na najwyższym poziomie . Sam właściciel hotelu zagaduje i jest zawsze uśmiechnięty i życzliwy. Nie trafiliśmy na pogodę ale niedaleko jest autobus do Chani i naprawdę było co robić.
Jedzenie ! Obsługa ! Czystość ! Animacje pomimo ze byliśmy pod koniec października
Brak !
Hotel bardzo fajny pokój bardzo fajny obsługa sympatyczna pokoje sprzątane codziennie świeże ręczniki
Czysto miło i przyjemnie
Bardzo fajny hotel. Jedzenie przepyszne. Wino bardzo dobre. Blisko do plaży. Blisko do Chani. Obsługa miła, pomocna i wszyscy uśmiechnięci. Bardzo polecam .
Baseny. Jedzenie. Położenie .
Jedynie brakowało nam trochę wieczorkiem atrakcji dla dorosłych. Ale było spokojnie i można było posiedzieć jak dzieci usnęły. My mieliśmy pokój w głównym budynku i widać było że jest trochę starszy, ale za to było wszędzie blisko. Reszta pokoi w innej części hotelu bardzo ok .
Bardzo miło i przyjemnie spędzony tydzień. Obsługa bardzo miła i pomocna.
Odległość od plaży, mimo hotelu dla rodzin z dziećmi - spokojnie. Bardzo dobre i różnorodne posiłki. Pokoje odnowione ( czuć nowością), codziennie sprzątane ( ręczniki często wymieniane).
Rzeczywiście, dojście do plaży bywa klopotliwe - trzeba przejść ok 500 m pokonując bardzo ruchliwą ulicę. Jednoczesny brak chodników stwarza duże niebezpieczeństwo szczególnie dla dzieci. Plaż jest kilka, bardzo ładne, piaszczyste, woda czysta. Hotel naprawdę bardzo ładny i zadbany - polecam.
Hotel bardzo dobrze dostosowany dla rodzin z dziećmi, jedynym mankamentem jest odległość do morza.
Jedyne zastrzeżenie mam do rzetelności podania odległości od plaży -300 m, a w rzeczywistości jest ok. 1 km, lub nawet więcej.
Hotel polecam bardzo. Położony w cieszącym oko ogrodzie ( granaty, oliwki, bananowce, palmy, kaktusy ). Czyste, duże baseny, dwa brodziki ze zjeżdżalnią, plac zabaw - idealny dla rodzin z dziećmi. Obsługa b. miła, bez problemu rozwiązuje zgłoszone sprawy. Pokoje ok. zwłaszcza te odnowione. Czysto, sprzątanie codziennie. Jedzenie, niestety :)) bardzo dobre i urozmaicone. Wina super tanie w Lidl'u. Wycieczki z hotelu b.drogie. Koniecznie trzeba wypożyczyć samochód na kilka dni , bo dopiero wtedy można poczuć smak Krety. Drogi dobre, styl jazdy Kreteńczyków specyficzny :) ale można się przyzwyczaić. Doratsos to dobra baza do zwiedzania zachodniej części wyspy. Grecy to naród luzaków i wolą jeść i odpoczywać niż np. sprzątać - stąd nieład i zaśmiecone otoczenie - miasta wyglądają jak teren budowy. Rekompensatą jest przepiękna przyroda - dlatego warto zobaczyć mniej zurbanizowane części Krety. Koniecznie: plażę z palmowym gajem w Moni Preveli , słynną Elafonisi z różowym piaskiem i warto wybrać się do Knossos.
są bardzo różne pokoje. Ja przypadkiem trafiłem na pokój z widokiem na morze, pięknie położony, na piętrze. Ale pokoje na dole, z oknem i tarasem przy alejce w ogrodzie, bez słońca (pod drzewami) nie podobały mi się.
Obsługa fajna, ale nie umieli mi powiedzieć ile zapłacę za telefon do Polski wykonywany z pokoju, więc dzwoniłem z automatu na ulicy. Chodzą plotki, że hotel ma zniżki na telefony, ale dolicza sobie wysokie prowizje.
Ogród wspaniały, pod nogami żwirek i oliwki. Piękny zapach oliwek, morza i ziół. Do pokoju przyszedł raz mały gekon, bardzo ładny. Komary zaledwie pojedyncze, nie były uciążliwe. Bardzo czysto w pokoju i łazienkach, sprzątanie pokoju bardzo dobre. Generalnie super miejsce dla każdego Lenia. Może brak rozrywek w okolicy, ale ja mam to gdzieś. Bardzo blisko do osiedli mieszkanych, gdzie można sobie spokojnie pooglądać prawdziwych Greków. Plaża oczywiście dziadoska, jeden wielki kurz, plac budowy i śmietnik. Polskie plaże na Helu są 100 razy lepsze. Ale morze ciepłe i fajne. Polecam wycieczki z hotelu - Samaria, Elafonisos. Tam jest pięknie, a niedaleko od Kato Daratso.
1. w pokoju brak radia (muzyka ) a program telewizyjny o marnej jakości odbioru tylko w jęz. greckim. Uwazam, że nie stanowi to problemu technicznego wprowadzić programy angielsko-lub niemieckojęzyczne ( a także polskie ) zwłaszcza, że program emitowany w barku przy basenie takowe posiadał.
2. oferta wycieczek fakultatywnych była uboga, nie uwzględniała np. takich jak rejs na Santorini; nie dość tego, wycieczki nie były realizowane z różnych przyczyn, a szczególnie z braku dostatecznej liczby chętnych. Przyczyną tego jest związanie polskich biur z organizatorami greckimi i brak współpracy pomiędzy róznymi polskimi biurami w celu zorganizowania wspólnych wycieczek - w sumie ku zadowoleniu uczestników. W takich sytuacjach nikt nie pomyślał o zarekomendowaniu greckich organizatorów wycieczek dla umożliwienia indywidualnego zorganizowania sobie imprezy. Informacje, że w okresie po 30.09 już nie ma np. rejsów na Santorini lub innych, po osobistym sprawdzeniu nie odpowiadały rzeczywistości.
3. podane dane dot. odległości od plaży są optymistyczne, gdyż dojście ( ulicą o małym ruchu samochodowym ale bez chodników i konieczność przekroczenia głównej ulicy o dużym natężeniu ruchu) może stwarzać trudności zwłaszcza osobom z małymi dziećmi. Pokonanie dystansu do osiągnięcia brzegu morza wymaga ok. 15 min. Aby jednak znaleść się na plaży, która zapewnia przyzwoite warunki, trzeba jeszcze przejść dalsze 10 min. Można oczywiście skorzystać z autobusu miejskiego ( cena biletu 0,70 EUR ) i wliczając dojście i oczekiwanie na przystanku, w porównywalnym czasie można dojechać na jedną z ładnych plaż ( w kierunku Chanii ). Ceny leżaków i parasola na byle jakiej plaży 8 EUR uważam za nieakceptowalne.
4. Polecić można wynajem samochodu w przedstawiciela rezydującego w hotelu. Pojazdy są "młode", w doskonałym stanie technicznym, a targując się, można uzyskać korzystną cenę. Wycieczki indywidualne samochodem mogą zastąpić "zbiorówki" autobusowe, zwłaszcza do miesc wypoczynkowych. W porównaniu z ofertą greckiego partnera naszych biur, już dla dwóch osób koszty są porównywalne, a przy 3 - 4 osobach biją je "na głowę". Celową w tym przypadku byłaby rzetelna i kompletna informacja rezydenta, bo przecież ten winien ułatwić dowolne spędzenie czasu, a nie tylko "naganianie" klientów swojemu greckiemu partnerowi na imprezy o bardzo wysokich - w porównaniu z ofertą " na mieście" cenach. Istotne jest posiadanie dobrej aktualnej mapy drogowej. Materiały takie można uzyskać w Biurze Policji Turystycznej w Chanii, w starym porcie.
Okres października pod wzgłędem pogody jest bardzo korzystny; temp. 23 - 27 C w nocy 17 - 20 C.
byłam na krecie z rodzinai i bardzo nam sie podobało ! czesto jezdzimy na wakacje zagranica Majorka,Teneryfa a mimo to najbardziejj podobała nam sie Creta . Polecam wycieczki na przepiekna Elafonis i Gramvouse oraz nie zapomniane przezycia w Aquaparku. Wawuz Samaria tez jest atrakcja i chodz tam był tylko moj tata bardzo mu sie podobało a wracał jak by odbył 3 porody !!! hehe :) ale szczesliwy
Hotel godny polecenia. Zielono, czysto, spokojnie i bardzo kameralnie. Bardzo fajne baseny - zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Wśród gości hotelowych jest wielu Duńczyków, Szwedów i Norwegów oraz oczywiście Polaków. W trakcie mojego pobytu było stosunkowo niewielu Niemców. Posiłki smaczne i urozmaicone (chociaż jest to bardzo indywidualna sprawa, bo widziałam czasami również niezadowolone twarze). Moim zdaniem każdy znajdzie coś dla siebie. Nawet mój synek - niejadek wybierał zawsze coś smacznego dla siebie. Na terenie kompleksu dobrze zaopatrzony sklepik oraz chętnie odwiedzany przec dzieci plac zabaw. Okolica poza hotelem mniej atrakcyjna turystycznie, ponieważ w Kato Daratso nie ma deptaka typowego dla nadmorskich miejscowości, ale można bez problemu zjeść coś dobrego w pobliskich tawernach. W pobliżu hotelu oprócz sklepów jest również apteka. Dla szukających rozrywki polecam Chanię, która tętni życiem zarówno w dzień, jak i w nocy. Bardzo dogodny dojazd - autobus co 30-40 min. spod przystanku przy salonie BMW (bilet można kupić w hotelowym sklepiku), taksówka ok. 6 - 7 euro lub wypożyczony samochód. Jak wiadomo na Krecie nie ma zbyt pięknych plaż, tak więc i nasza plaża była typowa - wąska, niezbyt czysta, a zamiast piasku jak na plażach nad naszym Bałtykiem można tu znaleźć drobny żwirek, który przyczepia się do ciała i czasami trudno go zmyć. Za to morze piękne i ciepłe i to wystarczyło, by poczuć pełnie szczęścia. Droga na plażę trochę uciążliwa i radzę uważać na tutejszych szalonych kierowców. Ostrożnie też przy przechodzeniu przez ulicę, bo to czasami graniczy z cudem. Polecam wycieczkę na Gramvoussę - rejs statkiem, przecudna plaża, krystalicznie czysta woda - niezapomniane wrażenia gwarantowane.
Gorąco polecam hotel, szczególnie dla ludzi z dziećmi, ale nie tylko i Biuro Easy Travel, któro wywiązało sie rzetelnie ze swojej oferty.
Wrocilismy dwa dni temu i jestesmy b. zadowoleni. Bardzo czysto i przyjemnie, mila obsluga, dobry punkt wypadowy do zwiedzania pld Krety. Jedzenie dobre i duzo, na sniadanko sok z wycisnietych owocow, sporo ludzi ale nikt nie wchodzi sobie w droge. Przyjemne polozenie w pieknym ogrodzie pelnym kwiatow i zieleni. Sprzatany pokoj codziennie a wiem ze na Krecie to czesto nie jest standard. Polecam.
Polecam w 100%. Hoteł bardzo ładny i jak na iloć gwiazdek naprawdę luksusowy,otoczony przepieknym ogrodem. Dwa baseny + zjeżdzalnia i basen dla dzieci ( leżaki darmowe), bar przy basenie. Dodatkowš atrakcjš sš wrzechobecne kotki, które wyleguja sie koło basenów. Jedzenie bardzo dobre, róznorodne z duża ilosciš sałatek, owoców i deserów. ( jednak nie można wynosić jedzenia po za obszar stołówki).Jedyny mankament napoje płatne do obiadokolacji, ale i do tego mozna sie przyzwyczaić. Na obszarze hotelu znajduje sie mini market, ale polecam robienie zakupów w miejscowym lidlu ( tanio). Jezeli chodzi o pokoje duże, przestronne i przede wszystkim bardzo czyste ( sprzštane codziennie: systematyczna wymiana reczników i pocieli). Muszę przyznać ze na poczatku obawiałam sie zakwaterowania w bungalowach jednak niepotrzebnie, wydaje mi sie że sš o wiele lepsze niż pokoje w hotelu, bardziej niezależne. Do Polski najlepiej dzwonić z karty telefonicznej za 5 ( do nabycia w mini marketach), specjalna karta do Polski, 140 min, na komórke 35min.Więc warto. Bardzo blisko Chania ok 4km, kursuja blue i green autobusy. Najlepiej wybrac się autobusem blue, bilet 0,75 do nabycia w minimarketach, autobusy green droższe. Na autobusy czekamy ok 10-20 min.Chania bardzo ładna szczególnie w nocy, pełno tawern ze stolikami tuż nad wodš. Najlepszy sposób na zwiedzenie Krety to skuter, benzynka 0,99 za litr. Wypożyczenie skutera na jeden dzień 20 , możliwoć podstawienia skutera pod hotel. W Grecji nie obowiazujš kierunkowskazy, nalezy zachować szczególnš ostrożnoć, bo Grecy jeżdzš jak chcš, jednak na skutery uważajš, nie tak jak u nas w Polsce. Zachecam do zwiedzania tej pieknej wyspy, krajobraz jest przecudny i te góry! Pozdrawiam.
Wróciliśmy wczoraj i śmiało możemy polecić hotel każdemu, zarówno rodzinom z dziećmi, jak i osobom szukającym po prostu wypoczynku. Piękny ogród z wieloowocowymi drzewami, różnymi krzewami i kwiatami urzeka. W pobliżu wiele tawern i sklepów, również sklep na terenie hotelu z normalnymi cenami. Ogólnie jeden wielki pozytyw. Chciałabym tam wrócić.
Idealne miejsce dla rodzin z dziećmi. Ładny plac zabaw, wszędzie zielono, zjeżdżalnia w brodziku, dla dzieci po prostu raj. Również do morza można spokojnie przejść, zwłaszcza po obfitym i smacznym śniadanku. Czysto, schludnie, ogólnie bardzo pozytywne wrażenie. Obsługa w hotelu bardzo miła, dobrze mówi po angielsku. W pobliżu wiele sklepów, tawern i przede wszystkim blisko do Chanii. Świetny punkt wypadowy na samodzielne wycieczki (nie polecam wycieczek sprzedawanych przez Rezydenta - drogie, nie zawsze warte swojej ceny) wypożyczonym samochodem. Ogólnie bardzo udany wypoczynek. Zdecydowanie polecam!!!