Zodiac

Śniadania faktycznie słabe, ale obiady i kolacje przepyszne, najbardziej wybredne osoby znajdą coś dla siebie. Jedna restauracja ale mieliśmy wieczorek tunezyjski, włoski więc można było spróbować potraw z kuchni z innych regionów w tym z kuchni regionalnej. Faktycznie obsługa nakłada jedzenie ale dla nas nie był to problem ponieważ jeżeli uznaliśmy, że zbyt mało zostało nałożone to prosiliśmy o dołożenie danej potrawy lub wracaliśmy po więcej. Obsługa bez zarzutu, wszyscy uśmiechnięci i skorzy do nawiązania relacji z wczasowiczami. Świetny aquapark, nie było problemów z leżakami jedynie jest problem z ręcznikiem na basen lub plażę. Kupiłem na plaży ręczniki od lokalnych sprzedawców w dobrej cenie 20 dinarów. Plaża przecudna i czysta. Przed wylotem naczytałem się komentarzy o niesmacznym jedzeniu i brudnej plaży ale okazały się one totalną bzdurą..Na plaży możemy spotkać nachalnych sprzedawców ale przy zdecydowanym NIE odchodzą od nas bez słowa. Ceny jakie podają za swoje towary są kosmiczne ale jeżeli umiemy się targować to możemy wynegocjować przystępną cenę i zdarzyło mi się, że kupowałem u nich. Ulokowano nas na 3 piętrze i warunki pobytu były ok, pokój z widokiem na ulicę i morze. Na niższych piętrach turyści zgłaszali, że czują smród z ubikacji i po interwencji dostawali inny pokój. Niektórzy zgłaszali brak ręczników ale ja nie miałem z tym problemu ponieważ miałem bardzo dobry kontakt z panią, która nam sprzątała pokój. Dwa razy zostawiłem jej mały napiwek kilku dinarowy wywołując uśmiech na jej twarzy. Moja partnerka, po raz pierwszy w życiu powiedziała że do tego hotelu chciałaby jeszcze kiedyś wrócić..

Polecam. Hotel godny polecenia rowniez dla rodzin z małymi dziećmi ( my byliśmy z roczna corka i piętnastolatka)

Jesteśmy zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Raj dla dzieciaków:ślizgawki,animacje,starsze dzieciaki były zachęcane do gry w piłkę.Do plaży kilka minut. Jedzenie-kazdy znajdzie coś dla siebie. Klimatyzacja działa.

Hotel OK, dla rodzin z dziećmi, dobra lokalizacja w centrum Hammamet

Hotel jak za tą cenę, w sezonie, w miarę ok dla niewymagających. Dużo stacjonarnych atrakcji dla dzieci i dorosłych (piana party, aquaerobic, plażówka, zumba dla dzieci, wieczorne show). Fajne ślizgawki, dwa w miarę duże baseny, brodzik, dla najmłodszych. Komfortowe wiaty z palmami, gdzie można odpocząć od upału. Miedzy lunchem a kolacją dostępne przekąski (naleśniki, pizza). Duży minus za zakwaterowanie nas, na samym początku, w pokoju, który nie powinien być nawet schowkiem na bagaże. Ciemny pokój śmierdzący wilgocią z gęstym powietrzem o zapachu rury, wody i kanalizacji. Dzieci na wstępie powiedziały, że nie dadzą rady wytrzymać w tym pokoju, bo tak śmierdzi. Długo nie myślac poszłam do recepcji i kategorycznie odmówiłam pozostania w nim. Nie było dyskusji. Wymienili nam ten pokój na normalny, czysty, pachnący, bez skrzypiących drzwi i zatęchłej łazienki, w innym, nowszym skrzydle. Inne osoby z Polski dostały taki sam pokój jak my na początku i w nim zostały. Takie pokoje nie powinny być w sprzedaży. Zmarnowane wakacje na 100%. Ogólnie w całym hotelu zapach jest raczej nieprzyjemny i widzieliśmy w paru współdzielonych pomieszczeniach karaluchy. Obsługa pomocna, przyjaźnie nastawiona. lokalizacja ok, niedaleko znajduje się medyna z lokalnym targiem, wesołym miasteczkiem, itp. Dostęp do hotelowej plazy z parasolami to plus, szkoda, że wejście na tę plażę jest tragiczne. bród, śmieci, kolczaste zasuszone rośliny. Kawałek dalej jest lepiej. Nie wiem czemu Zodiak o to nie dba. Na plaży jest bar, mimo opcji all inclusive wszystko, łącznie z wodą jest tam płatne. Wybierając Tunezję trzeba być przygotowanym na wszechobecny bród, smród i walające się śmieci. Nie dbają o plaże (w krystaliczni czystej wodzie pływają reklamówki i inne śmieci), roślinność (donice z zasuszonymi badylami), a aspirują na eleganckie kurorty. Trzeba też uważać na kierowców. Nie zwracają uwagi, że jest się na środku pasów z dziećmi, nawet nie zwalniają. Po prostu jadą. Czy to w Hammamet czy Tunis. Pojechaliśmy do Tunis licząc na poznanie innej Tunezji. Było to samo. Wszędzie naciągacze. Wybierając Tunezję trzeba też pamiętać o podatku kliamtycznym. Za dwie dorosłe osoby 4 gwiazdkowy hotel, pobyt 7 dni - 50euro i uwaga recepcjonista policzył nam dodatkowo dzieci, całe szczęście, że wiedzieliśmy, że do 12 roku życia za nie nie płacimy. Zmieszał się tylko i skasował za samych dorosłych.

Nazwa  Zodiac
Miejsce  Tunezja / Hammamet / Hammamet
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne

Piaszczyste plaże z turkusową wodą i palmami

Medyna z bazarami i lokalnym rękodziełem

Twierdza z widokiem na port i wybrzeże

Ogrody i parki pełne egzotycznej roślinności

Wyświetlono 145 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Łukasz

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Miła obsługa, przepiękna piaszczysta plaża, występ fakirów

Wady

Na niższych piętrach smród z ubikacji, brak ręczników na plażę i basen

Paulina

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Jedzenie jest zróżnicowane (to jest prawda ze monotonne pczywscie powtarzają się ale zawsze jest coś nowego) Różne wieczory (włoski, wieczor ryby itp) Zjeżdżalnie, niedaleko do plaży oraz portu. Po wyjściu z hotelu od razu sa sklepy. 3 min do Mediny

Wady

Zapach (ale nie byl uciążliwy jeśli miało się zamknięta łazienkę i toalete) W sumie pokój służy tylko do spania :)

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Baseny,ślizgawki

Jolanta

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel OK, dla rodzin z dziećmi, dobra lokalizacja w centrum Hammamet

Zalety

aquapark, baseny, bar przy basenach, blisko do plaży, dobra komunikacja, życzliwy personel, polecam dla rodzin z dziećmi

Wady

fetor z kanalizacji, wyciekająca woda z pod brodzika /pokój 512/, brak wieszaków w szafach ubraniowych /4 sztuki na 4 osoby/, biegające od czasu do czasu karaluchy w restauracji, płatny beach bar przy plaży, dziwna wymiana ręczników, rano pani zabiera brudne, a po południu przynosi dopiero czyste i nie ma się w co wytrzeć, brak wieszaczków na ręczniki w łazience

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Ślizgawki, baseny, zadaszone wiaty, lokalizacja: 10 min od piaszczystej plaży. Niezbyt głośnia muzyka w ciągu dnia i wieczorem (po sąsiedzku hotel dudnił cały dzień i pół nocy. Dla nas nie byłoby to nie do wytrzymania). Pyszne owoce (arbuz, melon). Urozmaicone jedzenie.

Wady

Brzydki zapach (lobby, korytarze, niektóre pokoje). Karaluchy. Niesprzątane balkony (tak ze dwa lata). Jedzenie wydawane na prośbę (chcesz kurczaka, idziesz do pana a on pierś kroi na małe kawałki i nakłada po jednym, musisz go prosić, żeby wrzucił na talerz chociaż połowę porcji). Brak automatów do napojów (żeby wziąć dla siebie czy dzieci picie do jedzenia czy w ciągu całego dnia trzeba było stać w kolejce w jednym z dwóch barów).

5.3
Ewelina

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel na pewno nie zasługuje na 4* . Wyjazd uważam za udany, aczkolwiek niski standard hotelu, biegające karaluchy po korytarzu i pokoje z lat 90 spowodowały, że nie wróciłabym tam. Plus za zjeżdżalnie dla dzieci, dobre jedzenie i lokalizację. Do plaży spacerkiem kilka minut. W pobliżu dużo sklepów, knajp. Minusem było to, że gdy rano sprzątaczka zabierała brudne ręczniki to czyste otrzymywaliśmy po 3-4h, a nie od razu. Obsługa pomocna i uprzejma.

Zalety

Dobre jedzenie, każdy znajdzie coś dla siebie, zjeżdżalnie dla dzieci. Dobra lokalizacja.

Wady

Brudno, remontu hotel nie widział z 20 lat, biegające karaluchy po korytarzu, słabe animacje, płatny beach bar na plaży hotelowej.

Pobyt - Lipiec 2025

Byliśmy na wakacjach na początku lipca. Jeśli komuś zależy na wakacjach w dobrej cenie to zdecydowanie polecam. Obsługa, kelnerzy przesympatyczni, animatorzy genialni, śniadanie przeciętne ale można coś dla siebie znaleźć, obiad oraz kolacja bardzo smaczne w szczególności warzywa oraz pizza. Trafiliśmy na wieczór włoski, francuski oraz wiejski. Pokoje sprzątane codziennie. Brak ręczników na basen - polecam zabrać swoje bo nie było informacji w ofercie lub można kupić w hotelu lub w pobliskich sklepach. 5 max 8 min od hotelu znajduje się Medyna. Plaża śliczna z leżaków można korzystać na plaży. Niestety bar platny.

Zalety

- animatorzy z podejściem do dzieci - zjeżdżalnie - przesympatyczna obsługa - codziennie sprzątane pokój

Wady

- brak ręczników basenowych

Jacek

Pobyt - Lipiec 2025

Polecam hotel dla rodzin z dziećmi. Wszystko na bieżąco sprzątane, fajne animacje dla dzieci, dobre świeże jedzenie choć mogło by być bardziej urozmaicone ale.wydaje mi się że nikt głodny nie będzie chodził.

Zalety

Czystość, miła obsługa, animacje dla dzieci, baseny, zjeżdżalnie

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel polecam dla rodzin z dziećmi. Super baseny, dobre jedzenie. Pokoje przeciętne, ale czyste. Obsługa miła i pomocna. Pyszna pizza, grillowane warzywa i uśmiechnięci animatorzy. Za tę cenę na prawdę super hotel

Zalety

Aqua park, położenie

Wady

Brak wad

Paulina

Pobyt - Maj 2025

pokój codziennie sprzątany, jedzenie zróżnicowane, obsługa miła

Zalety

Codziennie animacje dla dzieci, różne baseny, dużo leżaków

Super :) jedzenie obsługa animacje super, pokoje czyste;)

Zalety

Blisko centrum, plaży super baza wypadowa ;)

Agata

Hotel nie pierwszej świeżości ale czysty i zadbany - personel bardzo się stara, zarówno Panie sprzątające jak i kelnerzy, kucharze, recepcja - są bardzo mili i uczynni, pokój przestronny z balkonem, lodówka w pokoju, łózko duże wygodne, codziennie wymieniane ręczniki i sprzątane pokoje, Hotel przestronny dwa baseny oraz zjeźdżalnie dla dużych i małych, jedzenie w formie bufetu - mnie osobiście średnio smakowało (szczególnie sałatki) ale każdy znajdzie coś dla siebie, dla dzieciaków pizza, spagetti, frytki, ciasta i słodycze smaczne, owoce monotonne daktyle, jabłka i pomarańcza, blisko hotelu jest plaża - mozna skorzystać, piękna promenada oraz blisko medina z wesołym miasteczkiem nie tylko dla dzieci - polecam lokalne biura podróży do zwiedzania - wyjazd udany - troszkę nam pogoda nie dopisała ale ogólnie wrażenia bardzo pozytywne polecam

Zalety

miłą obsługa, czystość, blisko do mediny

Wady

nie pierwszej świezości choć czysty, mało urozmaicone jedzenie

Roman

Hotel spełnił oczekiwania 4 gwiazdki jak na standard tunezyjski akceptowalne . Pokoje codziennie sprzątane,czysto klima ok . Posiłki ok wszystko nastawione na turystów francuskich. Cena adekwatna do standardu

Zalety

Baseny , otoczenie

Wady

Pokoje nie pierwszej młodości .

3.1
Ada

Chciałbym się z Państwem podzielić opinia na temat Hotelu Zodiac. Była m wiele razy w różnych Hotelach i naprawdę nie jestem wybredną osobą, ale ten hotel to jakiś koszmar. Pokój stary Gierek. Bardzo mała łazienka, dwie osoby nie zmieszczą się. Po za tym dostałam pokój od strony ulicy, gdzie obok była dyskoteka do 2 w nocy i nie dało się spać Pierwszy raz w życiu nie miałam co jest, nawet frytki i pizza były okropne. Nic nie doprawione. Po Herbatę, kawę kolejka do Baru, jakiś cyrk. jedynie to ciasto było smaczne. Moim następnym niemiłym zaskoczeniem był bar na płatny bar na plaży, pierwszy raz spotkałam się z taka sytuację. Plus to tylko morze , na zjeżdżali nie byłam wiec się nie wypowiadam.

Zalety

Wady

Mnóstwo począwszy od jedzenia do pokoju

Słabe jedzenie, mały wybór. Na śniadania lejąca się jajecznica pewnie z proszku, jajka sadzone ociekające tłuszczem. Jeżeli chodzi o jedzenie dla dzieci to tylko naleśniki i nie dorobione frytki. Między posiłkami przekąski to był żart tylko naleśniki i resztki ciasta ze śniadania, lodów brak. Baseny fajne ale zjeżdżalnie działają od 10.30 do 12.30 i dopiero od 15. Animacje słabe. W hotelu można wymienić pieniądze ale dają lewe papiery i później na lotnisku nie można wymienić z powrotem na euro bądź dolara. Polecam wymienić na lotnisku dostaniecie prawidłowy dokument. W pokojach brak czajnika taka informacja dla osób z bobaskiem.

Aga

Hotel przecudowny z małym mankamentami , jedzenie pyszne różnorodne , obsługa przemiła , oraz bardzo pomocna . Miasto Hammamet ( Jasmine) śliczne , naprawdę jest co zwiedzać, Marina, Medina - prześliczna brak mi słów. Ocena ogólna 10/10

Zalety

Aqua park , codzienne animacje , super obsługa

Wady

zapach chloru zmieszany z stęchlizną - jedyna wada do której mogę się przyczepić

Polecam, to był przyjemny wypoczynek. Jedzenie: smaczne. Pokój: ładny, czysty. Obsługa: miła, zawsze pomocna. Plaża niedaleko. Bardzo fajne zjeżdżalnie, baseny.

Zalety

Wady

Nie mamy się do czego przyczepić.

5.3
Janina

Hotel duży , ładne baseny, jedzenie smaczne i urozmaicone

Wady

Nie działajace sprzęty w pokoju- lodówka, telewizor, suszarka do włosów . Brak reakcji recepcji na zgłoszenie. Zapach (smród) z kanalizacji w pokoju i na korytarzu

5.9
Adam

Przy sprzątaniu pokojów zabierają ręczniki do prani i nie zostawiają świerzych trzeba czekać kilka godzin aż te zabraną wrócą z prania.

Zalety

nie ma żadnych dodatkowych zalet. zwykły afrykański stanfard

Wady

jak to w afryce do drinków dają wiecej lodu i coli niż alkoholu.

Ogólnie hotel na 3,5 gwiazdki ,łazienki do remontu ,śniadania mały wybór obiad i kolację to jest wybór ,malo owoców,dobre drinki ,animacje w języku francuskim

Zalety

Blisko lotniska dobre drinki ,obiady i kolację dużo leżaków nie ma problemu ze znalezieniem

Wady

Łazienki do remontu ,słabe śniadania ,animacje mało po angielsku więcej francuskiego a Polaków dużo ogólnie w hotelu ,plaża kiepska leżaki brudne płatne napoje na plaży

Zodiac