Blue Sea Lagos de Cesar

3.4

Hotel dość skromny wymaga odnowienia jak na sporą ilość pokoi ma tylko do dyspozycji jeden basen stołówka oraz bar nie są za duże także decydując się na ten hotel w okresie wakacyjnym nie będzie dobrym wyborem złaszą z dziećmi .Bylismy z początkiem listopada w hotelu sami seniorzy czułam się jak w sanatorium dobrze że okolica jest piękna i rekompensowała wszystko

pokoje junior suite (sypialnia i "salon") z balkonem od strony morza - takiej przestrzeni jeszcze nie miałem w żadnym hotelu. Uprzejma obsługa. czysto. Poza odnowioną recepcją i restauracją wkraczamy w zeszłe stulecie, i to już od wind. Basenik hotelowy zewnętrzny gł ok. 1,5 m, długości na trzy-cztery wymachy ramion. Z innych atrakcji nie korzystaliśmy.

Hotel bardzo przyjemny,bardzo miła i pomocna obsługa, codziennie sprzątanie na życzenie i wymiana ręczników . Jedzenie wyśmienite, różnorodne i każdy znajdzie coś dla siebie.Spokojna okolica i pomimo bliskości ulicy nie było słychać hałasu. Z bardzo dużego balkonu był widok na ocean i La Gomerę. W okolicy hotelu i po drodze na plażę sklepiki i bary. Hotel oddalony kilka minut spacerkiem od publicznej plaży, która nigdy nie była zatłoczona. Bardzo dobra lokalizacja jeśli ktoś wybiera się na wycieczki. Wystarczająca ilość leżaków przy basenie.

Hotel jak dla 2 osób (pary) o preferencjach imprezowych? Nie będzie dobrym wyborem. My z partnerem jesteśmy z natury spokojnymi duszami, które cenią sobie spokój. Na urlop jeździmy po to aby zwiedzać a nie imprezować. A rejon w którym znajduje się ten hotel jest przepiękny. Blisko plaża z czarnym piaskiem oraz z kamieniami. Do wyboru do "koloru". Jedzenie w hotelu jest przepyszne! W pokojach? czysto. Jedyny minus kanalizacji. Brzydki zapach wyczuwalny w niektórych miejscach hotelu.

Hotel czysty, obsługa miła. Cena adekwatna do stanu.

Nazwa  Blue Sea Lagos de Cesar
Miejsce  Hiszpania / Teneryfa / Puerto de Santiago
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, rowery, golf, parking

Playa de la Arena - publiczna, piaszczysta plaża z ciemnym wulkanicznym piaskiem ok 400 m od hotelu, łagodne zejście do morza.

Świetne położenie: ok. 300 m od centrum Peurto Santiago, ok. 150 m od sklepów i barów.

Ok. 3 km od najwyższych na wyspach Kanaryjskich klifów Los Gigantes.

Idealne miejsce zarówno dla osób aktywnych jak i chcących solidnie wypocząć.

4.9
5.1

3.4

Wyświetlono 101 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
4.3
Agata

Pobyt - Listopad 2025

Zalety

Ogromna zaletą hotelu jest położenie w którym się znajduje . Blisko Los Gigantes oraz plaży Playa de la Arena z czarnym piaskiem wulkanicznym. .

Wady

Byłam w hotelu po sezonie więc nie wiem czy to miało wpływ na ilość jedzenia na stołówce . Bardzo mały wybór monotonne jedzenie . Największa wadą było to że woda nie jest dostępna cały czas tył w godzina posiłków więc trzeba było zaopatrzyć się samemu w sklepie aby mieć co pić w pokoju .

Jerzy

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Dobre położenie. Codzienne sprzątanie i wymiana ręczników (trzeba rzucić do wanny). Armatura w łazience stara, ale działa bez zarzutu. Na ścianie pojemniki z mydłem.Czajnik i dwie filiżanki, lodówka, na wyposażeniu. W "salonie" kącik kuchenny i telewizor. Skromny pakiet powitalny z herbat i kawy. Czysto - w pokojach, na korytarzach, na stołówce. Mieliśmy HB. ale za dopłatą 4 euro od osoby można na kolacji zamienić je w all inclusive - i alkohol (wino i piwo, takie sobie) do oporu, jak ktoś musi.

Wady

to, że stare płytki i armatura, pewnie pamiętające czasy gen. Franco, to pal sześć, bo czysto, żadnej pleśni, zacieków, wszystko działa. Ale wanna z ceratową zasłonką to trochę obciach, nawet dla mnie. aneks kuchenny - stary i spękany drewniany blat, boazeria, wszystko pomalowane na olejno, w narożnikach kilo kitu, żeby zakryć szpary. Ale poza tym odstręczającym "vintage" - jw., czyli czysto. Windy - dawno do wymiany. W jednej zawiesiliśmy się. Jedzenie - po tygodniu mieliśmy dość.

Karina

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Czystość, jedzenie, lokalizacja, obsługa.

Wady

Łazienka wymaga drobnego remontu.

Klaudia

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Lokalizacja, jedzenie, spokój, czystość

Wady

kanalizacja

Rafał

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel czysty, obsługa miła. Cena adekwatna do stanu.

Zalety

Położenie Ładna okolica Basen Jedzenie

Wady

Hotel przechodzi remont. Część pokoi jest w starym stylu ale nie jest zaniedbana.

Krystyna

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel bardzo czysty i zadbany. Mimo, że nie należy do najnowszych , a od ostatniego remontu upłynęło już trochę czasu co widać po "wystroju" to uważam, że absolutnie nie ma na co narzekać. Pokoje były bardzo czyste i pachnące, sprzątane codziennie. Hol i części wspólne również bardzo czyste. Obsługa bardzo miła. Jedzenie bardzo dobre - bardzo różnorodne i nigdy niczego nie brakowało. Codziennie wieczorem jakieś atrakcje dorosłych.

Zalety

Miła pomocna obsługa. Świetna lokalizacja

2.3
Tomek

Pobyt - Luty 2025

Hotel dla mało wymagających. Sprzątanie słabe. Jedzenie monotonne i bez fajerwerków. Pokój - część sypialna odnowiona i bardzo wygodne łóżko. Druga część pokoju (ta z sofa) jak za Gierka, stara skrzypiąca i niewygodna sofa. Na plus telewizor z multimediami. Łazienka do remontu. Ręcznik z recepcji za kaucją, ale na cały tydzień, inaczej płaci się 1 euro za pranie. Kaucja za kubek do drinków 1 euro, ale to akurat jest zaleta, nie ma śmieci nad basenem. Jeden rodzaj drinka na każdy dzień 😂. Basen mały ale wystarczający. Obsługa miła, pomocna. Tylko panie sprzątające ani słowa po angielsku. Jak ktoś się boi windy, to z tej pojedynczej lepiej nie korzystać, rzuca nią tak, że ma się wrażenie zbliżającej się katastrofy. Przy zatrzymaniu spada o 5 cm.

Zalety

Wygodne łóżko w sypialni; Miła obsługa; Kaucja za kubek do drinków - brak walających się kubków na basenie; Brak insektów; Duży pokój i taras; Położenie.

Wady

Sprzątanie - jest brudno; Sofa w pokoju nie nadaje się do spania; Winda powinna być wyłączona z użytku; Łazienka; Jedzenie monotonne; Płatne pranie basenowych ręczników.

Pobyt - Styczeń 2025

Czułam się w tym hotelu bardzo dobrze, jedzenie ok, obsługa bardzo miła,uśmiechnięta, pomocna. Cicho bez zbędnych hałasów pomimo,że pokój miałam nad kuchnią. Najbardziej ceniłam położenie hotelu: z jednej strony 3 kroki do oceanu, z drugiej widok na Teide. Bardzo ładna miejscowość,kameralna, bez tłumów.

Zalety

Położenie hotelu oraz spokój i miła atmosfera

Wady

nie zauważyłam

5.2
JOLANTA

HOTEL SŁĄBY,NIE DO KOŃCA POSPRZĄTANY.MAŁY BARDZO BASEN,JEDZENIE SŁABE NIE SPEŁNIA STANDARTU 4 GWIAZDEKWYSPA JAKO MIEJSCE CIEKAWE,WARTE POBYTU

Zalety

JEDYNIE POŁOŻENIE

Wady

OGÓLNY NIEPORZĄDEK,BRUDNE ŁAZIENKI ,SŁABE JEDZENIE.KAWA TYLKO DOSTĘPNA PRZY SNIADANIU,PÓŻNIEJ TYLKO W BARZE.JAKOŚĆ POTRAW SŁABA,PRODUKTY Z NAJNIŻSZEJ POLKI,SOKI ROZWODNIONE.

3.3
Jarek

Hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki . Ogólny standard porażka. Recepcja robi dobre wrażenie bo jest po remoncie, reszta dno. Winda mała , masz wrażenie jakby miała się zaraz rozpaść 😐 Jedzenie nie dobre chociaż zdarzały się wyjątki, mało urozmaicone. Śniadania codziennie te same . Pokoje i łazienki dawno remontu nie widziały . Cieknąca klimatyzacja gdzie w nocy obudziłam się w zalanym łóżku. Animacje tragedia. Lepiej bawilismy się na balkonie słuchając muzyki na żywo z hotelu na przeciwko "costa Los Gigantes" Kubki płatne 1 e, jeżeli nie chcesz płacić za każdym razem musisz mieć je przy sobie ciągle. Ogólnie wrażenie jest na nie i nie polecamy. Blisko do plaży z czarnym piaskiem.

Zalety

Codziennie sprzątanie, miła i uśmiechnięta obsługa

Wady

Jedzenie, animacje - bingo i karaoke ??, mały basen zamykany o 19,

LIUDMYLA

Bardzo czysto, fajnie w numerze, wyżywienie słabo

Zalety

bardzo czysto

Wady

za dużo mały basen, bez WF

2.4
Karolina

Nie polecam! Jedyny plus to nienajgorsxy pokój który był naprawdę sprzątany. Natomiast łazienka wymaga remontu.. Jedzenie okropne. Codziennie to samo I joe było w czym wybierać. Makaron i ryż. Na śniadania fasolka i kiełbaski dla Anglików. Jedyne co mogliśmy jeść to jajko sadzone. Ale najgorsze były brudne naczynia!!!! Nigdy sie z czymś takim nie spotkałam. Wyglądały jakby były tylko przepłukane. Wstrętne! Basen mały. Otwierany dopiero o 10.00 i ani minuty szybciej! Nie można grać w nim.w piłkę..tragedia. Nie polecam!!!!

Zalety

Polozenie

Wady

Wszystko

3.1
Ann

Niestety nie polecam. Hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki. Śniadania niesmaczne, jakość produktów typu szynka,sałatki,owoce raczej marna. Brak kosmetyków w łazience, papieru też zdarza się, że nie ma. Pokoje w miarę odświeżone. Niestety okna całkowicie nieszczelne i tu uwaga ,przy Fieście, która się odbywa w lipcu nie da się po prostu spać. Obsługa recepcji całkowicie ignoruje prośby gości. Mimo,że łatamy kilka razy w roku,po raz pierwszy jesteśmy bardzo niezadowoleni. Jeśli macie małe dzieci, absolutnie nie wybierać tego hotelu.

Zalety

Bliskość od lotniska.

Wady

Słabe posiłki,nieszczelne okna,hałas w nocy.

Jacek i Beata

Hotel bardzo dobry. Obsługa miła i pomocna. Jedzenie smaczne i urozmaicone. Pokój a właściwie salon z aneksem i sypialnia oraz duży taras to prawie kawalerka 50 m2. Klimatyzacja w salonie i druga w sypialni bez zarzutu. Lodówka i sejf. Jedyny słabszy punkt to basen hotelowy raczej mały.

Zalety

Sprzątanie codzienne. Jak jechaliśmy na wycieczkę o 6 rano bez problemu otwierano nam restauracje i mogliśmy zjeść śniadanie które normalnie zaczynało się o 8. Taką opcję należało tylko zgłosić w recepcji dzień wcześniej ale czasami niekoniecznie ponieważ inni to robili. Przyzwoita siłownia do spalania po przejedzeniu.

Wady

Mały basen i teren wokół niego

4.1
Wiesław

Pobyt - Maj 2024

Hotel oceniam pozytywnie, jest oczywiście kilka minusów takich jak brak kosmetyków żelu, mydła, bywało że i papier toaletowy nie był uzupełniany. Pan animator przed kolacja sprawdzał obecność z listą, żeby nikt nie przyszedł 2 razy na kolację, śniadania monotonne codziennie to samo, obiady i kolacje ok, obsługa restauracji faworyzuje gości hiszpańsko jezycznych.W tej grupie cenowej hotel jest ok, jeżeli ktoś oczekuje czegoś więcej to trzeba dołożyć i szukać czegoś innego.

Zalety

Wady

Brak kosmetykow Kubeczki plastikowe za 1 € depozyt Brak papieru toaletowego

Mirosława

Pobyt - Kwiecień 2024

fajny hotel. Co prawda nie zasługuje na 4☆ ale był ok. Dobre jedzenie. Duże apartamenty. Blisko do centrum.

Zalety

dwu pokojowy apartament z sypialnią. Super animator. Człowiek Orkiestra. Wszędzie było go pełno. Na basenie prowadził konkursy. Prowadził aerobic w wodzie. A wieczorami zabawiał towarzystwo na animacjach w kawiarni np.karaoke. Super facet

Wady

ok

Romuald

Pobyt - Marzec 2024

Idealne miejsce na spokojny wypoczynek i wyprawy do atrakcji, jakie oferuje Teneryfa.

Zalety

Doskonale położony, w centrum miejscowości. Blisko piękna plaża, restauracje i sklepy. Bardzo dobra komunikacja publiczna. Schludne, przestronne i czyste pokoje. Bardzo smaczne posiłki. Obsługa miła i uczynna. Blisko do El Teide, parku narodowego, który jest przepiękny!

Wady

Nie mam żadnych zastrzeżeń i nie zamierzam szukać ich na siłę. :)

Wioletta

Pobyt - Marzec 2024

Hotel z zewnątrz wygląda ładnie,ale pokòj Junior sweet do remontu,meble w pokoju stare.Czysto w hotelu.Łazienka w pokoju do remontu.Obsługa hotelu bardzo miła i pomocna.Jedzenie było dobre.Animacje wieczorne bardzo słabe (karaoke).

Zalety

Hotel znajuje się blisko plaży.Piękna miejscowość Puerto.de santiago.Blisko klifòw Los Gigantes.Blisko hotelu,sklepy,bary,restauracje,przystanki autobusowe.Do wulkanu blisko.

Wady

Hotel do remontu.Zwłaszcza łazienki w pokojach.

Marianna

Pobyt - Luty 2024

Hotel oceniam bardzo pozytywnie ; czysto, wygodnie. Oddzielna część sypialna z dużą szafą ubraniową, wygodne podwójne łóżko , również część dzienna z sofą, ławą i telewizorem.Z obu pomieszczeń wyjście na taras ze stoliczkiem, fotelami i co bardzo ważne suszarką.

Zalety

Suszarka na tarasie

Wady

Może przydałby się zestaw do parzenia kawy i herbaty w pokoju

Natalia

Pobyt - Styczeń 2024

Bardzo udany pobyt, pomocny cały personel, począwszy od recepcji bo restauracje. Jedzenie bardzo dobre, świeże i smaczne, może nie był szeroki wybór ale każdy spokojnie mógł znaleźć coś dla siebie

Zalety

Posiłki, pomocny i miły personel mimo że bardzo ciężko pracujący

Blue Sea Lagos de Cesar