Eftalia Village

3.9

Polecam w 100 % mega pięknie jedzenie pyszne Dzieci zadowolone Wróciła bym tam na pewno jeszcze raz Pogoda dopisała było 31st

Hotel oceniam na słabe cztery,pokój był ok ale swoje lata świetności ma już za sobą,panie sprzątające co prawda są codziennie ale skupiają się tylko na pościeli a reszta sprzątana jest po łebkach.

Pokoje czyste, miła opsluga, atrakcje na basenie, wyżywienie duży wybor

Zaletą są domki z apartamentami wśród bujnej zieleni

Ładnie wokół, zielono ,palmy, drzewa cytrusowe,blisko do plaży i baseny nad morzem. Całe zaplecze gastronomiczne i rozmieszczenie atrakcji na kompleksie hotelowym 6+

Nazwa  Eftalia Village
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rozrywka i życie nocne, parking

Atrakcyjne położenie: 4 km od Konakli, 5 km od Avsallar, 18 km od Alanyi.

Bogata oferta rekreacyjna: aquapark z kilkunastoma zjeżdżalniami, 3 baseny.

Tylko 50 m do piaszczysto-żwirkowej plaży (przejście ulicą lub kładką).

Wysoki poziom obsługi hotelowej.

3.9

Wyświetlono 374 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Jedzenie mega dobre Zewnątrz jak z bajki Zjeżdżalnie dla dzieci na plus Bardziej blisko plaża

Wady

Pokoje oczekiwałam vos lepszego Woda ledwo leciała Spłuczka z ubikacji leciała woda Brak klamek na balkonie

Radek

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Piękna aleja obsadzona drzewami owocowymi co w październiku robi wrażenie,fajne baseny ze zjeżdżalniami

Wady

Pierwsze wrażenie było słabe jak na te wszystkie pałacowe hotele(ale wiedziałem że jadę do niskiej zabudowy)tak więc jeśli szukacie luksusów to nie tam,podczas posiłków straszne tłumy a z tym kolejki przy posiłkach a później szukanie wolnych stolików(podpowiedź ode mnie to śniadanie bardzo wcześnie a kolacja tak dopiero godzinę po rozpoczęciu wydawki.)

Aldona

Pobyt - Wrzesień 2025

Pokoje czyste, miła opsluga, atrakcje na basenie, wyżywienie duży wybor

Zalety

Położenie blisko morza

Wady

Zaduzo małych dzieci w tym samym czasie

Sławomir

Pobyt - Wrzesień 2025

Zaletą są domki z apartamentami wśród bujnej zieleni

Zalety

Czystość i bardzo dobra kuchnia

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Czysto, pokoje ładne, przestronne, klimatyzacja, tv,Wi-Fi, balkon. Ocena 6+

Wady

Brak ciszy nocnej, zamykane baseny o godz 17 bardzo mała oferta darmowych drinków w ofercie all-inclusive (rozwodniona whisky, gin.i piwo)za resztę trzeba było płacić i to nie mało

1.0
Daniel

Pobyt - Sierpień 2025

Jestem nie zadowolony panuje tam rasizm grupowo przenoszone grupowo do innego hotelu zakupiłem wakacie zakupiłem w wrześniu 2024 po przyjeździe byłem zaskoczony tym co mnie spotkało nie polecam

Wady

W recepcie panuje rasizm

Dagmara

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel wspaniały. Byliśmy rodziną 2+2. Po przyjeździe od razu zaproszono nas na kolację. Po kolacji podwózka meleksem pod pokój. Pokój w sam raz. Jedyny minus to nieprzemyślany montaż klimatyzacji (nad samym łóżkiem). W pokoju balkon. Sprzątany codziennie, ręczniki również wymieniane codziennie mimo informacji, że co 2 dni. Sam hotel bardzo zielony, czysty. Obsługa sprawna. Na kolacji tłum, ale to ludzie sami generują kolejki stając po co czego brać nie będą. Łatwo można pobrać jedzenie szybciej. Na stołówce różne dania, każdy znajdzie coś dla siebie. Baseny od wyboru do koloru. Wyspa to raj dla dzieci. Różne aktywności: zumba, piłka w wodzie, piana party, codzienne animacje na village i show w amfiteatrze na wyspie- nie można się nudzić. Leżaki i parasole dostępne cały czas- jak nie ma to zaraz miły Pan donosi. Na wyspie większość atrakcji płatna- skorzystaliśmy z tyrolki i dzieciaki mówiły, że było WOW. Zjeżdżalnie na wyspie skrupulatnie sprawdzana wysokość dziecka. Wszędzie ratownicy. Niestety zdarzają się akcje w kupą w basenie (1 raz, ale plaga, że prawie wszystkie dziecięce zamknięte). Plaża kamienisto-zwirkowa. Ludzie pozostawiają po sobie straszny syf. Woda cieplutka w basenach i w morzu. Blisko bazarki, markety. Na pewno wrócimy do Eftalii, bo było świetnie.

Zalety

Duża ilość atrakcji dla dzieci. Wyśmienite dania. Wspaniały klimat tego miejsca.

Wady

Płatne drinki. Klimatyzacja nad łóżkiem.

2.3
IWONA

Pobyt - Sierpień 2025

Stanowczo odradzam i przestrzegam przed wakacjami w hotelu Eftalia Village ze względu na overbooking. Przylecieliśmy 3.08 o 6.00 w 8 osób (4 dorosłych i 4 dzieci) i nie przyjęto nas , mimo że Anglików i Niemców kwaterowano na bieżąco i wolne pokoje były (DYSKRYMINACJA I RASIZM). Zmuszono nas, mimo zdecydowanego sprzeciwu, do przeniesienia (...)(...)

Rafal

Pobyt - Sierpień 2025

Rewelacyjny typowo rodzinny. Pokój relatywnie duży i bardzo czysty. Piękna przestrzeń wokół hoteli..

1.0
Marcin

Pobyt - Sierpień 2025

Miał to być wymarzony urlop w Eftalia Village, a skończyło się na rozczarowaniu. Po przybyciu na miejsce tylko poinformowano nas że jest overbooking i hotel nie ma żadnych wolnych miejsc. Nie pomogło siedzenie przez 8 godzin w recepcji -najpierw prośba - później groźba - panowie z recepcji z kamienną twarzą tylko mówili że możemy tu nawet spać na tej recepcji ale pokoju nie dostaniemy (tego dnia potraktowano tak w zasadzie wszystkich (a napewno wszystkich Polaków i Rosjan ) - dziesiątki rodzin wywożono do innego hotelu i nie tak jak inni pisali do innego hotelu ich sieci! Całkiem innego obiektu! Bez żadnej zgody przeniesiono nas(...)Cały plan wakacji legł w gruzach. Czuliśmy się oszukani – to nie była oferta, za którą zapłaciliśmy. Złożyliśmy reklamację o zwrot kosztów i rekompensatę, ale wakacji nikt nam już nie odda. Nie polecam i ostrzegam przed taką organizacją wyjazdu. A największy żal mamy do wakacje.pl - czytając (już niestety po fakcie) opinie czy to Google, FB a nawet ich stronie okazuje się że jest to w tym obiekcie po prostu standard i oni o tym dobrze wiedzą! No ale po co zrezygnować z takiego obiektu skoro można na nim tak fajnie zarabiać (a przy okazji rozwiązać problem z zapełnieniem miejsc w obiekcie którego mało kto świadomie by wybrał a napewno już nie za te pieniądze które płaci się za eftalia village…) paru oszukanych ludzi jeszcze nikomu nie zaszkodziło przecież. A jak mawia klasyk „cóż szkodzi obiecać…”

Zalety

Brak - nie zakwaterowano nas w tym hotelu także takich nie stwierdzono!

Wady

J.w

3.4
Daniel

Pobyt - Sierpień 2025

Nigdy więcej nie trafię do tego hotelu 100% w overbooking zostałem w innym hotelu chociaż pół roku wcześniej zamawiałem ten hotel na szczęście tamten okazał się lepszy niż ten pomimo iż korzystałem z dwóch hoteli na raz więcej do niego nie zawitam

Wady

Wszystko począwszy od robienia ludzi w ciu po brak wszystkiego brak wynoszenia jedzenia na basen i brak różnorodności drinków i napoi

Aneta

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel spełnił nasze oczekiwania. Teren hotelu jest bardzo ładny i zadbany. Przepiękny deptak prowadzący z pokoi do restauracji czy basenów. Wszędzie zielono i czysto. Na terenie hotelu są 3 baseny, jeden ze zjeżdżalniami, drugi tylko dla dorosłych i trzeci największy z atrakcjami prowadzonymi przez animatorów. Jedzenie bardzo dobre, jest po prostu wszystko i bardzo różnorodnie. Na stołówce jest również bardzo czysto. Obsługa jest miła. Hotel ma dużo gości, podczas kolacji są kolejki i jest bardzo głośno. Otrzymaliśmy duże, przestronne pokoje. Codziennie były sprzątane z wymianą ręczników. Łazienki również ok. Zjeżdżalnie dostępne na terenie hotelu ale można również korzystać ze zjeżdżalni i innych atrakcji sąsiadującego hotelu z rodziny Eftalii. Podziemne przejście na plażę. Plaża ładna, żwirkowa, czysta. Morze czyste i ciepłe. Bardzo fajne animacje dla dzieci i dorosłych. Hotel godny polecenia dla rodzin z dziećmi ale nie tylko.

Zalety

Czystość, jedzenie, duży wybór zjeżdżalni, animacje

Wady

Wifi dostępne tylko w lobby i na basenach, w pokoju bardzo słabe lub wcale. Bardzo głośna muzyka na basenach.

Marcin

Pobyt - Lipiec 2025

Witam. Po niewielkiej dopłacie przenieśliśmy się do Eftalia Marine, więc na temat Village mogę powiedzieć tylko tyle że otoczenie było naprawdę ładne i czyste. (...)

Zalety

(...)

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel w miarę czysty i zadbany. Jedzenie monotonne, jedynie kolację były urozmaicone i smaczne. Niestety w pokoju zginęły nam rzeczy.

Zalety

Baseny, pokoje w miejscu oddalonym od części rozrywkowej hotelu, masę atrakcji z których można skorzystać wieczorami. Blisko market i bazar (ok 100-200 m od hotelu). Dużo zieleni w hotelu, miło się spaceruje, otoczenie jest przyjemne.

Wady

Jedzenie monotonne i nie najlepszej jakości. Idzie to przeżyć przez okres urlopu. Brak Wi-Fi w pokojach. Dostępne jest tylko w miejscu publicznych, na szczęście na basenach też łapie trochę.

Pobyt - Czerwiec 2025

Eftalia Village- hotel składa się z wielu dwupiętrowych domków, więc nie czuć takiego przytłoczenia, jak w dużych hotelach. Sporo zieleni, czyste pokoje. Za drobne napiwki pani sprzątaczka kręciła nam różne figurki z ręczników. Mieliśmy zarezerwowany jeden pokój rodzinny, ale po przyjeździe zaproponowano nam (...) do dwupokojowego mieszkania za 100 € z czego skorzystaliśmy. Ogólnie w samym hotelu dużo ludzi , w czerwcu byli to w większości Polacy i Brytyjczycy. Restauracja w godzinach otwarcia korkuje się z uwagi na dużą liczbę gości i czasem ciężko znaleźć wolny stolik. Podobnie jest z hotelowym basenem. Od 8 rano można rezerwować Leżaki ręcznikami i jeśli przyjdziecie koło dziesiątej, kiedy otwierane są zjeżdżalnie, właściwie nie ma już szans na znalezienie wolnego leżaka. Do dyspozycji wszystkich hoteli Eftalia jest też wspólna „wyspa” z dużym aqua parkiem i wieloma atrakcjami, w tym całkiem fajnymi przedstawieniami wieczorem. Gorąco polecam hotelowe spa, za 50 € można mieć 90 minutowy zabieg obejmujący m. In. Peeling i łaźnię turecką oraz masaż balijski. Do tego dzieciaki dostały masaż pianą, saunę i maseczkę w cenie. Naprawdę warto- łaźnia i masaż super! szczególnie na początku pobytu, żeby przygotować ciało do ładnej opalenizny. Ogólnie hotel fajny dla rodzin z dziećmi, ale dosyć głośny i zatłoczony, więc jeśli ktoś szuka spokojnego miejsca relaks to raczej polecałabym inne miejsce. Nam pasował ze względu na dzieci.

Zalety

Hotelowe zabiegi Miła obsługa Bliskość do morza Hotelowy basen ze zjeżdżalniami

Wady

Dużo ludzi Zatłoczona restauracna

Pobyt - Czerwiec 2025

Pobyt w tym hotelu oceniam bardzo dobrze, dużo zieleni, dużo atrakcji dla dzieci, pokoje w dobrym stanie, sprzątane codziennie, do minibarku dokładana woda w butelkach codziennie, dużo zjeżdżalni dla dzieci i dla dorosłych, każdy znajdzie coś dla siebie, jedzenie w miarę urozmaicone, w piątek był dzień Turecki i można było tureckich przysmaków spróbować, polecam bardzo smaczne, większość o tym pisze, że przy basenach ze zjeżdżalniami nie ma drinków tylko piwo i trzeba iść do pool baru, jakoś to specjalnie nie przeszkadzało. Mniej Polaków, a więcej hałasujących Anglików. Ogólnie pobyt oceniam bardzo dobrze i polecam hotel dla rodzin z dziećmi , do plaży blisko tunelem pod ulicą i do wszystkich atrakcji na Eftalia Island. Wieczorami można tam iść na animacje, bądź na disco.

Zalety

Dużo atrakcji, baseny, zjeżdżalnie, dużo zieleni, smaczne jedzenie

Wady

Pokój mieliśmy usytuowany na trzecim piętrze przy ulicy i wjeździe do hotelu Eftalia Marine, gdzie przez całą noc podjeżdżały trąbiące autobusy, busy itp., prosiliśmy o zmianę pokoju, ale było pełne obłożenie, brud na plaży, wszędzie pełno papierosów, słabe drinki i to tyle co nam się nie podobało.

Tomasz

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel stworzony dla rodzin z dziećmi w wieku 2-6 lat oraz 12-16 lat. Wraz z żoną byliśmy w hotelu przez 2 tygodnie w okresie końcówka maja i początek czerwca. Wybierając ten hotel należy z dystansem podchodzić do opinii w internecie, zarówno tych pozytywnych jak i negatywnych. Postaram się opisać wszystko w jak najbardziej obiektywny sposób. Po pierwsze baseny i zjeżdżalnie. Jest to najmocniejsza strona hotelu. Baseny przy hotelu są ok, jest 6 zjeżdżalni, brodzik w cieniu co jest plusem i minusem ponieważ chroni od słońca jednak woda w brodziku jest bardzo zimna nawet w upalny dzień. Niestety ważna informacja, aby dostać się do najlepszych atrakcji które są dostępne na "wyspie" trzeba pokonać bardzo długi odcinek spacerem, z naszego pokoju do atrakcji dla 5 latki był to ponad kilometr spaceru. Jeśli chodzi o baseny to niestety obowiązuje wojna o leżaki. Dosłownie wojna. Baseny z najlepszymi atrakcjami na wyspie są przewidziane dla 4 kompleksów hotelowych, 90% leżaków jest już zajętych o 8:00 rano. Bywa tak, że zajęliście leżak, odpoczywacie, obok osoba A zajęła sobie leżaki kładąc na nim ręcznik po czym osoba B przywłaszcza sobie ten leżak i idzie z nim 5 metrów dalej. Osoba A przychodzi po 2 godzinach o robi Wam awanturę podejrzewając Was o przywłaszczenie zarezerwowanego leżaka. Takich awantur odbywa się tam kilka w każdej godzinie. Nie wierzcie w komentarze że leżaków jest wystarczająco dużo, są w ogromnym deficycie zarówno przy basenach hotelowych jak i na wyspie i jest to ogromnie uciążliwe podczas całego pobytu. Odechciewa się czasami wakacji. Obsługa jest bierna Jeśli chodzi o pokoje to szału nie ma, nie jest to 5 gwiazdek, niektórych może to zrazić jednak spokojnie da się tam spędzić 2 tygodnie w pełnym komforcie, nie czepiałbym się tego tak mocno jednak zaznaczę ponownie, nie jest to standard 5 gwiazdkowy. Jeśli chodzi o jedzenie to jest na plus, ponownie bez wielkiego szału ale zdecydowanie nie można mówić o monotonii, to brednie. Codziennie jest inne menu tematyczne, w każdy piątek jest dzień turecki, są również codziennie te same pozycje dla osób które nie lubią nowych smaków. Jedzenia jest mnóstwo, niczego nigdy nie brakowało, wybór jest bardzo duży. Niektóre potrawy są lepsze inne gorsze jednak każdy znajdzie coś dla siebie. Sama restauracja ma inny minus – kolejki. Niestety najczęściej pojawia się to zjawisko przy kolacji, bywało, ze kolejki aby wejść do restauracji ciągnęły się po 30 metrów, w restauracji ścisk i tłok i zdarzało się ze brakowało stolików. Trzeba czekać z talerzem w ręku aż ktoś skończy posiłek. Jedzenie na zewnątrz również odpada w porze kolacji ze względu na gęste kłęby ostrego dymu z dużego grilla, nie wysiedzicie tam nawet minuty bo się udusicie, temat cykliczny codziennie.

Zalety

- Aquapark, wiele zjeżdżalni zarówno dla mniejszych dzieci jak i dla dorosłych. Kilka basenów do wyboru - Animacje dla dzieci, podczas mini disco codziennie te same piosenki jednak naszej córce to odpowiadało, uwielbiała je. i tańczy poznane układy nadal długo po urlopie -Ładne otoczenie hotelu, dużo zieleni - Restauracja na plus, mnóstwo dobrego jedzenia

Wady

- Obowiązkowa rezerwacja leżaków, nie da się inaczej. Przed 8:00 rano 90% leżaków jest już zajęta. - Duże kolejki aby wejść do restauracji, tłoczno, bywało ze zabrakło stolików - Bardzo głośno w pokojach, powodem jest to, że drzwi do pokoi są z dykty gdzie szpara między drzwiami i podłogą ma około 5 cm. - Na każdym kroku nagabywanie na płatne zdjęcia, spa, drinki - Brak drinków w all - Lody wydawane przez 2 godziny, wartość tych lodów w pobliskim sklepie 0,3 euro

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel bardzo przyjemny, dużo zieleni, czysto. Pokoje spoko, nie ma luksusu ale czysto. Jedzenie każdy znajdzie coś dla siebie, trochę monotonie ale da się najeść. Fajne baseny i zjeżdżalnie. Dużo rodzin z dziećmi. Większość gości to Anglicy. Czysta plaża. Na terenie hotelu dużo sklepów z cenami jak na bazarze.

Zalety

dużo zieleni, czysto

Wady

W all inclusive tylko piwo i wino, brak drinków. Drinki tylko wieczorem i to z bardzo małą ilością alkoholu.

Aleksandra

Pobyt - Czerwiec 2025

Eftalia Village wydaje się być fajnym hotelem, nie mogę niestety ocenić pokoi, ponieważ żadnego nie dostaliśmy. Po przyjeździe okazało się, że mają overbooking i przerzucili nas do hotelu (...) oddalonego o jakieś 500m. Mogliśmy korzystać z infrastruktury i gastronomi obu hoteli, na nasze zawołanie był też samochód przewodzący nas pomiędzy hotelami. Niby fajnie, ale na dłuższą metę było to męczące, a czasami czekanie na samochód trwało dluzej niż spacer do drugiego hotelu. Niestety nie byliśmy wyjątkiem, zmiana hotelu jest tam powszechną praktyką, zwłaszcza na Polakach. (...) (w Village brudne talerze są zabierane, gdy tylko je od siebie odsuniesz, ),(...)Infrastruktura basenowa obu hoteli bardzo fajna, ale plaże brudne (śmieci, niedopałki, to co przyniesie woda - nikt tego nie sprząta). Poza hotelami też nie ma gdzie wyjść - brudna łąka, śmieci i baraki z podróbkami. Jeśli lubicie wieczorami pospacerować po okolicy to proponuję wybrać hotel bliżej ścisłego centrum Alanyi, która jest naprawdę przyjemnym portowym miasteczkiem.

Zalety

Baseny, restauracja

Wady

Plaża. Fakt, że nie dostałam w nim pokoju, mimo, że taki wykupiłam.

HONORATA

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel super polecam!Bardzo dużo zieleni drzewa bananowe , pomarańczowe. Baseny kilka , jak kto lubi spokojniejszy i bardziej szalone. Jedzonko pyszne i bardzo duzy wybór. Czysto też , Panie codziennie pytały czy sprzątać. Hotel spełnił nasze oczekiwania.

Zalety

Dobre jedzenie, klimatyzacja , zieleń.

Wady

O 23.00 zamykany bar .Na wakacjach wydaje się to jednak za szybko trochę.

Eftalia Village