Kavros Garden

3.3

Przepiękne położenie- widok na góry i morze z hotelu. Pokój bardzo przeciętny .Największy mankament brak czajnika . Jedzenie urozmaicone /wbrew opini/duży wybór każdy znajdzie coś dla siebie. Kawą nie trafiła w mój gust. Dlatego bardzo brakowało czajnika cz ekspresu.

Pobyt bardzo udany, pokoje czyste i przestronne, jedzenie dobre, każdy znajdzie coś dla siebie, baseny czyste, bardzo blisko do plaży, sklepów, stacji benzynowej, wypożyczalni samochodów. Super lokalizacja i baza wypadowa na dalsze wycieczki. Polecam

Hotel sam w sobie jest w porządku, jednak jedzenie to jedna wielka tragedia. Pomijając jakość i różnorodność potraw, która była niezadowalająca, to fakt, że większość dzieci i część dorosłych się zatruła, to już gruba przesada.

Hotel ok ....pokoje duże ładne...piękny widok z balkonu na góry i basen z 2 strony

Pobyt na wakacjach w tym hotelu oceniam najgorzej z możliwych!! Sam pokój w porządku, baseny również. Tutaj większych uwag nie mam, natomiast standard i jakość wyżywienia (co jest chyba kluczowe na wakacjach z dziećmi) była tragiczna! Jedzenie było nie tyle niesmaczne, co wręcz tragicznie obrzydliwe i nie zjadliwe! Czego konsekwencją po jednym dniu było zatrucie całej rodziny!! Wymioty, biegunka gorączka!! cały pobyt spędziliśmy w łazience!! DRAMAT!! W ofercie nie było również wspomniane, że opcja ALL INCLUSIVE jest MOCNO NACIĄGANA! dostęp do napoi ograniczony (kawa, herbata), przekąski również - kto pierwszy ten lepszy, basen otwarty w godzinach - 10-18.... no nic. Kwestia samej stołówki - brak miejsc, kolejka żeby wejść do środka by spróbować dostać choćby kawałek chleba (jedyne co dało się zjeść), brak sztućców, filiżanek, puste bemary, ale biorąc pod uwagę wygląd jedzenia i sam zapach to może lepiej, że były puste. Kawa podawana jedynie od 15:30-17:00, herbata również, wszystko to w termosach, rozcieńczone substytuty. Jako jedyni, z biura EXIM TOURS mieliśmy płatną klimatyzację, inne biura mają to już w cenie pobytu, brak wifi, nawet w części ogólnodostępnej. Ogólnie jestem rozgoryczona i rozczarowana pobytem, nie sądziłam, że pobyt na Krecie spędzimy w łazienkach....chorzy i modląc się żebyśmy nie trafili w szpitalu.

Nazwa  Kavros Garden
Miejsce  Grecja / Kreta / Kavros
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi, sporty wodne, rowery, bez paszportu

Hotel jest z jednej strony otoczony górami, a z drugiej turkusowym morzem.

W niedalekiej odległości od hotelu znajduje się długa, piaszczysta plaża.

Bogate zaplecze sportowe, m.in.: tenis stołowy, rzutki, bilard, koszykówka, siatkówka plażowa, kort tenisowy.

Z myślą o najmłodszych: wydzielona część basenu, pokój zabaw, animacje.

5.3
4.8
5.9

3.3

Wyświetlono 59 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Krystyna

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Położenie pomiędzy miastami, które zwiedzałyśmy, przystanek autobusowy przy hotelu. Hotel był miejscem wypoczynku po calodniowych wypadach. Obsługa miła i pomocna. Sprzątanie na życzenie i to jest w porządku.

Wady

Brak czajnika, możliwości zrobienia kawy czy herbaty, które w hotelowej restauracji nie trafiły w nasz gust. Nie było również dostępu do wrzątku mimo zapewnień iż jest ogólnie dostępny.

Karina

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Położenie, czystość, zadbane baseny, dobre jedzenie

Wady

Słabo działająca klimatyzacja

3.7

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Bliskość do morza i basen.

Wady

Jedzenie, brak opróżniania koszy na śmieci przez ponad tydzień i brak zmiany ręczników przez tydzień.

5.9
Gabriela

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Przestronne duże pokoje .... basen oraz widok na góry

Wady

Brak muzyki przy basenie... bardzo ubogie napoje i serwis....brak życia przy hotelu

2.9
Dagmara

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Nawet jeżeli znalazły się jakieś zalety, jakość jedzenia je przyćmiła. basen był duży i czysty, ale z racji zatrucia pokarmowego i ograniczenia czasowego nie było nam dane się nim cieszyć. Ilość gości nieadekwatna do ilości leżaków, ale to kwestia drugorzędna.

Wady

Jedzenie, jedzenie, jedzenie.... Serwis pokoju, prosiłam o świeżą pościel po rewolucjach żołądkowych, ale nie doczekałam się. NIE POLECĘ NIKOMU!!!

Paulina

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel ma super lokalizację, blisko przystanek autobusowy co czyni go idealna bazą wypadową do zwiedzania okolicy. Niestety minusem było jedzenie- bardzo monotonne i bez większego wyboru.

Zalety

Lokalizacja hotelu

Wady

Monotonne jedzenie

Dorota

Pobyt - Lipiec 2025

Wspaniałe wakacje spędzone w hotelu dla mnie i mojej rodziny! ❤️ Przepiękne widoki z basenowych tarasów - morze, góry, palmy, baseny. Zadbana infrastruktura, piękne ogrody, kwiaty. 🌸 Świetna baza wypadowa do innych urokliwych zakątków Krety - polecam wszystkim przejazd kolejką nad jezioro Kournas (20 minut), a także wypożyczenie auta i odwiedzenie najpiękniejszej plaży w Europie - Elafonisi (1,5 godziny), czy też wąwozu Kourtaliotiko z pięknym wodospadem (35 minut), do którego wiedzie malownicza droga wzdłuż wybrzeża. 🚗 Wśród gości hotelowych bardzo dużo rodzin z dziećmi - głównie Polaków, Włochów i Czechów. Bliskość sklepów, tawern, barów, restauracji dla pasjonatów kuchni regionalnej. 😋 Chętnie tu wrócę! 🥰 Polecam❣️

Zalety

👉Malownicze położenie, bliskość plaży i gór. 👉Duże i zadbane baseny. 👉Piękne tarasy i widoki. 👉Miła i pomocna obsługa.

Wady

Brak Wi-Fi, rowerów, siłowni/fitnessu. Przeciętne stołówkowe jedzenie.

Mariola

Pobyt - Lipiec 2025

Polecam gorąco! Jedzenie dobre i duży wybór. Kompleks hotelowy super połączenie

3.9
Mirek

Pobyt - Lipiec 2025

Najgorszy pobyt w hotelu w mojej 25 letniej historii jeżdżenia po europie. Skandalicznie!!!!!!!!!!!!!!!!!! paskudne!!!!!!!!!!!!!!!! jedzenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przechodzenie przez drogę krajową bez pasów na posiłki kilka razy dziennie. Wi-Fi widmo - niby jest ale nikt nie widział żeby działało. Wyposażenie pokoi - niby aneks kuchenny w opisie, ale kuchenki brak (okap, lodówka, zlew). Kubki, talerze, sztućce dwa komplety dla czterech osób. Klimatyzacja u nas nie działała. Po zgłaszaniu, w połowie pobytu zmienili nam pokój. Brak szczotki do kibla, brak szczotki do zamiatania, więc chodzisz ciągle po piasku. Można zgłosić sprzątanie dzień wcześniej, ale po co fatygować ludzi. Nie każdy chce aby mu ktoś "grzebał" w pokoju. W wannie brak zasłony do prysznica. Wąż prysznica trzeba było ustawiać w jednej pozycji żeby woda leciała. Jak napuścisz więcej wody, to odpływ nie wyrabiał i kratką zalewało łazienkę. TV jest, kilka programów po niemiecku (w hotelu głównie Polacy, Słowacy). Niby pokazuje że radio i polonia1 jest, ale nic nie widać. Zawsze z Grecji przywoziliśmy fajne hity od nich. Nie był to nasz pierwszy pobyt w Grecji w hotelach na tym poziomie. Sam obiekt nie odbiega mocno od std. Za to jedzenie to jawne oszustwo. Do spania i miejsca wypadowego polecam jak cena będzie dobra.

Zalety

Dobra lokalizacja blisko piaszczysto-kamiennej plaży. Przestronne pokoje. Przyzwoity basen jak chcesz popływać. Brodzik dla dzieci mały. Ogólny stan zewnętrzny dobry. Kilka dobrych tawern w miasteczku (ważne!) Kilka wypożyczalni samochodów w miasteczku.

Wady

Jedzenie to jawna kpina. Monotonne, najniższej jakości, bez smaku. Zwierzęta na ubój są lepiej żywione. Jadalnia dla 3 hoteli w budynku Beach, trzeba przejść przez bardzo ruchliwą drogę. Mnóstwo ludzi. Kilkanaście stolików na zew, reszta musi jeść w pomieszczeniach bez klimatyzacji w zaduchu. Napoje - słodzone kolorowe Mimo informacji o zakazie rezerwowania leżaków ręcznikami, nikt tego nie pilnuje. Nikt też nie pilnuje palaczy, palą gdzie popadnie (łącznie z posiłkami). WiFi widmo - nie działa

Alena

Pobyt - Lipiec 2025

Odpoczywałam w tym hotelu pod koniec lipca. Bardzo mi się podobało – hotel jest bardzo czysty, pokoje są przestronne, cały teren również bardzo zadbany. Morze jest przepiękne, plaże szerokie i długie, wejście do wody jest łagodne. Personel jest bardzo uprzejmy, wszyscy są mili i serdeczni. Jedzenie również bardzo smaczne – codziennie coś innego. Może wybór dań nie jest ogromny, ale jak na hotel trzygwiazdkowy to naprawdę super. Mięso, ryby, owoce morza – wszystko było. Trochę mało wypieków i owoców, ale znów – to przecież tylko trzy gwiazdki. W okolicy jest gdzie pospacerować, są sklepy, wypożyczalnie samochodów itp. Jedynym minusem jest to, że czasami brakuje leżaków przy basenach i na plaży – to jedyna wada tego hotelu.

Wady

Brak leżaków czasami

Paulina

Pobyt - Lipiec 2025

Pokój bardzo duży,wszędzie czysto. Łazienka trochę gorsza.

Zalety

Piękne widoki blisko wszędzie, czysto . Duże baseny . Obsługa bardzo miła.

Wady

Jedzenie typowo stołówkowe, ale raczej każdy znajdzie coś dla siebie

4.7
ANGELIKA

hotel, fajny. klimatyczny, widoki super. obsługa miła i pomocna. all in słabe, drinki tylko 4 do wyboru. jedzenie mizerne mały wybór. pobyt pazdziernik 2024 tp. 31C

Zalety

widoki, klimat

Wady

jedzenie all in- daje tylko możliwośc 4 drinkow i podstawowych napoi

Lisa

Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w hotelu kavros beach. Bardzo dobra baza wypadowa, jednocześnie ciekawa okolica. Blisko miejsca warte zobaczenia takie jak słodkowodne jezioro czy gourgopolis. Miła obsługa służąca pomocom. Pokoje bardzo przestrzenne ale trochę za skromne/ mało przytulne. Jedzenie zmaczne i różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie. Dużym atutem jest plaża przyhotelowa z piaszczysta plaża i leżakami. Hotel też posiada kilka tarasów z pięknym widokiem na góry bądź wodę.

Zalety

* piaszczysta plaża * czysty obiekt * przemiła i pomocna obsługa

Wady

* skromne pokoje

Tomasz

Kavros Garden/Beach to miejsce dla cierpliwych i spragnionych słońca, którym nie przeszkadza niewysoki standard i muzyczny jazgot z pobliskich ośrodków wczasowych. O drodze krajowej, przecinającej na pół Kavros nie wspominam, bo o tym każdy, kto tam był, wie doskonale -:) Obsługa miła i pomocna. Jedzenie przez pierwsze trzy dni OK. Później zaczyna gonić w piętkę, a wędlinę, którą widziało się na śniadanie, można było dostrzec w zmodyfikowanej formie na obiad - czyli norma dla trzygwiazdkowych fregat greckiego hotelarstwa. Plaża z.....a! Okolica wspaniała. Do Rethymno - 16 km, Chani - 60 z hakiem, Knossos 99. Za ten "piniądz" - jak mawiał pewien pan, co kandydował z "Bydgoszczu", nie ma co więcej oczekiwać.

Zalety

Piękny ogród. Drzewa oliwne, trzydziestoparoletnie fikusy, palmy, albicje, granaty, juki, guajawy i majestatyczna araukaria przed samym wejściem do hotelu. Do morza raptem 50 metrów - z Kavros Beach., a nie Garden! Miła obsługa, zwłaszcza Labros - cierpliwy barman, biegunowe przeciwieństwo swojego kolegi z pierwszej zmiany, którego do życia ktoś podstępem najwyraźniej namówił, bo uśmiechał rzadko i tylko po napiwkach od Francuzów. Klasyczny model barejowskioego szatniarza.

Wady

Podstawową wadą jest droga krajowa, która przebiega w odległości zaledwie 30 m od hotelu.

4.3
Klaudia

Kreta przepiękna, chętnie wrócimy ponownie, aczkolwiek na pewno nie do tego hotelu. Bardzo słabe jedzenie, ogólnie nie jesteśmy wybredni, ale tutaj było bardzo kiepskie i cały czas to samo, mało różnorodnie.. Hotel jest podzielony, my dostaliśmy pokój w hotelu po drugiej stronie ulicy, przechodzenie przez ruchliwą ulicę codzienne na śniadanie i inne posiłki, było również zdecydowanie słabe i niebezpieczne. Jeśli chodzi o baseny to bardzo fajne, plusem jest to że z basenu w głównym hotelu można zejść schodkami na plażę. Bardzo blisko do jeziora Kournas, które jest przepiękne, można dojechać taksówką lub kolejką spod hotelu.

Zalety

-Baseny, blisko plaży -Bliska odległość do jeziora Kournas

Wady

-Zdecydowanie jedzenie - Hotel jest podzielony, w tym jeden z hoteli znajduje się po drugiej stronie ulicy, a więc trzeba codzienne przechodzić przez ulicę aby dostać się na śniadanie

5.2
Lesław

Hotel o standardzie średnim, brak możliwości zamykani drzwi balkonowych (tarasowych)

Zalety

Spokój w hotelu.

Wady

Słaby standard, sprzęt kwaterunkowy z lat 80.

Bożena

Super miejsce. Byliśmy tydzień we wrześniu 2024. Czytając wcześniej negatywne opinie byłam bardzo sceptycznie nastawiona do wyjazdu. Mój mąż dużo podróżuje i jest raczej wymagającym człowiekiem. Lokalizacja, otoczenie, wyżywienie oceniamy bardo dobrze, wręcz idealnie. Pokoje troszeczkę gorzej( przestarzałe wnętrza, czuć nieprzyjemny zapach kanalizacji) czyste

Zalety

Urozmaicone i bardzo dobre wyżywienie. Położenie, zagospodarowanie terenu przy hotelu, przemiła obsługa.

Wady

Nieprzyjemny zapach z kanalizacji( bolączka całej Grecji)

6.5

Jak na 3 gwiazdki ok. Cały kompleks hotelu to 3 osobne budynki, Kavos Garden rozdzielony drogą krajową, problematyczne przejście do restauracji.

Zalety

Cisza i spokój. W pobliżu wypożyczalnia aut i sklepy.

Wady

Aby dojść do restauracji trzeba kilka razy dziennie przebiec przez drogę krajową, nie ma przejść dla pieszych. Serwis tylko na żądanie. Smród kanalizacji.

Anastazja

Hotel składa się z trzech budynków, Apollo I to budynek główny, przy tym budynku znajduje się recepcja, restauracja z miejscami w budynku i w ogrodzie duży basen. Około 100 m dalej jest drugi budynek hotelu Apollo II również z basenem. Jest jeszcze Apollo apartamenty, jest to trzeci budynek kompleksu jest on około 300-400 m od budynku glownego, do apartamentów oferowany jest dowóz, ale nie korzystaliśmy, bo to dosłownie 5 minut spacerem. W budynku z apartamentami nie ma basenu, ale można korzystać z basenu który jest w hotelu zaraz obok, bo są zaprzyjaźnieni. Za to jest piękny ogród i widok na morze. Do morza jest bardzo blisko, dosłownie 10 minut spacerem. Jest przejście przez ulicę, ale pokonuje się je bez problemu nawet z dziećmi. Baseny czyste z dużą ilością wygodnych leżaków. Jedzenie bardzo dobre, różnorodne i świeże, duża ilość warzyw i owoców, zawsze pyszne ciasto lub deser. W opcji HB brak napoi do kolacji, ale jak masz swoje to jest ok, bo nikt tego nie zabrania. Ceny wody i napoi w sklepach jak w Polsce albo i taniej. Sprawna klimatyzacja, pokój duży, łazienka ok.

Zalety

Wszystko bardzo dobrze, czysto, pachnąco, super obsługa, dobre jedzenie.

Radek

Mega miłe zaskoczenia pomimo złych opinii, przestronny pokój, sprzątanie na życzenie

Zalety

przestronny pokój, sprzątanie na życzenie, basen bez tłoku

Wady

stołówka po drugiej stronie (ale bez przesady), mała oferta allinclusive

Kavros Garden