Samira Club

Nie polecam tego hotelu. Jedzenie okropne. Kompletnie bez smaku. Wszędzie brud, nie wspominając już o toaletach wieczorem (nie polecam wchodzić tam w klapkach). Domki, może mają swój klimat ale rano nie pośpicie. Panie sprzątające jeżdżą z wózkami, które wydają dźwięk jak by pociąg jechał. Uwaga na suszące się na tarasie ręczniki lub stroje kąpielowe (mogą zginąć). Woda w kranie słona. Koniecznie trzeba mieć dobry probiotyk, bo problemy żołądkowe gwarantowane.

Obiekt i pokoje ok. dla osób o przeciętnych wymaganiach. Zdecydowanie za głośno na plaży. Pokoje też akustyczne. Nie ma czasu na nudę.

To nie hotel. W Polsce dawno byłby zamknięty. Jeśli ktoś dał więcej niż 2.000 zł/os będzie załamany. Jeżdzimy po całym świecie, ale takiego syfu dawno nie pamiętamy 😞😓😩. Nie znam drugiego takiego hotelu, w którym jednorazowe kubki sa moczone i kolejny raz wydawane...Jeśli już go znajoma w biurze poleci i zaufamy pozytywnym opinią, ktore nie mam pojęcia kto to pisze, to pamietajcie zabrać: szklanki do drinków, kulef do piwa, swój czajnik i kawa, bo tu masakra, zupki chińskie, najlepiej swój alkohol, ręczniki na basen, buty do wody. Jest też duży plus dla Pani Agnieszki z biura (...), pierwszy raz nikt nas nie straszył, że dzisiaj jak nie zakupimy wycieczki to już nigdzie nie podjedziemy. Bardzo pomocna i uśmiechnięta. Kolejny plus to na plaży, chodzi tu sporty wodne, jak wejdziemy na plażę to iść w prawo, aż dojdziemy do base 26, z gościem naprawdę idzie negocjować: skutery 2os/15min-25$, spadochron 2os/80dn, filiżanka 20dn/os. Jeśli chodzi o shopping, słabo to tu wygląda, te podróby są kiepskiej jakości, trzeba naprawde poszukać, żeby sie nie ośmieszyć w kraju. Najlepiej pojechać do obu Hammamet taxi, za taxi ok 10dn za 4 osoby, im płaci się za auto, nie za osobę. Spowrotem mówią że to nocnna taryfa, ale osobiście polecam poszukać i dacie 12dn w max 15dn. Ogólnie to polecam jechać ok 19:30, bo wcześniej "chyc jak pierun". Warto jechać szybciej tylko wtedy gdy chcemy wejść na taką strefę typu Energylandia i tam pobyc cały dzień, w przeciwnym razie tylko nocą. Nie bać się niczego, choć uważać co się dzieje obok waszych bliskich. Tyle w takim skrócie, ja jestem pierwszy raz szczęśliwy że wracam do kraju. 😀

Miałam miłe wakacje . Pokój czysty z klimatyzacją. Czyste ręczniki codziennie, bezpłatne Wi-Fi w całym parku, a także w pokoju. Dobry i entuzjastyczny zespół animatorów.Aerobik w basenie w ciągu dnia. . Jedzenie nie było dobre W restauracji było tak tłoczno, że do bufetu ustawiały się długie kolejki. Brakowało mi jajka na śniadanie .

Bardzo podobały mi się domki „bungalow”, nigdy nie byłam na wczasach z takim zakwaterowaniem. Jedzenie z początku świetne duży wybór lecz po paru dniach do znudzenia- codziennie to samo. Obsługa i animatorzy świetni- naprawdę wysoki poziom. Jedyne na co muszę ponarzekać to czystość w całym obiekcie, szyby, lustra, toalety w częściach wspólnych bardzo niestarannie umyte, to odjęło trochę uroku, stoliki w barze ciągle lepkie. Basen, zjeżdżalnie w aquaparku ekstra, plaża zaraz koło obiektu- bliziutko. My trafiliśmy na okropnie brudne morze, dużo śmieci, nie przyjemnie się w nim przebywało. Lokalizacja świetna- jak na 3 gwizdki naprawdę polecam pod względem obsługi i basenów, czystość w pokojach Ok, jedynie części wspólne pozostawiają wiele do życzenia.

Nazwa  Samira Club
Miejsce  Tunezja / Hammamet / Hammamet
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Udogodnienia i atrakcje dla dzieci: basen ze zjeżdżalniami, miniklub (3-14 lat), plac zabaw, opiekunka do dzieci (za opłatą).

Atrakcyjna lokalizacja: tuż przy piaszczystej, szerokiej plaży, ok. 5 km od centrum Hammamet, ok. 4 km od centrum Yasmine.

Bogata oferta rekreacyjna: siatkówka plażowa, boisko do piłki nożnej, koszykówki oraz piłki ręcznej, 2 korty tenisowe.

Dobra infrastruktura: SPA, fryzjer, dyskoteka, kącik internetowy, sklepiki, kantor wymiany walut, wypożyczalnia rowerów.

Wyświetlono 202 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
2.9

Zalety

Aquapark całkiem fajny. Można poszaleć.

Wady

Jedzenie, brud, hałas przy domkach

Zalety

Bardzo dobra lokalizacja względem morza i medyny w Hammamet. Przyjazna obsługa. Czysto. Ładny gardeen wewnątrz dziedzińca. Klimatyczna palarnia sziszy-polecam. Hammam i minisuk na terenie obiektu. Bogate i ciekawe animacje dla dzieci i amatorów życia nocnego.

Wady

Plastikowe kubki zamiast szklanek/filiżanek na herbatę/kawę oraz w barach all (często ich brakowało). Bardzo głośna, nakładająca się na siebie, muzyka na plaży, a w godzinach poobiednio-wieczornych nie do wytrzymania. Szumu fal można posłuchać tylko rano i podczas spaceru. Za mało leżakow i parasoli na plaży i kiepski ich stan (w sezonie-kto zajmie leżak rano, ten będzie leżał). Jedzenie obfite, ale powtarzalne i dość monotonne, choć na początku robi wrażenie.

4.7
Grzegorz

Zalety

Zalety też się znajdą: pogoda, basen choć uważam że szkoda ze taki głeboki z jednej strony 1,70 cm to za dużo żeby w pełni z niego korzystać. Lody są wydawane cały dzień, tylko dwa smaki , ale zawsze coś. Blisko plaża i morze, fajne drewniane leżaki i materace na basenie, muzyka troszkę za głośnia, nie da się rozmawiać, ale to już pomińmy. Kantor wymiany walut, w obie strony, więc nie trzeba się martwić co z resztą dinarów zrobić. Dziennie występy animatorów i dyskoteka na dworze z tym że do 24

Wady

Katastrofa jeśli chodzi o pokoje, choć pokojem tego bym nie nazwał , tylko jakąś norą. Najpierw myślałem że tam pracownicy mieszkają ale później okazało się że to nasze glinianki 😞. W tych pomieszczeniach, jest ciemno i brudno. Nie ma czajnika, tv nie działał, lodówki brak, sejf płatny. Łazienka dramat, jedynie co jest to klima i ręczniki wymieniane. Stołówka kolejny dramat. Recepcja trzeci dramat. Barmani ciągle podrywające nasze dziewczyny to też dramat. No i te wszech obecne plastiki.

Aldona

Zalety

Plaża przy samym hotelu, duży basen Bezpłatne wi-fi Blisko lotniska Dobry zespół animatorów

Wady

Nie polecam korzystać z usług fryzjera,bo możesz stracić swoje włosy.to osoba nie powinna tam pracować Na plaży dużo odchodów wielbłądów,

Kamila

Zalety

Świetni animatorzy i personel.

Wady

Brud w częściach wspólnych, bar, szyby i stoliki, toalety.

2.3

Pobyt - Lipiec 2022

Żadko dodaje opinie ale tym razem to zrobię podzielę się z Wami moimi odczuciami. Ja nie jestem wymagającą osobą wolę jechać gdzieś niż wcale zwłaszcza że te wakacje były tanie a pogoda cudna choć trochę za gorąco początek lipca ok 41 stopni. Hotel ten to porażka ja osobiście go nie polecam i nigdy więcej bym tam nie wróciła. Pokoje brzydkie nie ma w nich nic oprócz łóżka i szafki , byle jak sprzątane klim jeśli działa to jak traktor ,reczniki state z dziurami ale to do przeżycia bo całe dnie spędzaliśmy na plaży. Najgorsze było jedzenia a właściwie jego brak w opcjii all śmiech chodziliśmy do płatnej restauracji na plaży. Właściwie tego hotelu ma drugi 5 gwiazdkowy i mam wrażenie że co nie poszło ram przywieźli do nas najgorsze były śniadania może 5 rzeczy do wyboru nasze dziecko chodziło głodne, prawie żadnych owoców kupiliśmy arbuza to kelner kazał nam zapłacić za jego pocięcie:( za babskie drinki musieliśmy płacić. Było bardzo dużo Polaków i większość była nie zadowolona. Hotel naprawdę nie do polecenia.

Zalety

Największy plus to plaża piękna piaszczysta z łagodnym wejściem do morza .

Wady

Domki mega stare, jedzenie to porazka .

Kaśka

Witam . Byłam w tym hotelu na STuDY TOUR w kwietniu, hotel był po remoncie trzeba zaznaczyć że miał 2* a teraz oficjalnie 3* naprawdę godny polecenia, osobom niewymagającym

Maria Balojannis

Jestem bardzo mile zaskoczona. Za tak niewielkie pieniądze wypoczęłam i dużo zwiedziłam. Do dyspozycji gości jest bardzo duży teren. Każdy znajdzie coś dla siebie. Animatorzy bardzo profesjonalni. Obsługa miła i uczynna. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. Nawet przy dużej liczbie wypoczywających można znaleźć zaciszne miejsce ze stoliczkiem i krzesłami. Mnie osobiście bardzo podobała się altanka położona wsród kwitnącego ogrodu. Dużo zieleni, morze tuż za basenem. Do dyspozycji gości jest kilka restauracji. Bardzo polecam Samira Club.

Zbigniew Letner

Polecam bardzo ten hotel, jedzenie przepyszne, mimo opuszczenia pokoju na koniec pobytu nadal mieliśmy opcję all inclusive, super sporty wodne, extra basen, na prawdę polecam, było tam przepięknie. Roślinność piekna i jeszcze raz bardzo duży plus dla opcji all inclusive!

Z hotelu jestem zadowolona. Jak na trzygwiazdkowy obiekt jest on na wysokim poziomie. Są tam wspaniali animatorzy, którzy opiekują się zarówno dziećmi jak i dorosłymi. Nie można się przy nich nudzić. Jednak jestem bardzo zawiedziona rezydentką, panią Olfą, gdyż raczej unikała z nami kontaktu, a w kryzysowej sytuacji po prostu zostawiła nas bez opieki (samolot do Katowic spóźnił się ponad 8 godzin, a rezydentka tylko nas o tym-z uśmiechem na twarzy-poinformowała, a potem twierdząc, że ma innych klientów poszła sobie nawet nas nie przepraszając).

pseudonim

W Samira najciekawsze są wieczory. Ze sceny schodzą tancerze i proszą publiczność do zabawy, do tańca na scenie. Ściągają dzieci, panienki i panie. Proszę się nie wstydzić, ostatniego rzędu sceny nie widać ze strony siedzących przy stolikach. Przyjezdni panowie na pewno wydają się mniej atrakcyjni, bo nie umieją tak tanczyć, jak Tunezyjczycy. Jeden Polak dobrze tańczył, ale okazało się, że chodził na kurs tańca. Kupiliśmy sobie płytę z nagraniami od animatorów i co kilka dni tańczymy sobie. Szkoda nam tylko, że nie ma płyty video z tym, co się działo na scenie. Nie pamiętamy dokładnie tych tańców.
Czasem myślę, że gdyby przywieźć tych animatorów tutaj, można by otworzyć jakiś klub na powietrzu /np w amfiteatrze/. Ludzie by mieli gdzie potanczyć, a jak nie potańczyć, to popatrzec, jak tanczą inni. zwł. młodzież. Byłby to sposób na nudne wieczory Polaków. Programy w tv nie dorównują programom w Samirze. Można by było sprzedawać wtedy ciut rozcieńczone piwo. B. ciekawy program zaczyna się w Samirze okolo 23 -ciej. /po nudnym bingo/. Wtedy widzimy, że animatorzy nie są tylko tancerzami. Są takze aktorami, akrobatami.
Czasami wykonują taniec bezpośrednio dla jednej osoby, ktora siedzi przy stoliku. I właśnie przed nią.

piotrek

Pokój nawet fajny, łazienka tragedia-brodzik pod prysznicem miał metr na metr, zasłonka przy prysznicu beznadziejna, wszystko się lało na podłogę. Panie sprzątaczki chyba nie lubiły naszego pokoju, bo na tydzień wymieniły nam trzy razy ręczniki, a raz nam zabrały wszystkie i nie dały żadnego. Znajomym pani wymieniała codziennie ręczniki i dawała 6 nowych. Klimatyzacja bardzo dobra :) obsługa przy all inclusive nieprzyjemna (jak dawali alkohole to rozlewali, nalewali po pół szklanki, wszystko robili z łaski)! Animacje fajne, fajna atmosfera wieczorem. Basen bardzo dobry, zjeżdżalnie :) Plaża przy hotelu w miarę czysta, ale ogólnie wrażenie dobre :) Jedzenie b.dobre, przyzwoicie urozmaicone. Tylko obrusy brudne przy posiłkach. Ogólnie może być, ale szału nie ma.

kasiaaaaaa

Byłam na wycieczce z all inclusive. Wielkim minusem jest tamtejsza obsługa.. Napoje w barach podawane są od niechcenia i z "wielka łaską", obsługa jest bardzo irytująca, są niemili nawet w stosunku do małych dzieci, które podchodzą po lody. Natomiast na posiłkach w tamtejszej restauracji jest już ok, tylko jeśli chce się mieć czysty stół to trzeba przyjść troszkę wcześniej ;) Plaża jest blisko i jest w miarę czysta. Tylko tam znowu są natrętni Tunezyjczycy, którzy co chwile namawiają na kupienie od nich owoców za ogromne ceny! Woda w basenie jest czysta i nie czuć za bardzo chloru. Kolejnym minusem są panie sprzątaczki, które powinny codziennie wymieniać ręczniki, a czasami po prostu je zabierają i nie ma nawet w co wytrzeć rąk...

Dorota Marciniak

W nocy wysadzono Nas pod bramą z dwojgiem śpiących dzieci i bagażami. Brak w samolocie chociaż herbaty w cenie transferu????. Dlaczego inni, też lecący z OASIS mieli posiłek?

teresa

Hotel bardzo przyzwoity,choć skromny, codziennie sprzątany,obsługa miła. Piękny,duży basen,ale mało jak na taką ilość gości leżaków i parasoli wokół niego, za to piękna plaża z mnóstwem parasoli, ale niezbyt czysta mimo wysiłków obsługi aby ją wyczyścić z liści wyrzuconych przez morze.Jedzenia w bród, bardzo urozmaicone,mnóstwo warzyw choć smakowo niezbyt ciekawe,ale zawsze można coś wybrać dla siebie w/g upodobań,dużo owoców,ciast. Bardzo mało pomidorów jak na mój gust.Ogólnie było fajnie,najfajniejszy aerobik w wodzie-super zabawa.

kattys

W Samira Club byłam przez 2 tygodnie i jestem bardzo zadowolona. Maiałam wykupione HB, śniadania codziennie takie same......bułeczki zwykłe, grahamki, pieczywo francuskie, ser żółty, jajka, dżemy, miód, ogórek, czasem pomidor, mortadela, jogurt naturalny, różnego rodzaju płatki, naleśniki, owoce, do picia; kawa, herbata, kakao,soki. kolacje.....pyszne....kazdy znajdzie dla siebie cos pysznego.....bardzo duzy wybor....jest szwedzki stol, mozna jesc do woli m.in. mięso/wołowina/ w różnej postaci, ryby, kiełbaski, makarony, ryż, kus kus, ziemniaki, spaghetti, pasztety, zapoekany kalafior, pizza, i wiele innych......animacje wieczorne....rewelacja....można się pośmiać :) plaża czysta, leżaki przy plaży płatne 5 dinarów /10 zł/ ogólnie polecam

efka

Hotel gwarantuje wypoczynek, polecam dodatkowe atrakcje: wycieczke na Saharę i rejs statkiem pirackim. Zdecydowanie odradzam quady - strata czasu i pieniędzy.

Ola C.

Na wakacje pojechałam z mamą i ciocią. W Tunezji byłyśmy 4-ty raz, wcześniej również w hotelach 4-gwiazdkowych, ale ten był najlepszy. Genialny program animacyjny zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Nie sposób się tam nudzić. Codziennie hotelowi animatorzy organizują mnóstwo atrakcji, wciągają do różnych zabaw, sportów (siatkówka plażowa, strzelanie z łuku, lotki, bule, gimnastyka wodna, aerobik, stretching) i tańca. Wieczorem odbywają się różnego rodzaju występy(kabarety, pokazy tańca, magik) i dyskoteki. Obsługa hotelowa, barmani, kelnerzy i (zwłaszcza) animatorzy są przemili, bardzo kontaktowi i rozgadani, ale nie natrętni. cdn

Kazek

26-08 do 09-09-2010 ITAKA Bungalowy obszerne Polecam w kolorze zielonym.Żółte są bliżej recepcji i jest głośno szczególnie w nocy.Sprzątane codziennie.Jedzenie w formie allŚniadania monotonne ale zjadliwe i dużo.Obiady i kolacje super.Snack bar przy basenie do 24:00.Drink bar z napojami I alkoh oraz na plaży również.Blisko do plaży.Do Yashmine 30 minut drogi-Taxi do 5TND doMediny też ok 7TND.Polecam organizować sobie wypady samemu.Jest zdecydowanie taniej niż z biura A warto zobaczyć Tunis ,SIDI Bou SIDE, Kartaginę, Zoo .Pozdrawiamy całe grono znajomych GosięiAdriana,Kasię i Adamazsynem,TomkazAgnieszkąMagdęzMichałem,MonikęzMichałem,LidięiMadzię.Polecamy ten hotel i biuro podróży I jeszcze jedno TARGOWAĆ się do bólu.

Elżbieta

Hotel bardzo przyjemny,w szeregowej zabudowie.Szereg atrakcji, ale tak zorganizowanych,że osoby szukające spokoju też będą zadowolone.Obsluga bardzo uprzejma. Kompetentna rezydentka.Wiele wycieczek organizowanych z polskim pilotem.Nie słyszeliśmy o żadnych kradzieżach - ochrona na każdym kroku łącznie z plażą.Pokoje bardzo czyste codziennie sprzątane.TV Polonia. Wyżywienie typowe dla tego regionu, szwedzki stół dlatego można coś dla siebie znaleźć.My raczej żyliśmy pizzą Czuliśmy się tam bardzo swobodnie.

Samira Club