9,1 / 10

Opinie o biurze Ecco Travel

Ecco Travel

Ocena na podstawie 573 opinii

Szczegółowe oceny
  • 8,8
    Ocena
    Organizatora

  • 9,0
    Ocena
    rezydentów

  • 9,0
    Stosunek jakości
    do ceny

  • 9,1
    Zgodność oferty
    z opisem

Wybierz termin i sprawdź ceny

Opinie

 
  • 1,0 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Iwona

    Pobyt: Czerwiec 2020

    Fatalnie nie dajcie się Państwo nabrać w dobie epidemii gdy napisałam ,że chyba wpłata za mój wyjazd w dniu 6 maja jest nie do zrealizowania z uwagi na panujące warunki w Gruzji gdzie panuje stan wyjątowy do 22 maja 2020 r Na co biuro odpisało cytuj Szanowna Pani, dziękujemy za przesłana korespondencję.Na chwilę obecną zarówno przewoźnik jak I nasi kontrahenci podtrzymują decyzję o gotowości do realizacji imprezy. W tej chwili wszystkie usługi Klientów zostały opłacone.Jeśli sytuacja ulegnie zmianie to oczywiście Państwa o tym poinformujemy i rozpoczniemy odpowiednie procedury. Z wyrazami szacunkuę .. Po prostu kpina przecież wszyscy żyjemy w tej otaczającej nas rzeczywistośći , a biuro jakby oderwane od niej , nieprzychylność , brak kompetencji oraz brak realnego spojrzenia na sytuację powoduje ,że jako klient jestem niezadowolona i zawiedziona takim obrotem sprawy. W związku ostrtzegam na swoim przykładzie innych

    Opinia dodana:
  • 1,0 / 10

    WŚCIEKŁA

    Pobyt: Kwiecień 2020

    zdecydowanie nie polecam, biuro naciąga zwłaszcza teraz gdy panuje epidemia koronowirusa, nie współpracuje z klientem, nie jest elastyczna... mimo zagrożenia nie odwołuje swoich wycieczek, i robi wszystko aby obracać gotówką klienta..

    Opinia dodana:
  • 1,3 / 10

    niezadowolona

    Pobyt: Marzec 2020

    Biuro nie zagwarantowało bezpiecznego powrotu do kraju. Katastrofa. Lepiej zorganizować wyjazd na własna rękę bo zapłaciliśmy nie wiadomo za co. Narazili nas na stres i duże dodatkowe koszty. Porażka a nie biuro.

    Opinia dodana:
  • 9,3 / 10

    Podróżnik

    Pobyt: Marzec 2020

    Indie w pigułce 4-11marca 2020.bardzo zadowolona z wycieczki.Lot bezpośredni z W-awy do Delhi to 6 godzin. Samolot LOT luksusowy nawet w klasie economy. Nawet małe piwko było za free.Hotele moim zdaniem były w porządku. Jedynie w ostatnim dniu hotel z nieprzyjemnym zapachem w pokoju. Ecco travel Może warto rozważyć inny hotel? Wszystkie hotele z wyglądu i wyposażenia pokoi ładne. Najbardziej ekskluzywny był hotel w jaipurze. Wielkie apartamenty z dwoma łazienkami. Tylko w tym hotelu napoje do obiadokolacji były płatne więc można zabrać wodę z pokoju. To nie problem przy tak luksusowym hotelu. W tym jedynym hotelu można było siedzieć przed hotelem i pić całą grupą alko podczas wieczorku zapoznawczego. Jedzenie bardzo dobre. Stoły nie uginały się pod ilością żarcia ale zawsze coś było. Wysrczy poczekać aż obsługa doniesie kojelna partie. Mimo, że nie jadam pikantnych rzeczy to dałam radę. Cudowne było to, że w hotelach podawali swoją kuchnie a nie Europejską. Dzięki temu też poznawaliśmy ten kraj. W autokarze mogliśmy zostawiać wartościowe rzeczy. Kierowca i jego pomocnik pilnowali. Uczynni, mili i uśmiechnięci miejscowi. Indyjski przewodnik również i do tego przystojny :) przewodniczka Ania - klasa!!! Ogromna wiedza z dodatkiem humoru. Super, że był czas w każdym miejscu na zdjęcia. Nie trzeba było latać w panice czy na szybko aby zrobić zdjęcia. Ania najpierw odpowiada a potem jest czas wolny na fotki (prócz jednej sytuacji) . Życzę sobie aby wszyscy przewodnicy tak robili. Program ok. Zrealizowany na 100%. Ewentualnie biuro rozważy moze organizowanie przerwy obiadowej w takim miejscu gdzie część grupy idzie do restauracji a druga część może mieć czas wolny np. na mieście. Bo jedna połowa je a druga stoi i czeka. Druga połowa mogłaby sobie gdzieś pochodzić. Do tego wszystkiego trafiła się cudowna grupa wczasowiczów. PODSUMOWUJĄC: szczerze polecam te wycieczkę i przewodniczkę Anię M.

    Opinia dodana:
  • 9,8 / 10

    Grzegorz i Edyta

    Pobyt: Marzec 2020

    Indie w pigułce 4-11.03.2020. Świetny czas  dzięki niestandardowym rezydentom i nieoczekiwanym bonusom. Nasza PL.rzewodniczka Ania M. Nazwiska RODO nie chroni, lecz Anonimizuję na prośbę ;) Ta obecność była idealnym dopełnieniem fantastycznej wyprawy. Wcale nie dla tego, że posiada taką samą mapę-zdrapkę świata :) Przyciąga uwagę, zainteresuje szczegółem, żartem. Nade wszystko przeuśmiechnięta od 6.30 do wieczora. Nie jest DLA grupy lecz Z grupą. Energią zawstydza króliczki energizera. Zaskakuje w trasie. 8 dni, jak miesiąc w podróży. Czas jest prostą rzeczą, ale programowe nieoczywistości go zaginają. Indie: stan umysłu. Drugiego dnia nie zauważasz nieuporządkowania. Czystość zyskuje nowe, synonimiczne, choć odległe znaczenia. Jest w tym kraju urok. Proszę  pojechać i doświadczyć. PRZESTRZEGAM wersalikami, ŻEBY NIE WIERZYĆ opiniom przeciwnym. StraganowI szperaczE. Kleptomatyczni zbieracze pamiątek z miejsc każdych, które kurzą im później półki. Nie zainteresowani współbyciem, ale odhaczaniem kupionych wycieczek. Żółtym kwiatkiem złagodzą, by wieczorem ocenić "wycieczka tak, przewodnik nie". Smutna niekonsekwencja. I vi budujący biznesy na piaszczystym braku szacunku dla kobiet w procencie niedopicia. Nieciekawi ludzie nieciekawi ludzi. Pojedźcie z Ecco Travel. Zbudujcie energetyczną i grupę  To ludzie tworzą bazę. Przewodnik jest  masalą, która ją doprawi. G+E.

    Opinia dodana:
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Marzena

    Pobyt: Marzec 2020

    W marcu 2020 miałam przyjemność być na wycieczce Indie w pigułce z Ecco Travel .Cudowny wyjazd, który pokazał co może zrobić świetny program plus profesjonalny przewodnik! W ciągu tych kilku dni odkryliśmy piękno Złotego Trójkąta oczarowani opowieściami Ani , która w sposób absolutnie profesjonalny przybliżyła nam ten kraj. Jej zaangażowanie ,lekkość opowiadania , humor,wyprawy poza utartym szlakiem ubudziły- jestem pewna ,że nie tylko u mnie- miłość do Indii. Aniu jeszcze raz dziękuję !!! Jeżeli chodzi o sam program : w krótkim czasie dzięki świetnej organizacji udało nam się bardzo dużo zobaczyć nie czując przy tym zmęczenia . Autokar był przez cały pobyt do naszej wyłącznej dyspozycji , rzeczy w nim były pilnowane non stop . Hotele w Delhi i Jajpurze na wysokim poziomie . Posiłki to kuchnia indyjska - jednym smakuje , innym mniej , ale trudno żeby Indusi karmili nas schabowymi czy pierogami ruskimi;). Kraj poznaje się również przez kubki smakowe;) Jeszcze raz: wyjazd był niesamowity a Ani i jej pomocnikom należą się wielkie brawa !!!!

    Opinia dodana:
  • 9,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Magdalena

    Pobyt: Marzec 2020

    Rewelacyjny wyjazd!!! Ogromne brawa dla przewodniczki Ani ( wyjazd 4.03.20- 11.03.20) która z pasją i ogromnym zaangażowaniem przybliżyła nam historię i kulturę Indii. Wychodzila poza ramy programu organizując dodatkowe wycieczki, a do tego fantastycznie zintegrowala grupę. Te wspólne biesiadowania i wesoły autobus...długo pozostaną w pamięci . Sama organizacja wycieczki dla mnie bez zarzutu. Autobus tylko do naszej dyspozycji gdzie można było spokojnie zostawić rzeczy, które były pilnowane przez naszego pomocnika. Bez problemu można było w każdej chwili wymienić pieniądze u przewodnika z Indii, który również nam towarzyszył przez cały wyjazd i pilnował aby nikt się nie zapodzial:) Hotele dobre, w szczególności ten w Jaipurze. Program wycieczki bardzo ciekawy . Same Indie zaś...niesamowicie fascynujący i ciekawy kraj do którego bardzo chętnie wrócę!!!! To była niezapomniana, piekna przygoda z fantastycznymi ludźmi! Jeszcze raz dziękuję cudownej Ani i jej pomocnikom!!!!!! Brawo!!!!

    Opinia dodana:
  • 10 / 10

    grazyna.lebiedowicz

    Pobyt: Luty 2020

    Luty-marzec2020Magia Izraela /Ecco Trawel/ na długo zostanie w naszej pamięci za zasługa pani Zuzy profesjonalnej przewodniczce o niesamowitej wiedzy, którą potrafi przekazać,świetna organizatorka,pomocną, życzliwa ,z uśmiechem na twarzy i zwiedzanie z nią to sama przyjemność.wycieczka bez zastrzeżeń nawet w trudnym czasie wszystko odbyło się bez paniki i spokojnie do końca.Pani Zuzo do zobaczenia na trasie Mocna 8osobowa grupa z Krakowa.

    Opinia dodana:
  • 7,3 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Barbara

    Pobyt: Marzec 2020

    Biuro nie jest w porządku w stosunku do klientów ponieważ w ostatnim dniu pobytu na wycieczce objazdowej nie zagwarantowano nam żadnych atrakcji hotel znajduje się na obrzeżach Jerozolimy i sami nie mogliśmy nic zwiedzić. Niezrozumiałe jest też dla mnie pobranie 185 $ jak i organizowanie w ostatni dzień wycieczki za dodatkową odpłatnością w kwocie 45$ wyjazd do Tel Aviw pozostawiając resztę turystów samym sobie.Nigdy więcej wyjazdów z Ecco travel

    Opinia dodana:
  • 9,3 / 10

    Anna i Jerzy z Łodzi

    Pobyt: Luty 2020

    Wycieczkę Magia Izraela oceniamy bardzo wysoko. Program w pełni zrealizowany; obejrzane miejsca, zwłaszcza święte, przejmujące, a wręcz rzucające na kolana; autobus i kierowca - niezawodny duet; pogoda niezła, jak na luty; ale mistrzostwo świata dla przewodniczki Zosi Gącarzewskiej. Brawo! Jeśli jeszcze mielibyśmy jechać na wycieczkę zorganizowaną, to tylko z nią i tylko z tą firmą.

    Opinia dodana:
1 2 3 4 5 ... 58
Byłeś z tym biurem podróży? Podziel się opinią