Pobyt tydzień w listopadzie.
Hotel raczej tranzytowy,dużo turystów z objazdówek z całego świata.Personel bardzo pomocny,można na nim polegac i kazdy problem czy życzenie spelniane natychmiast.Pokoje przestronne,łóżka bardzo wygodne,pościel czysta i zmieniana co drugi dzień.Łazienka duża,bidet,kosmetyki dostawiane codziennie.Śniadania i obiadokolacje obfite,smaczne,świeze pieczywo .Brak owoców o tej porze roku. Z basenu nie korzystałam,ale był oblegany.Plaza publiczna 5 min spacerkiem,jest OK,Jordańczycy są bardzo życzliwi i kultura hilife.
Jedzenie w mieście bardzo tanie,szaurma 3 jod/2os=16zł,Obiad w AL SHAMI /rest.obok/ 10 jod/2os=55zł ,2 porcji obfite nie do zjedzenia,smaczne
Wielki minus dla biura EXIMTOURS ,zle zorganizowany wyjazd-dostarczone papiery na wyjazd dzień przed,a nie 48godz. jak w umowie.
Podróż powrotna to wielki horror-nie było kontaktu z biurem,żadnej opieki pilota,w ostatni wieczór co łaska info o transferze rano na granice Jordanii,a transfer z granicy Izraela na lotnisko Ramon- po godzinie i kilku telefonach do pilota wysłano po nas taxi.My z mężem mieli dostać bilety powrotne to z hotelu,to od p.pilot NINY na granicy czy na lotnisku a jej na oczy nie widziałam.Dali nam miejścówki w samolocie po interwencji i okazaniu voucner i biletu przylotu do Ejlat.
Nie porzuca się klientów w takim trudnym transferze przez 2 granicy -WYBRAŁAM PODRÓŻ Z NIMI BY UŁATWIĆ TRUDNE PRZEJŚCIE, ALE ZAWIEDLI NA MAX.Łatwiej i o wiele taniej było lecieć Warszawa/Aqaba i zrobić rezerwacje w hotelu.
.Za wyjazd z Ejlatu placisz 77 dol/2os.
Hotel Mena/zmienili nazwę od lat/polecam na pobyt i odpoczynek ,jak i wyjazd do Jordanii,bardzo udany
Odradzam podróż z biurem EXIMTOURS,